Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

Deense pers: "Femi in de belangstelling van Brøndby"

Stand van zaken woensdag 6 juli 2011:

Volgens het Deense Sporten.dk wil Brøndby zich op de transfermarkt begeven en zou zijn uitgekomen bij Femi als versterking voor het middenveld, en bij Charlie Davies, een Amerikaan die de aanval zou moeten versterken. Het bericht oogt een stuk betrouwbaarder dan de eerdere berichtgeving rond een ruil (met bijbetaling door de FC) van Femi en Michael Krohn-Dehli, een gerucht dat perschef Richard van Elsacker in Tipsbladet ontkrachtte.

Sporten.dk zegt dat Femi het in Groningen goed heeft gedaan totdat Jans door Huistra werd vervangen. Deze visie delen wij niet.

  

UPDATE donderdag 21 juli 2011: Ook het Dagblad van het Noorden maakt er vandaag in de papieren versie melding van dat Brøndby Femi graag wil huren. Onder de kop "Ajilore lijkt op weg naar Bröndby IF" meldt Jan Mennega dat FC Groningen met de Deense club in gesprek zou zijn om een huurconstructie met optie tot koop te verwezenlijken. "Dat Bröndby IF, een van de betere Deense clubs, hem dolgraag wil huren, geeft aan dat hij nog steeds een goede naam heeft in zijn tweede vaderland", aldus Mennega.

Inmiddels is ook in de Deense pers een update verschenen. Ekstrabladet.dk heeft contact gezocht met persvoorlichter Richard van Elsacker, die bevestigd heeft dat FC Groningen en Brøndby in onderhandeling zijn. Er zou contact met verschillende clubs geweest zijn, maar op dit moment zouden er concrete onderhandelingen met de Denen plaatsvinden. Van Elsacker ziet vooralsnog geen belemmeringen om de deal te kunnen sluiten. Ekstrabladet vermoedt dat Femi volgende week richting Denemarken zal vertrekken. Femi zou in dat geval mee kunnen spelen in de Europa League wedstrijd tegen het Oostenrijkse SV Ried. Hiervoor moet Brøndby uiterlijk vrijdagochtend de definitieve lijst met spelers aanleveren die zij speelgerechtigd willen hebben, aldus indepthafrica.com.

 

RTV Noord bevestigde al op dinsdag 19 juli 2011 dat Brøndby de Nigeriaan wil huren. De site schreef het volgende: "FC Groningen-speler Femi speelt komend seizoen wellicht in Denemarken. Brøndby heeft zich gemeld bij Groningen om de middenvelder te huren. FC Groningen heeft Brøndby laten weten wat de voorwaarden zijn bij een eventuele overgang. De Deense club denkt na over het voorstel. De Deense competitie is voor Femi bekend terrein. In 2008 kocht Groningen hem voor 3,3 miljoen euro van FC Midtjylland. Femi heeft bij Groningen nog een doorlopend contract tot medio 2013."

 

Stand van zaken woensdag 6 juli 2011:

 

Jan Lockhart, directeur van Brøndby, en Henrik Jensen, trainer aldaar, willen de namen van Femi en Davies overigens niet bevestigen, maar ontkennen ook niets. Wel geven ze aan op zoek te zijn naar een aanvaller. Wellicht dat de interesse voor Davies dus iets concreter is dan voor Femi?

 

Het bericht in Sporten.dk is inmiddels overgenomen door diverse andere sites, zoals Avisen.dk en TV 2 SPORT. Geschreven wordt dat Oluwafemi Ajilore in 2004 vanuit Nigeria naar het Deense Midtjylland vertrok, waar hij op het defensieve middenveld een goede indruk achterliet. In 2008 werd hij aan FC Groningen verkocht "waar hij een relatief solide speler was totdat er een nieuwe trainer kwam".

