Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

204 gasten online

Training donderdag 15 september 2011: Basisplaats voor Texeira tegen Excelsior

Afgaande op de training van vanochtend staat David Texeira komende zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Excelsior in de basis. Hij vervangt Nicklas Pedersen die met een plaats op de bank genoegen zal moeten nemen. Voor de rest houdt Pieter Huistra vast aan de spelers die ook tegen Heerenveen vanaf het begin speelden: Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Andersson, Tadic. De voorlaatste training vóór een wedstrijd zegt vaak veel over de opstelling, vandaar dat we niet al te veel slagen om de arm houden. In de afsluitende partij werd één maal gescoord. Het enige en dus beslissende doelpunt werd gemaakt door ... David Texeira.

 

Een grote groep van 29 spelers werkte vanochtend een uitgebreide training af. Aangezien de A-selectie uit 21 spelers bestaat en de B-kern uit acht kunnen we hieruit opmaken dat niemand verstek hoefde te laten gaan! Ook trainde niemand apart, kortom - de medische staf kon vandaag relaxed toekijken: iedereen kon van begin tot eind aan het groepsgebeuren participeren, ook Koen van de Laak en Thomas Enevoldsen.

 

Gestart werd met een zeer uitgebreide sessie waarbij de nadruk lag op het afleggen van felle, korte sprintstukjes. De hele groep deed hieraan mee, en het zag er veelbelovend uit. Op een gegeven moment werden daarbij kap- en draai-elementen toegevoegd en aanvankelijk werd alles zonder bal gepraktiseerd, maar omdat het leder in het voetbal nu eenmaal een niet geheel onbelangrijk onderdeel van het geheel vormt kwam de bal er later ook aan te pas.

 

Inmiddels was technisch manager Henk Veldmate ook gearriveerd, samen met zijn trouwe metgezel, z’n mobiele telefoon. Achter de schermen zal ongetwijfeld alweer druk aan de komende transfer window gedacht worden, en wellicht meer dan alleen gedacht...

 

De groep werd vervolgens in vieren verdeeld. Pieter Huistra hield zich met de volgende twee groepen bezig:

 

Gele hesjes (eerst zeven, later acht spelers):

Texeira, Van Dijk, Sparv, Kwakman, Johansson, Kappelhof, Holla (en later ook Bacuna)

 

Geen hesjes (ook acht spelers):

Andersson, Tadic, Ivens, Hiariej, Kieftenbeld, Jones, Pedersen, Burnet

 

Later zou blijken dat we met deze 16 spelers de wedstrijdselectie voor Excelsior-thuis te pakken hebben, waarbij uiteraard nog de keepers Van Loo en Luciano gevoegd zullen worden.

 

De overige spelers werden in drie groepjes verdeeld. Zij trainden aan de achterkant van het veld een soort rondo, waaraan ook de keepers Fij en Etemadi meededen. Ruud Hesp hield zich intensief met Van Loo en Luciano bezig.

 

Wij concentreerden ons op de groep-Huistra. De nadruk lag op SNELHEID. Elkaar snel toespelen, snel handelen, snel afspelen. Verslappen was er niet bij, daar zorgde Huistra wel voor die zó intensief coachte dat we ons afvragen of hij de training niet enigszins schor heeft verlaten.

 

Aanvankelijk speelden beide ploegen (gele hesjes en geen hesjes) apart van elkaar, maar daarna werden er vier korte, felle partijtjes gespeeld waarbij geel steeds tegen hesjesloos speelde. Van Loo speelde afwisselend bij de ene, dan weer bij de andere ploeg. Er was een aanvallende ploeg die de andere ploeg continu moest opjagen. Het kan haast niet anders of dit is een voorbode van de wedstrijd van komende zaterdag waarin Pieter Huistra zijn ploeg vermoedelijk de opdracht zal geven om Excelsior helemaal gek te maken met een enorme pressie-tactiek. Als een bal uit werd geschoten was het Huistra die onmiddellijk een nieuwe bal in de ploeg bracht om de snelheid maar in het spel te houden - hij coachte ongelofelijk bevlogen.

