Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

279 gasten online

Deense pers: "Brøndby en FC Groningen onderhandelen nog over Femi"

UPDATE donderdag 4 augustus 2011: Femi definitief op huurbasis naar Brøndby IF

Stand van zaken dinsdag 26 juli 2011:

Het Deense Tipsbladet.dk schrijft vandaag dat Henrik Jensen, de trainer van Brøndby IF, nog altijd in afwachting is van een succesvolle uitkomst van de onderhandelingen tussen Brøndby en FC Groningen over een overgang van Femi naar de Deense club. In dit artikel schreven we op 21 juli jl. al dat Ekstrabladet.dk, een andere Deense site, vermoedde dat Femi deze week richting Denemarken zal vertrekken om in dat geval mee kunnen spelen in de Europa League wedstrijd tegen het Oostenrijkse SV Ried. Hiervoor moet Brøndby uiterlijk a.s. vrijdagochtend de definitieve lijst met spelers aanleveren die zij speelgerechtigd willen hebben. Femi ontbrak vanmorgen op de training van FC Groningen. Hij zat met lichte pijntjes in het krachthonk. 's Middags trainde hij wel mee.

 

UPDATE donderdag 4 augustus 2011:

Deense pers: "Overgang van Femi naar Brøndby IF is rond: verhuur voor één jaar"

Na lang juridisch uitzoekwerk komt het Deense Sporten.dk nu met het stellige bericht dat de overgang van Femi naar Brøndby IF nu 'endelig' rond is. Alle details zouden nu zijn geregeld en Femi zou vandaag naar Kopenhagen vliegen, waarna hij op vrijdag of op zaterdag gepresenteerd zou kunnen worden. De Deense club kan hem goed gebruiken omdat middenvelder Mike Jensen, die in de belangstelling stond van Heerenveen, vorige week in de met 1-4 verloren wedstrijd tegen Horsens zijn scheenbeen heeft gebroken. Tipsbladet.dk heeft het bericht van Sporten.dk inmiddels overgenomen. Het wachten is nu nog op de bevestiging van FC Groningen, dan wel op onze ontkenning, mochten wij hem vandaag gewoon op het TCN trainingsveld spotten.

FEMI ONTBREEKT VANOCHTEND OP DE TRAINING VAN FC GRONINGEN.

 

SLOTUPDATE donderdag 4 augustus 2011:

Femi op huurbasis naar Brøndby IF dat tevens optie tot koop heeft

De kogel is door de kerk: FC Groningen heeft op haar clubsite bekend gemaakt dat Oluwafemi Ajilore, voetbalnaam: Femi, per direct op huurbasis naar het Deense Brøndby IF vertrekt. De FC schrijft: "FC Groningen heeft Oluwafemi Ajilore voor één seizoen verhuurd aan Brøndby IF. De Deense club heeft tevens een optie tot koop op de 26-jarige Nigeriaanse middenvelder. Femi, zoals zijn voetbalnaam luidt, kwam in 2008 naar Groningen. De Nigeriaans international tekende in Euroborg een vijfjarige verbintenis tot medio 2013, maar kon in drie seizoenen tijd zelden langdurig rekenen op een basisplaats. Ajilore speelde 79 officiële duels in het shirt van de Trots van het Noorden, waarin hij vijf keer scoorde. Ajilore had en heeft een bijzonder goede reputatie in Denemarken. Hij was vier jaar lang een bepalende speler op het middenveld van FC Midtjylland, voordat FC Groningen hem naar Euroborg wist te halen. De status van Ajilore in Denemarken heeft er nu toe geleid dat Brøndby hem wil huren en mogelijk na dit seizoen definitief overneemt."

 

Zowel FC Groningen als Brøndby IF hebben geen details over de huurconstructie bekendgemaakt. We weten dus nog niet of FC Groningen het komende jaar een deel van Femi's salaris zal moeten ophoesten. Bij de overgang van Metaj naar Emmen is overeengekomen dat Emmen geen transfersom hoeft over te maken; FC Groningen betaalt het komende seizoen tevens een substantieel deel van het salaris van Metaj.

 

Wij wensen Femi heel veel succes toe in Denemarken!

 

Stand van zaken dinsdag 26 juli 2011:

 

Zowel Tipsbladet als de clubsite van Brøndby schrijven vandaag overigens dat de Deense club komende week een Nigeriaanse aanvaller op proef heeft en wel de 19-jarige Oke Akpuveta. Hij zou de aanval kunnen versterken nu een andere aanvaller, Martin Bernburg, er een aantal weken uit ligt vanwege een blessure. De Deense competitie is inmiddels begonnen en na twee wedstrijden staat Brøndby met vier punten op een vijfde plaats. Ook de koploper, AC Horsens, heeft vier punten behaald.

 

Interessant detail: bij zijn vorige club, FC Midtjylland, kwam Femi veel beter uit de verf dan hier in Groningen. Toeval of niet, bij Midtjylland stonden meerdere andere Nigerianen onder contract. Als ook bij Brøndby een landgenoot van Femi gaat spelen dan vergroot dit mogelijk de kansen op een succesvol vervolg van Femi's carrière.

 

Ook vanmiddag traint FC Groningen nog. Later vanavond zullen wij terugkomen op de 'zaak Femi' in de hoop dat er dan meer duidelijkheid is over een eventuele overgang van de Nigeriaan naar Denemarken. Zijn absentie vanochtend op de training had echter niets te maken met een eventuele transfer naar Brøndby IF: Ajilore verbleef met lichte pijntjes in het krachthonk. Aan de dinsdagmiddagtraining kon hij wel meedoen.

 

UPDATE dinsdag 26 juli 2011: Deense pers: "Brøndby IF en FC Groningen in grote lijnen akkoord over verhuur van Femi voor één jaar"

Met dank aan FCG Forum kunnen we vanmiddag in Tipsbladet.dk lezen dat er slechts nog een paar details moeten worden geregeld om de éénjarige verhuurdeal van Femi van FC Groningen aan Brøndby IF definitief rond te krijgen. Het gaat met name om het feit dat de Nederlandse werkvergunning voor Femi na afloop van zijn komende Deense jaar ingetrokken zou kunnen worden. FC Groningen moet vooraf zien te regelen dat dat niet gebeurt. Henk Veldmate is echter optimistisch en denkt dat de transfer in de komende 4-5 dagen zijn beslag kan krijgen. Femi zou dan de beide Europese wedstrijden tegen Ried missen, maar Femi zou wel speelgerechtigd zijn voor de aansluitende poulefase, mocht Brøndby IF die ten koste van de Oostenrijkers halen. Veldmate zegt dat er nu volledig op een deal met de Deense club wordt gefocust, daar waar er vorige week ook nog andere clubs naar de gunsten van Femi zouden dingen.

 

Ook op woensdag 27 juli 2011 is de Deense pers nog erg positief gestemd over het doorgaan van de verhuur van Femi aan Brøndby IF. Tipsbladet.dk schrijft dat de overgang een kwestie van tijd is; het bericht is inmiddels overgenomen door Avisen.dk. Het zou inderdaad nog om de kwestie rond de werkvergunning voor Femi gaan na afloop van het Deense jaar. Femi zelf komt ook aan het woord. De Nigeriaan zegt te verwachten dat de overgang snel een feit is en hij is hier blij mee. Hij wil Brøndby IF graag weer op de rails helpen. Femi heeft al even met zijn vroegere teamgenoot van Mikkel Thygesen, die nu bij Brøndby speelt, gesproken en volgens Thygesen is Brøndby de juiste volgende stap voor Femi.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.