Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

393 gasten online

Training dinsdag 20 september 2011: Kwakman met buikspierklachten afwezig

In een Engelse week vliegen de belangrijke trainingen ons om de oren. Vandaag werd er in partijvorm toegewerkt naar het bekerduel dat FC Groningen komende donderdag bij AZ afwerkt. Ook al werd er geen grote partij van 11 tegen 11 gespeeld - duidelijk is wel dat Pieter Huistra wil vasthouden aan de in zijn ogen sterkste opstelling, ook in bekerwedstrijden. Dit was vorig seizoen niet anders in de vier wedstrijden die we toen in het KNVB-bekertoernooi hebben gespeeld. Belangrijkste afwezige vandaag: Kees Kwakman. Hij heeft wat last van z'n buikspieren en bleef binnen. De blessure lijkt niet heel ernstig. We zijn benieuwd of hij morgen aan de afsluitende training kan meedoen. Vandaag werd hij vervangen door Jonas Ivens.

 

Verder werd er steeds gewisseld op beide backposities. Tom Hiariej en Johan Kappelhof speelden afwisselend als rechtsback, en aan de andere kant was het stuivertje wisselen tussen Lorenzo Burnet en Emil Johansson. We verwachten echter niet dat er donderdag voor Kappelhof en Johansson basisplaatsen zijn weggelegd.

 

Nagepraat werd er vanzelfsprekend ook over de gisteren zo ongelukkig geblesseerd geraakte Agil Etemadi. De keeper van Jong FC Groningen is inmiddels weer thuis en is er met een zware hersenschudding vanaf gekomen. De ploeg van Dick Lukkien was gisteravond na het voorval behoorlijk aangedaan. Niet omdat er bij de botsing een overtreding gemaakt werd door de aanvaller van Jong Sparta, waardoor de 2-2 helemaal niet goedgekeurd had mogen worden, maar omdat Agil maar liefst acht minuten bewusteloos op de snoeiharde kunstgrasmat heeft gelegen. Jong FC wilde de wedstrijd echter voor Agil uitspelen. Dit tot grote vreugde van scheidsrechter Grilis, die al had gedreigd met consequenties mocht de aangeslagen equipe van Dick Lukkien het niet kunnen opbrengen de laatste tien minuten uit te spelen. KNVB en inlevingsvermogen c.q. de bereidheid om regels enigszins flexibel te interpreteren - twee uitersten.

 

Na het gebruikelijke warmlopen werden er een paar rondo's gespeeld. Aanwezig waren - op Agil Etemadi na - ook de spelers die gisteravond in Rotterdam voor de wedstrijd van Jong FC Groningen aanwezig waren: Nick Bakker, Luis Pedro, Atilay Batbay, Matías Jones (gisteren goed voor een mooie assist), Henk Bos en Tim Keurntjes. Zij mochten de training iets eerder voor gezien houden dan de rest.

 

Ook Koen van de Laak was aanwezig, maar lijkt nog niet dichtbij een rentree bij het eerste te zijn. Daarvoor zien we hem nog te weinig in actie tijdens partijtjes.

 

Jonas Ivens en Hyun Jun Suk trainden gisteren nog allebei apart, maar konden vandaag aan alle onderdelen van de training meedoen. Suk is echter geschorst voor de bekerontmoeting met AZ; laten we hopen dat Ivens volledig is hersteld van een (ons overigens onbekende) blessure, want een centrale verdediging zonder zowel Ivens als Kwakman heeft een hoogst provisorisch gehalte en laten we hopen dus ook hopen dat beiden donderdag deel kunnen uitmaken van de groep van 18. De verdediging stond vandaag erg goed. Mede daardoor had Brian van Loo, die goed coachte en de longen uit 'z'n lijf schreeuwde, maar weinig te doen.

 

Er werden twee soorten partijtjes gespeeld vanmorgen: zeven tegen zeven, en negen tegen negen, beide varianten op een verkleind speelveld. Meest opvallende speler: Lorenzo Burnet, die tot twee keer toe op schitterende wijze scoorde. Petter Andersson wist het net ook te vinden; bij de Zweed betrof het een typische "frommelgoal op z'n Petters". Hyun Jun Suk tenslotte scoorde nadat Maikel Kieftenbeld de bal op een tegenstander had veroverd. Kieftenbeld uitte zijn vreugde over het doelpunt stukken uitbundiger dan de stoïcijnse Zuid-Koreaan zelf.

 

Als we kijken naar de ploegen die in de negen tegen negen-variant tegenover elkaar stonden, dan waren de samenstellingen als volgt:

 

Hesjes:

 

Suk

Andersson

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Geen hesjes:


Tadic - Texeira - Bacuna

Pedersen

Holla - Enevoldsen

Johansson - Kappelhof

Luciano

 

We denken op grond van de training van vandaag dat we de basis voor de wedstrijd tegen AZ kunnen bepalen door de vet weergegeven spelers te nemen. Het zou er dan als volgt uit komen te zien:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens/Kwakman - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

We zullen morgenochtend echter even bij de afsluitende training kijken om te concluderen of er door bovenstaande opstelling al dan niet een streep gezet kan worden.

 

Nicklas Pedersen liet vanochtend wel een paar leuke dingen zien. Als hij fit is dan kan hij gewoon goed voetballen. Maar ja, hij is de blessuregevoeligste speler die we hier ooit hebben meegemaakt, en verder zijn we niet te spreken over de manier waarop hij fysieke duels aangaat. We kunnen ons niet voorstellen dat dit ooit nog zal veranderen.

 

Matías Jones mocht zoals gezegd eerder naar huis (hij heeft gisteren de volle 90 minuten gespeeld, en een assist en een gele kaart gescoord), maar deed dit niet. Hij bleef nadat zijn training erop zat net zo lang achter één van de doelen toekijken totdat ook de rest klaar was waarna hij nog uitgebreid vrije trappen ging oefenen. Hij zal donderdag ongetwijfeld op de bank beginnen, maar we zien ernaar uit om hem eens langere tijd in het eerste in actie te zien!

 

Fragment uit partijspel

 

Drinkpauze tussendoor

 

Matías Jones wacht geduldig totdat de rest klaar is

 

Opnames FC Groningen TV, links Emiel Venema

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.