 

Dit onderdeel was het leukst om te zien. We zagen doelpunten van Petter Andersson (2x zeer bekeken in de hoek), Leandro Bacuna (rebound na een schot van Virgil van Dijk), Dusan Tadic (waarna Danny Holla in woede ontstak en baalde van de treffer) en Kees Kwakman. Nicklas Pedersen teisterde met een ziedend schot nog de lat, maar hij had zijn kruit toen wel verschoten want in de afsluitende partij van 11 tegen 11 was hij onzichtbaar en ging fysieke duels uit de weg.

 

In de afsluitende partij streden de ploegen als volgt tegen elkaar:

 

Basis:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Niet-basis:

 

Suk

Bos - Pedersen - Jones

Holla - Keurntjes

Johansson - Bakker - Ivens - Kappelhof

Luciano

 

Zoals hierboven al gezegd werd er slechts één keer gescoord. Het was David Texeira die Luciano met een schot in de verre hoek verraste. De Braziliaan zag er daarbij niet al te denderend uit.

 

Over de partij valt weinig schokkends te melden. Luciano blesseerde zich nog, maar kon de strijd na een korte onderbreking vervolgen. Aan de basis was af te zien dat ze daarvóór een zeer intensieve sessie achter de rug hadden. Als we er toch iemand uit willen lichten, dan Henk Bos, die bij de tegenpartij speelde. Deze kleine maar vinnige speler lijkt zich in snel tempo te ontwikkelen. Hij is één van de betere spelers van de B-kern en een nominatie bij de wedstrijdselectie van het eerste behoort op korte termijn zeker tot de mogelijkheden. Hij gooide vanochtend ook alle schroom van zich af en bewees ook in de dekking prima aangespeeld te kunnen worden.

 

Ook Johan Kappelhof liet leuke dingen zien, maar hij heeft de pech dat Tom Hiariej tot nu toe de voorkeur krijgt als rechtsback boven zijn persoontje. En eerlijk is eerlijk, tegen Heerenveen deed Hiariej het niet heel slecht tegen Assaidi, dus dat Huistra uitgerekend nu een wissel op de positie rechtsachter zou doorvoeren lag niet voor de hand. Kappelhof zal moeten doorvechten, niet opgeven en goed werk op de training en bij Jong FC Groningen moeten laten zien, dan gaat zijn kans zeker nog komen. Dit geldt ook voor Emil Johansson. Hij oogt eindelijk zo goed als blessurevrij en kan nu echt de strijd met Lorenzo Burnet aangaan.

 

De strijd op het defensieve middenveld is er niet eentje tussen Sparv als zekerheidje voor de basis en Holla/Kieftenbeld/Hiariej (hiervan waren velen voorafgaand aan dit seizoen uitgegaan), maar eentje tussen Kieftenbeld als momenteel onomstreden basisspeler en Sparv/Holla. Op dit moment trekt Danny Holla aan het kortste eind, maar de verschillen tussen Holla en Sparv zijn klein. We zijn benieuwd hoe één en ander gaandeweg dit seizoen zal uitpakken.

 

Na de grote partij laste Huistra nog één onderdeel in: het nemen van vrije schoppen op een grote groep aanvallers, waarbij vreemd genoeg werd afgezien van een tegenwerking door verdedigers. Aan sommige spelers was af te zien dat ze dit maar apart vonden, en ook wij denken dat Excelsior zaterdag bij vrije schoppen niet alle verdedigers naar de zijlijn zal sturen om de koppende hoofdmacht van FC Groningen een vrije kop- of schietkans te verlenen. Voor het vertrouwen van de op doel koppende mannen was dit echter wel een prima oefening.

 

Morgen zal er in de afsluitende training ongetwijfeld ook nog op standaardsituaties worden getraind, en dan zullen er ook verdedigers als stoorzenders worden geposteerd.

 

Na afloop bleven diverse spelers achter op het trainingsveld, waaronder David Texeira, van wiens gelaat de big smile niet meer verdween. De Uruguayaan ziet ongetwijfeld enorm uit naar zijn in recordtijd verkregen basisdebuut, en wij met hem. Hij, Jones, Van Dijk, Tadic en Andersson bekwaamden zich in het nemen van directe vrije schoppen. Vermoedelijk zijn ze nu nog bezig ;-)

 

David Texeira op weg naar het trainingsveld

 

Maar liefst 29 spelers waren vanmorgen aanwezig op de training

 

De training gaat beginnen, uiteraard wordt gestart met warmlopen

 

Voorbereidingen voor grote partij

 

Tadic, Jones, Huistra en Texeira: discussie over vrije schoppen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.