Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

Training woensdag 24 november 2010: fanatieke training; iedereen fit!

Op de dag na het heerlijk avondje, dat volgens Dick Heuvelman voor driekwart van het Nederlandse voetbalpubliek gisteravond al is gekomen, hierbij doelend op de 'cultuurkaalslag' in de arena, zoals de sympathieke Dick grijnzend twitterde, werd er door Pieter Huistra, die net op tijd het zinkende Amsterdamse schip heeft verlaten, een pittige training georganiseerd. Jeffrey Rijsdijk maakt inmiddels weer deel uit van Jong FC Groningen; alle 22 overgebleven A-selectiespelers waren present en de één was nog fanatieker dan de ander. De stemming was uitermate best. Zo gingen Granqvist en Pedersen na charges van García resp. Van de Laak weliswaar naar de grond, maar de grijns verdween niet van hun gezicht. Van de Laak blesseerde zichzelf later ook nog bijna met een wel erg gedreven actie. Als er zaterdag in Kerkrade met dezelfde instelling worst gestreden als vanmiddag, dan kunnen de pseudo-Duitsers, die vanavond Utrecht overigens nog ontvangen, hun borst natmaken!


Het heeft geen zin alle spelers op te noemen die vandaag na de trainingsloze dinsdag op het TCN trainingsveld aanwezig waren. Bekijk de 24-koppioge A-selectie uit de presentatiegids van FC Groningen, haal daar Michael Jansen en Jeffrey Rijsdijk uit en we houden 22 spelers over, en ze waren er vanmiddag allemaal.

 

De groep was in tweeën gesplitst (een groep van 12 en een groep van 10), en beide groepen werden op hun beurt weer onderverdeeld in hesjes en niet-hesjes. Een prognose van de basisopstelling voor de uitwedstrijd van a.s. zaterdagavond tegen Roda JC viel hieruit niet op te maken, vandaar dat we hier verder niet ingaan op de groepssamenstellingen.

 

Als de ene groep een partijtje speelde, op een klein veld en met als door Huistra gestelde randvoorwaarden dat de bal nicht stil mocht komen te liggen en dat er tik, tak snel gespeeld moest worden, werd het andere groepje aan sprintoefeningen blootgesteld. Er werd steeds een paar minuten partij gespeeld waarna er werd geruild. En dit vele malen achter elkaar, zonder noemenswaardige pauzes. Het kan niet anders of onze toppers lagen na afloop van de training gestrekt in de kleedkamer met de tong op de schoenen.

 

Sommige spelers hadden er extra veel zin in. Zo was Thomas Enevoldsen gedreven bezig en scoorde ook een keer fraai. Dé treffer van de dag werd door Tim Sparv gemaakt, en hij werd voor de akelig zuiver en hard ingeschoten bal vanuit alle hoeken gefeliciteerd. Ook Dusan Tadic en Nicklas Pedersen hadden geslaagde doelpogingen, en nadat Petter Andersson ook al fraai had gescoord stond zijn hoofd meteen een paar centimeter hoger, de van zichzelf veel eisende Zweed krijgt een grote kick van dit soort geslaagde acties.

 

Darryl Lachman en Jeroen Veldmate namen vanzelfsprekend de honneurs achterin waar. Van Lachman weten we dat hij door de trainersstaf inmiddels als eerste stand-in van Maikel Kieftenbeld wordt gezien op de positie rechtsback, hij staat dus vóór Jorrit Kunst in de pikorde. Dit verklaart het feit dat Lachman geregeld tot de wedstrijdselectie voor competitiewedstrijden van het eerste hoort, maar Kunst zelden tot nooit. Dit verklaart ook het feit waarom Lachman maandagavond bij Jong FC Groningen als rechtsback moest spelen: hij diende op die plek wedstrijdritme op te doen.

 

Pieter Huistra kijkt toe hoe zijn mannen zijn opdrachten uitvoeren

 

nog een trainingsbeeld


Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.