 

Een vertrek van Femi uit Groningen zou voor zowel Femi zelf als voor FC Groningen het beste zijn, zo zijn wij van mening. Pieter Huistra heeft naast Femi nog diverse andere spelers die als controlerende middenvelder kunnen spelen (Sparv, Holla, Hiariej, Kieftenbeld), en op de tien-positie is de keuze die onze trainer heeft ook groot genoeg (Andersson, Bacuna, Pedersen, Jones). Verder drukt de Nigeriaan noodgedwongen vanwege zijn niet-EU-status met een salaris van ruim vijf ton zwaar op de begroting van de Trots van het Noorden. In Groningen wekt hij ook een ongelukkige, eenzame indruk. De lach uit zijn beginperiode is verdwenen. Hij lijkt onder een gebrek aan zelfvertrouwen gebukt te gaan en is in Groningen nooit goed uit de verf gekomen. De last één van de duurste transfers uit de geschiedenis van FC Groningen te zijn, iets waar hij natuurlijk niets aan kan doen maar wat bij technische staf en supporters wel verwachtingen heeft gewekt, lijkt hij ook met zich mee te dragen.

 

Kortom, wij hopen dat de deal tot stand komt. Er zijn altijd transfers die heel goed uitpakken ($uarez, Nevland, Berg, Tadic, om maar eens een illuster viertal te noemen), maar waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt of blijken weloverwogen keuzes anders uit te pakken, hier moeten we niet heel erg moeilijk over doen. Liever een scoutingsstaf die - óók om de supporters iets aantrekkelijks voor te schotelen - zijn nek durft uit te steken (en zo is die van de FC)  en af en toe iemand van ver contracteert wat achteraf gezien niet zo denderend uitpakt, dan een scoutingsstaf die voor saaie zekerheidjes gaat. Althans, zo denken wij erover.

 

Femi in het shirt van zijn vorige werkgever, Midtjylland

 

Aanvulling:

In het Deense Ekstra Bladet (met dank aan het FCG Forum) zegt Henrik Jensen, de trainer van Brøndby, Femi een interessante speler te vinden. Hij herinnert zich hem als een goede, agressieve speler op het defensieve middenveld van Midtjylland. Hij zegt het type Femi goed te kunnen gebruiken, maar zegt dat er op meer posities versterkingen welkom zijn. Overigens verwijst Ekstra Bladet naar een artikel in BT.dk. Het sportgedeelte van BT is echter Sporten.dk en daarin konden we genoemde uitlatingen van Jensen niet vinden...

 

Mikkel Thygesen, voormalig ploeggenoot van Femi toen ze beiden bij Midtjylland speelden, tekende vorige maand een driejarig contract bij Brøndby en laat zich zeer positief uit over Femi: Thygesen noemt Femi één van de beste spelers met wie hij ooit heeft gespeeld (bron: Kanalsport.dk). Er lijkt in dit geval echt sprake te zijn van méér dan een wild gerucht! Overigens werd Thygesen eerder dit jaar ook met FC Groningen in verband gebracht, zie ons artikel van 13 maart jl.

 

UPDATE donderdag 7 juli 2011: Henk Veldmate: "Wij zijn nog niet benaderd door Brøndby"

Het Dagblad van het Noorden citeert vandaag Henk Veldmate, die ingaat op de berichten in de Deense media over Femi. De technisch manager van de FC zegt: "Ik heb dat ook gehoord, maar wij zijn nog niet benaderd door Brøndby. Het zou best serieus kunnen worden, alleen zolang een club zich niet officieel meldt, blijft het speculeren. En ik hou niet zo van gespeculeer. We wachten dus maar rustig af."

 

UPDATE maandag 11 juli 2011:

Deense pers: "Brøndby kan vraagprijs FC Groningen voor Femi niet betalen; Brøndby wil Femi nu graag huren"

Volgens het Deense Ekstra Bladet (met dank aan FCG Forum) kan Brøndby de vraagprijs van FC Groningen voor Femi (naar verluidt 10-12 miljoen Deense kronen, omgerekend € 1,3 - 1,6 miljoen) niet betalen. De Deense club wil de Nigeriaan daarom graag van FC Groningen huren. De Deense krant is vol vertrouwen dat FC Groningen hiermee instemt, want het kopt met 'Femi tæt på Brøndby', wat zoveel betekent als dat Femi dichtbij een overgang naar Brøndby zou zijn. Het denkt zelfs dat Femi zondag mogelijk al voor Brøndby zou kunnen spelen bij de start van de competitie. Ekstra Bladet schrijft dat Femi in de vier seizoenen die hij voor Midtjylland heeft gespeeld was uitgegroeid tot één van de beste centrale middenvelders in de Deense competitie.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.