Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

288 gasten online

Training zaterdag 23 juli 2011: Basisopstelling tegen HSV lijkt duidelijk

Een grote groep spelers was vanmorgen aanwezig om de laatste training voor de oefenwedstrijd-kraker van morgenmiddag tegen Hamburger SV af te werken. Ook Brian van Loo was weer present, nadat hij de trainingen van gisteren nog aan zich voorbij had moeten laten gaan. Koen van de Laak hebben we niet gespot, maar Thomas Enevoldsen kon wel een korte training onder leiding van fysiotherapeut Wouter van den Berg houden. Verrassend genoeg was ook Shkodran Metaj aanwezig, die volgens de clubsite van Willem II later vandaag op proef mee zou doen in een oefenwedstrijd tegen Lommel.

 

Bij aankomst op het trainingscomplex van VV Haren bleek vanmorgen dat er afgelopen nacht vandalen bezig waren geweest. Zo was er onder andere een ruit van een kleine graafmachine ingegooid. Onbegrijpelijk dat er steeds weer mensen blijken te zijn die het nodig vinden andermans spullen te vernielen...


De training begon met een uitgebreide warming-up, waarna Petter Andersson, Emil Johansson en Tim Keurntjes het hoofdveld verlieten om op een ander veld met een aparte training onder leiding van fysiotherapeut Van den Berg verder te gaan. Thomas Enevoldsen mocht toen alweer onder de douche stappen. Aangezien Andersson gisteren nog beide trainingssessies helemaal met de groep mee kon doen, was zijn gang naar het andere veld toch wel een beetje verrassend. Gelukkig leek het er voor alle spelers op dat het eerder om een voorzorgsmaatregel ging. De bal kwam er bij veel oefeningen aan te pas, en dat is over het algemeen een teken dat de spelers nadrukkelijk op de weg terug zijn.

 

De overgebleven spelersgroep werd onderverdeeld in drie aparte groepjes van 7 spelers, die een rondo moesten doen. De eerste groep bestond uit Femi, Bacuna, Suk, Hiariej, Kappelhof, Burnet en Sparv en werd vooral door Pieter Huistra gecoacht. De tweede groep, onder leiding van Erwin van de Looi, bestond uit Matavz, Tadic, Pedersen, Ivens, Kieftenbeld, Kwakman en Holla. De B-kern spelers Luis Pedro, Batbay, Bakker, Bos en Ben Moussa waren aangevuld met Jones en Metaj en trainden onder leiding van Dick Lukkien. Ruud Hesp nam, zoals altijd, ondertussen de vier keepers goed onder handen.

 

Na de rondo's werden er hesjes verdeeld, en het kan bijna niet anders of de hesjesdragers van vandaag zullen morgen de basisspelers voor de wedstrijd tegen het Duitse Hamburger SV zijn. De verwachte, en in onze ogen bij afwezigheid van Petter Andersson (en in mindere mate Emil Johansson) op dit moment ook sterkste opstelling, ziet er als volgt uit:

 

Matavz

Tadic - Pedersen - Bacuna

Sparv - Holla

Burnet - Kwakman - Ivens - Kappelhof

Luciano


Verder was er een groep zonder hesjes (en zonder keeper), die bestond uit

Batbay - Ben Moussa/Bos - Jones

Hiariej - Kieftenbeld

Metaj - Bakker - Femi - Luis Pedro

 

Een derde groep, de oranje hesjes, bestond uit het trainers-trio Huistra, Van de Looi en Lukkien, de keepers Fij en Etemadi, en eerst Ben Moussa, later Bos. De twee groepen moesten een snelle aanval opzetten die uiteindelijk tot een doelpoging moest leiden. Hierbij hadden de dragers van de oranje hesjes de opdracht de aanvallende partij te storen.


Ons vielen hierbij de volgende dingen op: de aanvallen van de 'basisopstelling' lukten veelal goed, Matavz was scherp in de afronding. De bal ging behoorlijk soepel rond en de snelle backs (Burnet en Kappelhof) komen hierbij goed tot hun recht. Matías Jones heeft een puike voorzet in de benen, en Femi moet het nu altijd als centrale verdediger laten zien, maar dat is gewoon zijn positie niet.

 

De training werd afgesloten met een partijspel van 11 tegen 11 (met in bovenstaande tweede opstelling als keeper Fij en later Etemadi), gevolgd door een oefening op vrije trappen (afwisselend genomen door Jones en Metaj) en corners (genomen door Jones vanaf rechts en Batbay vanaf links). Terwijl de 'reserves' mochten uitlopen, werd de basisopstelling toegesproken door de trainers. Ongetwijfeld zal het hierbij om een korte tactische bespreking voor de wedstrijd van morgen zijn gegaan. Wij hebben er al zin in!

 

Fotoreportage van de training van zaterdag 23 juli 2011 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0045 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0075 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0096 (Small)
tn_DSC_0099 (Small)
tn_DSC_0152 (Small)
tn_DSC_0153 (Small)
tn_DSC_0177 (Small)
tn_DSC_0183 (Small)
tn_DSC_0208 (Small)
tn_DSC_0211 (Small)
tn_DSC_0219 (Small)
tn_DSC_0222 (Small)
tn_DSC_0224 (Small)
tn_DSC_0228 (Small)
tn_DSC_0238 (Small)
tn_DSC_0239 (Small)
tn_DSC_0241 (Small)
tn_DSC_0242 (Small)
tn_DSC_0247 (Small)
tn_DSC_0262 (Small)
tn_DSC_0265 (Small)
tn_DSC_0267 (Small)
tn_DSC_0271 (Small)
tn_DSC_0272 (Small)
tn_DSC_0277 (Small)
tn_DSC_0279 (Small)
tn_DSC_0282 (Small)
01/36 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.