Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Kelvin Bossman maakt seizoen mogelijk af bij sc Cambuur;

binnenkort gesprek met Henk Veldmate over zijn toekomst

De Leeuwarder Courant schrijft vandaag dat Kelvin Bossman voorlopig naar sc Cambuur vertrekt. Dit is mogelijk in het kader van het samenwerkingsverband tussen FC Groningen en de Friese club. Kelvin blijft daarnaast inzetbaar voor Jong FC Groningen. De 20-jarige aanvaller is vrijdag al inzetbaar voor het competitieduel van Cambuur tegen Veendam. Of Kelvin het seizoen afmaakt bij Cambuur is nog niet helemaal zeker. Ook is nog geen beslissing genomen over de verdere toekomst van Kelvin. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af, maar omdat voor hem één van de twee criteria (eerste contractstermijn dan wel amateurovereenkomst) van toepassing is, geldt de formele ontslagaanvraag vóór 1 april voor hem niet. Hij zal vermoedelijk volgende week een gesprek hebben met technisch manager Henk Veldmate. Het zou ons echter niet verbazen als Bossman dan te horen krijgt dat hij na dit seizoen zijn heil bij een andere club zal moeten zoeken. Tot een door hem zo vurig gewenst debuut in de hoofdmacht van FC Groningen zal in dat geval niet meer komen. Een grote teleurstelling voor Kelvin Bossman, die maandenlang uit de roulatie was vanwege een ernstige knieblessure maar inmiddels weer fit is.

 

UPDATE zaterdag 2 april 2011:

Kelvin Bossman is gisteravond in de 70e minuut ingevallen bij sc Cambuur in de uitwedstrijd tegen BV Veendam. Trainer Alfons Arts van de Friezen is erg tevreden over Bossman en wil hem er graag bij houden. Dick Lukkien, trainer van Jong FC Groningen, wil hem echter ook bij de beloften van de FC houden. Morgen (zondag) traint Kelvin dan ook met Jong FC Groningen, zit maandag ook bij de selectie van de beloften van FC Groningen die een uitwedstrijd tegen Jong NEC spelen, om zich van dinsdag t/m vrijdag weer bij sc Cambuur te vervoegen.

 

Op de bewuste 25e oktober 2010 blesseerde Kelvin zich in Rotterdam in een duel van Jong FC Groningen tegen Jong Sparta Rotterdam. Wij schreven hier toen o.a. het volgende over hem:


Bossman is ontegenzeggelijk een groot talent. In 2007 deed hij voor Ghana mee op het WK onder de 17. Op het toernooi, dat gehouden werd in Zuid-Korea en door Nigeria werd gewonnen, wist Bossman zelfs te scoren. Bij Reading liep het met hem niet zo naar wens, waarna hij de kans die FC Groningen hem bood met beide handen aangreep.

 

Bij Jong FC Groningen heeft de rechter aanvaller al diverse prachtige doelpunten gemaakt. Klik hier of hier (muziek lekker hard opendraaien!) om een kleine indruk te krijgen van zijn grote kwaliteiten. En in deze reportage van RTV Noord uit maart van dit jaar komt Bossman zelf aan het woord, vlak nadat hij voor een groot deel verantwoordelijk was voor het ombuigen van een 1-2 achterstand van FC Groningen A1 tegen Sparta in een 3-2 overwinning. De A1 heeft hij inmiddels achter zich gelaten en Kelvin komt inmiddels uit voor Jong FC Groningen.

 

Het is duidelijk dat het inkrimpen van het aantal spelers bij FC Groningen, dat niet meer een aparte beloftenselectie in stand wil blijven houden, inmiddels vorm begint te krijgen. Diverse spelers hebben al te horen gekregen dat voor hen na dit seizoen bij FC Groningen geen plaats meer is. Wij hebben van de trainersstaf van Jong FC Groningen wel eens vernomen dat men Bossman te wisselvallig vindt. Het is geen makkelijke situatie voor spelers van Jong FC Groningen. Je moet er eigenlijk meteen staan, ook na een blessure, want de concurrentiestrijd is groot: er zijn nu te veel spelers voor straks te weinig selectieplaatsen. Extra handicap bij de ontwikkeling van een beloftenspeler is ook dat eerste elftal-spelers geregeld plaatsen innemen in de basis van Jong FC Groningen, bv. als ze terugkeren van een blessure.

 

Wij wensen Kelvin Bossman heel veel succes toe in zijn verdere toekomst, of die nu bij FC Groningen of elders ligt, en hopen nog veel van hem te vernemen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.