Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Training dinsdag 2 november 2010:

Hiariej lijkt hersteld; voetblessure Pedersen hardnekkig; Luciano traint nog niet buiten

Vanmiddag konden we op het TCN trainingsveld tot onze voldoening constateren dat Tom Hiariej aan alle onderdelen van de training van begin tot eind kon meedoen. Wij gaan ervan uit dat hij zaterdagavond tegen NAC inzetbaar is. De voetblessure van Nicklas Pedersen daarentegen hield hem vanmiddag wederom het grootste gedeelte van de training aan de kant. Nicklas had meer vorderingen verwacht nu hij 4-5 dagen amper heeft getraind en denkt dat het tijd wordt voor een shockwave-behandeling, die bij een peesplaat-ontsteking (die kan leiden tot een hielspoor) wordt toegepast als andere therapieën niet helpen. De inlegzool die Pedersen nu draagt heeft nl. niet het gewenste effect. Luciano heeft nog altijd last van zijn bij VVV-uit opgelopen ribblessure en heeft gisteren en vandaag niet op het veld getraind.

 

Bij aankomst op het trainingsveld was de aanblik iets minder overzichtelijk dan anders. Cameramensen en kinderen liepen over het veld, normaal gesproken neemt de eerste club plaats in het keurig afgebakende persvak aan de zijlijn en de tweede groep mag net als de overige toeschouwers in de dug-out toekijken. Dat dit vandaag allemaal anders was vond zijn oorsprong in het feit dat niemand minder dan Ron Boszhard en zijn collega's van het TV-programma Z@ppSport Voetbal naar het verre Groningen waren getogen. Dit programma wordt wekelijks op maandagmiddag om 17:20 uur uitgezonden, en de vandaag gemaakte opnames worden - indien de in een konijnenpak gehesen medewerker de door Danny Holla en Maikel Kieftenbeld op hem afgevuurde kanonskogels heeft overleefd - over vier weken uitgezonden, dus op maandag 29 november a.s. Wij hebben het slotstuk van de opnames niet meer live kunnen meemaken en weten dus niet of Holla en Kieftenbeld voor slachtoffers hebben gezord. Eerdere opnames bij VVV liepen wel zonder bloedvergieten af, zie deze reportage over dit spektakel. Foto's van de sessie van vanmiddag staan onderaan dit artikel.

 

Dan de training zelf. Zoals gezegd was Luciano afwezig. Op onderstaande foto is te zien hoe onze niets en niemand ontziende keeper afgelopen zaterdag in Venlo geraakt wordt door de schoen van Ruud Boymans, na deze actie moest hij behandeld worden maar kon de wedstrijd wel uitspelen. Nadien heeft hij echter niet meer op het veld getraind. Het is echter nog maar dinsdag, er lijkt nog voldoende tijd om hem voor de kraker van zaterdag (NAC-thuis in een uitverkochte Euroborg) klaar te stomen.

 

 

De situatie rond Nicklas Pedersen heb ik hierboven geschetst. Hij trainde aanvankelijk apart, overigens net als Wouter Vente van Jong FC Groningen, maar moest al vrij snel afhaken. Zijn herstel ligt niet op schema, Nicklas denkt niet dat zijn voetblessure met inlays en rust alleen kan genezen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zaterdag bij de wedstrijdselectie kan aansluiten.

 

Tom Hiariej daarentegen oogt genezen van z'n hamstringperikelen en traint alles ogenschijnlijk moeiteloos mee. Het zou me niet verbazen als hij zaterdag meteen in de basis terugkeert, ten koste van Danny Holla. Hiariej brengt m.i. momenteel meer dan Holla schwung op het middenveld, meer druk op de vijandelijke stellingen hetgeen de verdedigers van FC Groningen ook nog eens ontlast.

 

De A-selectiespelers die gisteren voor Jong FC Groningen hebben gespeeld ontbraken vanmiddag ook op de training. Het gaat om Jorrit Kunst, Darryl Lachman, Jeroen Veldmate, Petter Andersson, Femi en Leandro Bacuna. Hen zullen we ongetwijfeld donderdag weer op het trainingsveld kunnen bewonderen (morgen is trainingsvrij).

 

De door Pieter Huistra en Erwin van de Looi gehouden partij (acht tegen acht) was weer leuk om te zien. De teams waren als volgt samengesteld:

 

gele hesjes: Enevoldsen, Hiariej, Ivens, Kieftenbeld, Matavz, Metaj, Sparv en keeper Nienhuis

geen hesjes:  Virgil van Dijk (Jong FC Groningen), García, Granqvist , Holla, Van de Laak, Stenman, Tadic en keeper Van Loo

 

Virgil van Dijk zat gisteravond wel bij de wedstrijdselectie van Jong FC Groningen, maar de van Willem II overgekomen talentvolle centrale verdediger zat de hele wedstrijd op de bank en kon daarom vandaag zijn opwachting maken op het trainingsveld.

 

De hesjesloze groep was qua doelpunten duidelijk de bovenliggende partij. Zo zagen we Dusan Tadic fraai scoren, maar had dit vaker moeten doen. Zo was de voorzet-op-maat van Fredrik Stenman eigenlijk niet te missen, maar de Serviër slaagde er toch in de bal niet in het doel te krijgen. Ditzelfde gold voor Stenman zelf die een evengrote 100% kans (assist Danny Holla) niet benutte. Koen van de Laak was trefzeker, net als hij in zijn twee laatste invalbeurten in de competitie was.

 

Zoals al het hele seizoen zagen we een gedreven Huistra die hamerde op snelheid, beweging, balaanname en afspelen. Tamme trainingen zijn bij onze trainer absoluut uit den boze, de spelers gaan nl. helemaal mee in zijn fanatisme. De huidige prachtige vierde plek met een nog nooit eerder na 12 wedstrijden bij elkaar geschoten puntenaantal is allesbehalve een toevalstreffer!

 

Dusan Tadic haakte vroegtijdig af van de training met een 'pijntje', maar grote zorgen maken wij ons hierover niet. Net als zijn landgenoot, Goran Lovre, ligt zijn pijngrens met name op het trainingsveld uiterst laag. Het zal genetisch bepaald zijn.

 

Andreas Granqvist viel op met zowel een ferme trap waarmee hij de bal in het achter het trainingsveld liggende water joeg, als met een fikse tackle op de benen van Thomas Enevoldsen. Gelukkig liep dit goed af. Het bewijst maar weer eens de instelling van de spelers van de Trots van het Noorden.

 

Wij zien uit naar de wedstrijd van zaterdag! Avondwedstrijden hebben altijd iets extra's, zeker in een seizoen dat ook al iets extra's heeft! Na zaterdag gaan we ons wel opwinden over het feit dat ene Kevin Blom is aangesteld als scheidsrechter bij de bekerwedstrijd tussen Grunn en ADO...

 

Foto's training dinsdag 2 november 2010:

 

Nicklas Pedersen traint apart

 

Ron Boszhard van Z@ppSport Voetbal en twee jeugdige deelnemers aan zijn programma kijken toe

 

de opnames gaan beginnen

 

het gevreesde konijnenpak wordt aangetrokken - tijd voor FCG Online om te vertrekken!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.