Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

AD Sportwereld: 'FC Groningen volgt Nigeriaanse aanvaller Fanendo Adi'

Vanmorgen wordt de naam van FC Groningen door AD Sportwereld in verband gebracht met een Nigeriaanse aanvaller. Het gaat om de nu nog 19-jarige, maar overmorgen jarig zijnde Fanendo Adi. Adi komt uit voor het Slowaakse 2e divisieclub AS Trenčín en is momenteel een weekje op proef bij ADO Den Haag, samen met zijn ploeggenoot, de verdediger Peter Kleščík. Naast (naar verluidt) FC Groningen heeft ook het armlastige Feyenoord belangstelling voor Adi, die gisteren één maal scoorde in een oefenwedstrijd van ADO tegen een combinatieteam van Telstar. Mocht FC Groningen al interesse hebben in Adi (wellicht ziet het in Adi een potentiële opvolger van Tim Matavz?), dan zal het toch moeten afwachten wat ADO besluit. De Slowaakse club werkt samen met de club uit Den Haag en stalde daar eerder František Kubík en Csaba Horváth.

 

Fanendo Adi werd op 10 oktober 1990 in het Nigeriaanse Lagos geboren en kwam in zijn geboorteland uit voor Lagos Islanders en Union Bank, waarna hij in 2009 naar het Slowaakse AS Trenčín vertrok. Deze club is het speeltje van de excentrieke Tscheu la Ling.

 

Adi is een lange aanvaller, 1,93m lang, en is zoals gezegd momenteel op proef bij ADO, dat de competitieloze week benut om een paar spelers van Trenčín uit te testen. Het heeft goede ervaringen met spelers van de club van eigenaar La Ling. Zo doet Kubik het erg goed bij de ploeg die tot ieders verbazing op een 7e plek in de Eredivisie is terug te vinden. Trenčín is na 11 wedstrijden koploper in de Slowaakse 2e divisie en heeft maar liefst negen punten meer dan de nr. 2, FC Petržalka 1898.

 

Wij blijven de berichtgeving omtrent Adi (die in mei ook al een aantal dagen bij ajax A1 op proef was) in de gaten houden. Wat ons betreft hebben spelers uit Afrika zeker niet de voorkeur om door FC Groningen te worden ingelijfd. Als ze daadwerkelijk de "Nieuwe Kanu" zijn, zoals AD Sportwereld roept, dan ben je ze hele stukken van een seizoen kwijt vanwege interlands en de Africa Cup (aannemende dat het AD doelt op de voetbalkwaliteiten van Nwankwo Kanu en niet op diens hartproblemen), maar het grote gevaar is dat ze toch minder renderen en dat heb je aan een Afrikaan een erg dure bankzitter: spelers die niet over een EU-paspoort beschikken moesten in het seizoen 2008-2009 minimaal het vorstelijke jaarsalaris van € 503.000 toucheren (de ondergrens voor 18- en 19-jarige spelers was toen 'slechts' € 251.500) (bron: Football Consultancy), en de bedragen zullen inmiddels niet fors naar beneden zijn bijgesteld. Deze bedragen worden jaarlijks vastgesteld aan de hand van het gemiddelde salaris in de Eredivisie.

 

Fanendo Adi (midden, maar dat lijkt logisch) (foto: AD Sportwereld)

 

Adi's huidige club AS Trenčín schrijft op haar site zelf het volgende over de op proef zijnde spelers:

 

The cooperation of AS with the team that is currently seventh in the table of the world vice-champion’s top league isn’t closed by this transaction. Two more players of AS will spend the qualifier break in the Netherlands. Both the defender Peter Kleščík and forward Fanendo Adi have been chosen by the coach of Den Haag John van den Brom during his visit to Trenčín also thanks to the good job of our people in the Netherlands.

“They can gain new experience and motivation there. They deserve it for their attitude. Once we have a chance like this we have to use it. Now the chance is for our players. Later it may be the coaches. Our club is slowly opening door to where most of us could only be in our dreams in the past. Our goal is to open it wide and never let it close. Now it’s ADO Den Haag, later maybe some other club. We’re becoming interesting enough,“ concluded Rybníček. (Róbert Rybníček is de algemeen directeur van AS Trenčín-red.)

 

Op de site van AS Trenčín staat overigens ook een poll. De vraag luidt: Wie is de beste speler van AS Trenčín na tien speelrondes? In de tussenstand staat Fanendo Adi met 14% op een keurige tweede plaats, overigens ver achter ene David Depetris, een andere aanvaller van de club, die 53% van de stemmen heeft vergaard. Wellicht is Depetris, overigens een Argentijn, een optie voor de FC?

 

David Depetris, meest

populaire speler van Trenčín

 

Wordt vervolgd?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.