Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

301 gasten online

Macedonische pers: "FC Groningen geïnteresseerd in Ferhan Hasani"

Met dank aan het FCG Forum: het Belgische Nieuwsblad meldt vandaag dat FC Groningen één van de clubs is die erin geïnteresseerd zijn om Ferhan Hasani over te nemen van het Macedonische KF Shkëndija. Het bericht stond vier dagen geleden ook al op Macedonian Football.com. Hasani is een vandaag nog 20-jarige, maar morgen 21-jarige linker vleugelaanvaller. Naast FC Groningen zouden clubs als Wolfsburg (dat volgens het Macedonische Dnevnik bereid zou zijn € 400.000 op tafel te leggen), Hajduk Split en AA Gent in de running zijn. Hasani schijnt een dribbel-wonder te zijn dat ook nog eens uitstekend vrije schoppen binnen de palen kan jagen.

 

Macedonian Football.com houdt voor wat betreft de betrouwbaarheid van het gerucht dat Wolfsburg geïnteresseerd zou zijn een slag om de arm, omdat er wel in diverse Macedonische kranten over te lezen valt, maar kennelijk niet in Duitse.

 

 

Op Wikipedia gevonden info's over Fudbalski klub Shkendija 79 Tetovo:

FK Shkendija 79 Tetovo (Macedonisch: ФК Шкендија 79 Тетово) is een Macedonische voetbalclub uit de stad Tetovo.

De club werd in 1979 opgericht en promoveerde in 1996 voor het eerst naar de hoogste klasse. Na één seizoen werd de club echter weer naar de 2de klasse doorverwezen. In 2000 keerde de club terug en werd 12de op 14 clubs, doordat de competitie naar 12 clubs werd herleid moest Shkendija degraderen. Na 2 seizoenen promoveerde de club opnieuw en kon dit keer standhouden, in het eerste seizoen werd de club 5de en haalde die plaats ook het volgende seizoen. In 2008 degradeerde de club. Na twee seizoenen promoveerde de club weer.

 

 

Hasani heeft regelmatig in het nationale elftal van Macedonië U21 en recent ook in het nationale A-elftal gespeeld. Mirsad Jonuz, de Macedonische bondscoach, heeft onlangs verkondigd dat Hasani het grootste talent van de hoogste Macedonische divisie (de Прва македонска Фудбалска Лига, oftewel Prva Мakedonska Fudbalska Liga) is. Hij speelde het afgelopen seizoen 28 officiële wedstrijden voor zijn club, waarvan 25 maal in de basis, en scoorde daarin 13 maal (bron: Macedonian Football.com).

 

Hasani lijkt dus een speler te zijn voor de positie waar Dusan Tadic momenteel floreert en waar ook Matías Jones uit de voeten kan. Het is echter de vraag of we Tadic bij de start van de competitie (de FC start met de altijd boeiende trip naar het uitsupporter-onvriendelijke Kerkrade) in het shirt van de Trots van het Noorden zullen zien. Hans Nijland verkondigde onlangs op het FC Groningen-jubileumfeest dat Granqvist, Matavz en Tadic moeilijk te houden zullen zijn. Eerstgenoemde kan al uit het salarishuis van FC Groningen gepoetst worden, en aangezien de 31e augustus 2011, de deadline van de komende transfer window die officieel nog niet eens is begonnen, nog lang niet in zicht is, staan ons nog hectische maanden te wachten...

 

 

En nee, Hasani zou niet de eerste voetballer uit Macedonië zijn die op de loonlijst van FC Groningen zou komen te staan. Wat te denken van:

 

 

Mile Krstev-oud en Mile Krstev-nieuw. Tussen 2001 en 2005 droeg hij 94 maal het shirt van FC Groningen; inmiddels speelt hij, nog maar 32 lentes jong, bij het Macedonische FK Metalurg Skopje en is daar beter bekend onder de naam Миле Крстев (bron: clubsite Metalurg).

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.