Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

VI: "Tim Matavz serieuze kandidaat voor PSV"

Stand van zaken maandag 15 augustus 2011:

Gisteravond hebben zowel Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, als VI.nl zelf het bericht naar buiten gebracht dat Tim Matavz voor PSV een serieuze kandidaat is om de aanval te versterken. De site schrijft: "In de zoektocht naar een nieuwe spits is PSV terechtgekomen bij Tim Matavz. De Sloveense spits van FC Groningen moet zeker € 7 miljoen kosten. PSV heeft naast Ajacied Mounir El Hamdaoui een andere spits uit de Eredivisie op het oog als potentiële versterking. Bronnen binnen de Eindhovense club bevestigen dat ook Matavz kandidaat is voor de vacante spitspositie."

 

OOG TV zal bij FC Groningen hebben geïnformeerd naar de status rond Tim Matavz, maar is niets wijzer geworden: "Wij doen momenteel geen mededelingen over Matavz”, zo luidde de logische reactie van persvoorlichter van FC Groningen, Richard van Elsacker.

 

In een vraaggesprek met het Sloveense Zurnal24.si geeft Tim Matavz op maandag aan best in Nederland te willen blijven en dus niet perse naar een andere, buitenlandse competitie te willen vertrekken: het gaat hem erom dat hij zich verder kan ontwikkelen. Op PSV wil hij niet ingaan: hij zegt dat er eerst maar eens een bod moet worden uitgebracht.

 

UPDATE vrijdag 19 augustus 2011:

Omroep Brabant: "PSV in gesprek met zaakwaarnemer van Matavz";

Thijs Slegers (VI) en Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) ontkennen dit;

RECTIFICATIE Omroep Brabant: "Het ging om zaakwaarnemer van Marko Arnautovic"

 

Stand van zaken maandag 15 augustus 2011:

 

VI.nl voegt eraan toe: "Voor het binnenhalen van Matavz heeft PSV wel transferinkomsten nodig. De overgang van Erik Pieters naar Newcastle United kan een oplossing zijn om de aankoop van de Sloveen te bekostigen. FC Groningen wil tussen de zeven en acht miljoen euro voor zijn spits, die tegen ADO Den Haag drie keer scoorde. Matavz mag dan daarmee in de aankoop duurder zijn dan El Hamdaoui, maar zijn salaris past beter bij het plafond van één miljoen euro dat PSV hanteert."

 

Voor de televisiecamera's gaf Matavz gisteren meteen na de wedstrijd tegen ADO, waarin de Sloveen met een zuivere hattrick en een assist schitterde, niet aan zeker bij FC Groningen te willen blijven: als er een mooie club zou komen die een voor de FC acceptabel bod zou neerleggen, dan zou hij een vertrek overgeven. Dagblad van het Noorden verwoordt het vandaag in de papieren versie als volgt: "Op dit moment speel ik hier en doe ik mijn best om belangrijk te zijn voor FC Groningen. En ik heb het hier ook goed naar mijn zin. Maar ik zeg nu niet dat ik bij FC Groningen blijf. Als er een club komt die aantrekkelijk is voor mij en een bod doet dat voor FC Groningen aantrekkelijk is, is het voor de club misschien ook goed dat ik vertrek. Maar het moet voor alle partijen aantrekkelijk zijn. Of dit mijn laatste doelpunten voor FC Groningen zijn geweest? Ik denk het niet."

 

Technisch manager Henk Veldmate blijft zoals gewoonlijk rustig: "Het is al acht maanden onrustig rond Matavz", hierbij doelend op de onderhandelingen tussen FC Groningen en Napoli, in de vorige transfer window. Veldmate zegt dat er nu geen concrete belangstelling is voor Matavz, maar hij geeft toe dat als die concrete belangstelling er wel komt en het vervolgens tot een vertrek van de Sloveen komt, dat David Texeira een voorname kandidaat is om hem op te volgen. "Maar het heeft geen zin om op te zaken vooruit te lopen", sluit Veldmate diplomatiek af.

