Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

149 gasten online

Gerucht: FC Groningen versterkt zich met Serginho Greene

UPDATE donderdag 17 juni 2010: Greene vooralsnog niet in beeld

Je hebt geruchten en je hebt geruchten. Sommige meldingen die we binnenkrijgen schuiven we glimlachend richting de trash; andere meldingen nemen we een stuk serieuzer. Vanmiddag ontvingen we de melding dat de FC achter Serginho Greene zou aanzitten. Kort daarna dook deze naam ook op het FCG Forum op en inmiddels maakt zelfs de Groninger Gezinsbode melding van het volgende: Volgens de geruchten zou FC Groningen ook de clubloze allrounder Serginho Greene willen vastleggen. Feit is wel dat Greene niet bij Vitesse zal blijven. Omroep Gelderland berichtte op 7 juni jl. dat Vitesse wel graag door zou willen met de verdediger (die rechtsback of centraal achterin uit de voeten kan), maar geen geld heeft om hem een nieuw contract aan te bieden.


UPDATE donderdag 17 juni 2010:

Tijdens de persconferentie verbonden aan de presentatie van de heren Ivens en Kieftenbeld hebben wij vernomen dat Greene maandag één van de gegadigden was voor een dienstverband met de FC, maar dat hij nu niet meer in beeld is voor FC Groningen nu de contractering van Maikel Kieftenbeld een feit is. Echter: Henk Veldmate liet weten dat de selectie voor komend seizoen nu in principe rond is, maar dat de Trots van het Noorden de ogen niet voor buitenkansjes zal sluiten mochten deze zich aandoen. Wij hebben Greene dan ook nog niet afgeschreven, al hopen we dat niet hij maar Daley Blind zich komend seizoen in het groen-wit zal hullen.

 

Greene hoorde dit aan en zijn besluit stond vast: verkassen. "Vitesse is een mooie club, ik heb echt genoten. Maar ik kan niet blijven wachten", aldus Greene. "Misschien kunnen ze mij straks nog steeds geen contract aanbieden."

 

Greene had na afgelopen seizoen een gesprek met Marc van Hintum en Theo Bos, zo meldde Omroep Gelderland eerder deze maand. "Ze zeiden toen dat ze graag verder willen. Daarna heb ik niets meer gehoord van de club."
 
Onze tipgever, die ons tussen neus en lippen door ook vertelde dat de FC vandaag met ajax over Daley Blind heeft onderhandeld (Nijland zal, mocht dit kloppen, een drukke dag achter de rug hebben want over Jonas Ivens werd ook al gepraat), meldde dat de belangstelling van de Trots van het Noorden voor Greene zelfs erg concreet is, c.q. dat de vriend van het rasta kapsel zelfs al gecontracteerd zou zijn.
 
Wij wachten het af en gaan er na deze hektische dag een nachtje op slapen of dit onze gewenste versterking voor de basispositie rechts achter is, of dat we hem wellicht in de breedte kunnen gebruiken, bv. als tweede man achter Daley Blind. Wordt wellicht vervolgd!
 
Voor het gemak hebben we even wat info's van Wikipedia geplukt:

Serginho Greene (Amsterdam, 24 juni 1982) is een Nederlands-Surinaams voetballer die momenteel onder contract staat bij Vitesse. De verdediger speelde eerder voor HFC Haarlem, RKC Waalwijk en Feyenoord. Greene staat vooral rechtsback of centraal in de verdediging.


Serginho Greene groeide op in Amsterdam Zuidoost, waar hij regelmatig met zijn buurtgenoten aan pleintjesvoetbal deed. Op zesjarige leeftijd werd Greene door zijn vader ingeschreven bij de voetbalvereniging FC Abcoude, waar hij op z'n twaalfde werd ontdekt door AFC Ajax en overstapte naar de jeugdopleiding van Ajax. Eenmaal in de Ajax A1 kreeg Greene de mededeling dat hij te goed was voor het tweede, maar er weinig toekomst voor hem was in het eerste elftal. Op basis hierop werd hij verhuurd aan HFC Haarlem.

In 2002 werd hij als veelbelovend talent aangetrokken door RKC Waalwijk waar hij als centrale rechterverdediger speelde. Hier viel hij wekelijks op met sterk voetbal, waardoor hij werd begeerd door Hamburger SV, Glasgow Rangers en AZ Alkmaar. Het was zijn voormalige trainer bij RKC, Erwin Koeman, die het talent wist te overtuigen bij Feyenoord te tekenen. Sinds het seizoen 2005/2006 speelt hij als verdediger bij Feyenoord, aanvankelijk op dezelfde positie maar na de komst van Ron Vlaar verschuide hij naar de rechtsback positie. Op 11 maart 2007 scheurde Greene in de wedstrijd tegen AZ zijn voorste kruisband af. Het is de eerste zware blessure in zijn carrière en hierdoor zal hij zes tot negen maanden uitgeschakeld zijn. Na enkele moeizame jaren bij de Rotterdamse volksclub bestaande uit sportieve tegenslagen en weinig financiële middelen, pakt Greene toch met Feyenoord in 2008 een prijs, namelijk de KNVB beker. Deze werd behaald door in de finale met 2-0 van Roda JC te winnen.

Na het seizoen 2008-2009 maakte Feyenoord bekend niet verder te gaan met Greene. Op woensdag 4 november maakte Vitesse bekend dat Greene voor de rest van het seizoen 2009-2010 onder contract zou staan bij de Arnhemse voetbalclub.
 

Sinds het seizoen 2001-2002 speelde hij voor achtereenvolgens HFC Haarlem, RKC Waalwijk, Feyenoord en Vitesse in totaal 211 wedstrijden waarin hij zes maal scoorde.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.