 

Wij vermoedden al dat er momenteel maximaal sluimerende buitenlandse interesse in Matavz is, maar zeker niet meer, anders hadden we dit al wel ergens op een buitenlandse website gelezen. Het lot van FC Groningen is dat het af en toe een goede speler met winst moet verkopen om een financieel stabiele club te kunnen blijven in combinatie met het kunnen realiseren van de ambitieuze doelstellingen. De vraag is wel hoe een vertrek van Matavz kan worden opgevangen. Suk en zeker Texeira zullen toch eerst moeten wennen aan het spelen in de basis van een Nederlandse eredivisieclub, maar ze zullen er eigenlijk meteen moeten staan... Idealiter zou Texeira nu worden gecontracteerd terwijl Matavz nog tot de winterstop voor de FC in actie blijft. Maar dit scenario lijkt niet realistisch...

 

UPDATE vrijdag 19 augustus 2011:

Omroep Brabant: "PSV in gesprek met zaakwaarnemer van Matavz";

Thijs Slegers (VI) en Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) ontkennen dit;

RECTIFICATIE Omroep Brabant: "Het ging om zaakwaarnemer van Marko Arnautovic"

 

Volgens Omroep Brabant was de zaakwaarnemer van Tim Matavz vandaag in het PSV-stadion om met de PSV-directie te praten, waaruit de site opmaakt dat PSV serieuze interesse in onze topaanvaller lijkt te hebben.

Het lijkt een geforceerde poging om onrust binnen de selectie van de FC te zaaien in de hoop dat NAC morgenavond een resultaat boekt tegen de Trots van het Noorden, aangezien Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International en vaak goed geïnformeerd, op Twitter het volgende zegt: "Voor zover ik tot nu toe weet is manager #Matavz vandaag niet bij #PSV geweest." En Rik Elfrink, PSV-watcher bij het Eindhovens Dagblad, zegt eveneens op Twitter: "Marcel Brands had vandaag geen afspraak met zaakwaarnemer Matavz, zegt hij".

Het fijne weten wij er nog niet van. Hans Nijland zal vandaag andere zaken aan zijn hoofd hebben gehad: hij heeft na zijn  bezoekje aan de training van FC Groningen, waar hij net als wij een uiterst ontspannen Tim Matavz heeft gezien, de crematie van Fritz Korbach, een graag geziene gast in de Euroborg, bijgewoond; verder is het niet helemaal duidelijk wie de zaakwaarnemer(s) van Tim Matavz precies is of zijn. In mei heeft Matavz zijn Albanese zaakwaarnemer Nusret Jashari ingeruild voor de dubieuze Henk van Ginkel, werkzaam bij World Soccer Consult, maar ook Tims moeder heeft een voorname stem, misschien wel de allerbelangrijkste. Kortom, wij moeten maar weer even afwachten!

 

En inderdaad, even later erkent Omroep Brabant dat het fout zat met haar eerdere bericht, en wie op bovengenoemde link klikt ziet nu een geheel ander bericht verschijnen. Voetbalzone schrijft hierover:

 

"Een journalist van het Eindhovens Dagblad liet vrijdag weten, dat Marcel Brands zeker geen contact had gehad met de zaakwaarnemer van Tim Matavz. Dat blijkt inderdaad niet het geval te zijn geweest. Omroep Brabant, dat naar buiten kwam met de link tussen Brands en het kamp-Matavz, erkent nu dat er geen sprake van was. "Eerder vrijdag meldde Omroep Brabant dat de zaakwaarnemer van FC Groningen-spits Tim Matavz in het Philips Stadion was. Dat bleek onjuist. Het ging om Rob Groener, die zaakwaarnemer is van onder andere Marko Arnautovic", luidt een nieuw statement van de regionale radio- en televisieomroep."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.