Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

284 gasten online

Tim Sparv mag hopen op basisplaats tegen Vitesse ten koste van Goran Lovre;
Nicklas Pedersen mogelijk naast Matavz voorin vanwege blessure Koen van de Laak

Toegegeven, het is nog maar woensdag, maar afgaande op de training van vanochtend keert Tim Sparv tegen Vitesse voor het eerst sinds NAC-uit terug in de basis. Wij juichen dit toe! Goran Lovre lijkt een aantal mindere beurten met een plek op de bank te moeten bekopen. Ook voor Nicklas Pedersen ligt een basisplaats in het verschiet, aangezien Koen van de Laak met een blessure kampt.

 

Mijn aankomst op het TCN trainingsveld zorgde voor een stijging van het aantal toeschouwers met maar liefst 25%. Het moge dus duidelijk zijn dat er op de eerste rang voldoende keuze was om niets van het trainingsspektakel te hoeven missen.

 

De groep was aan het begin in vieren verdeeld:

 

Keepers:

Van Loo, Nienhuis en Luciano (laatstgenoemde was al geruime tijd afwezig geweest bij de trainingssessies)

Gele hesjes:

Van de Laak, Rijsdijk

Oranje hesjes:

Blind, Stenman, Enevoldsen, Olijve, Granqvist, Bacuna, Hiariej en Matavz

Geen hesjes:

Sparv, Sankoh, Femi, Werkman, Koç, Pedersen, Lachman en Lovre

(Femi is dus weer fit na zijn in de hoofdstad opgelopen hamstringblessure)

 

De keepers werden traditioneel gedrild door keepertrainer Ruud Hesp. Luciano deed alle oefeningen moeiteloos mee, maar ging later toen er een partijvorm werd georganiseerd naar de kleedkamers. Op een vraag van uw verslaggever of hij er volgende week weer bij hoopt te zijn antwoordde hij dat hij zaterdag uit bij Vitesse al onder de lat hoopt te staan, en dat hij nu geen vocht in de knie heeft, maar zijn toevoeging "maar morgen misschien wel" doet mij stellig vermoeden dat Vitesse-uit voor hem nog te vroeg komt. Al zou hij dan zelf willen spelen - de medische staf wil vast geen enkel risico met hem lopen.

 

Ron Jans schitterde vanochtend op het trainingsveld door afwezigheid. Eén van de aanwezige toeschouwers vermoedde dat de huizenjacht in Heerenveen momenteel een prominente plek op Jans' agenda inneemt, maar dit lijkt ons toch stug dat dit de reden was om de training te laten schieten

 

Dientengevolge nam Raymond Libregts de honneurs waar en zorgde voor een pittige rondo-achtige oefening waarbij de gele en oranje hesjes betrokken waren en ook de hesjeslozen.

 

De reden van het feit dat Koen van de Laak en Jeffrey Rijsdijk als enigen gele hesjes droegen werd na deze oefening duidelijk: beiden vertrokken richting kleedkamer toen deze sessie erop zat. Dat Rijsdijk al geruime tijd revalideert van een knieblessure wisten we al, maar dat Koen van de Laak een terugslag heeft na de wedstrijd van zondag in Amsterdam was nieuw voor ons. Het is wel weer een bewijs van de toegenomen blessuregevoeligheid van de sympathieke Brabander; 't is erg jammer voor hem maar ik denk dat zijn carrière als basisspeler langzaam maar zeker ten einde aan het lopen is, en dat hij zich meer en meer in de rol van pinchhitter zal moeten gaan schikken.

 

Overigens was Mike Zonneveld ook afwezig vanochtend, hij zal dus nog altijd niet zijn hersteld. Morten Nordstrand hebben we ook al tijden niet gezien en was er ook vanmorgen niet.

 

Met de blessures van Van de Laak en Zonneveld waren er redenen genoeg om extra oplettend te kijken naar de partij die na de rondo werd gehouden tussen de oranje hesjes en de ploeg zonder hesjes. We zijn immers erg benieuwd wie er zaterdag tegen Vitesse mogen opdraven. Bij de oranje hesjes werd Brian van Loo gevoegd, en Leonard Nienhuis werd bij het achttal zonder hesjes ingedeeld. Van de Laak en Rijsdijk waren toen al lang weg, en Luciano kreeg door Hesp de rol van grensrechter toebedeeld. Het moet gezegd, hij deed dit stukken beter dan wat we normaliter in de Euroborg (of jl. zondag in de arena) voorgeschoteld krijgen. Maar er is natuurlijk ook weinig nodig om je van het inferieure Zeister vlaggenistenniveau te onderscheiden.

 

Als we kijken hoe beide ploegen (9 tegen 9) speelden, dan waren de beide opstellingen min of meer als volgt:

 

Oranje hesjes:

 

matavz

bacuna - enevoldsen

olijve

stenman - blind - granqvist - hiariej

van loo

 

Hesjeslozen:

 

koç - pedersen

lovre

sparv - femi

werkman - sankoh - lachman

nienhuis

 

Niet alle posities kunnen bij 9 tegen 9 worden bezet, vandaar de gaten in de opstellingen. Maar omdat in de oranje groep Fredrik Stenman niemand voor zich had, terwijl Thomas Enevoldsen duidelijk aan de rechterkant speelde met achter zich Tom Hiariej, maken wij op dat de opstelling zaterdag voor wat betreft het middenveld op meerdere plaatsden zal afwijken van de basis die zondag in de arena uit de hoge hoed werd getoverd. Libregts had er vandaag voor kunnen kiezen om Lovre rechts neer te zetten, en Enevoldsen links, als hij en Jans van plan zijn dit ook zo tegen Vitesse te gaan praktizeren, maar zo werd er dus niet gespeeld. Lovre zullen we m.i. ook  niet meer terugzien op tien, waar hij vanochtend in zijn ploeg speelde, die plaats zal zijn vergeven aan Leandro Bacuna. Kortom, wij zien Lovre op de bank plaatsnemen zaterdag.

 

Veel opties voor de positie linkshalf blijven er dan niet over, en wij zetten ons geld dan ook - eindelijk - op Tim Sparv (die, zolang een slepende procedure bij de burgerlijke stand om zijn achternaam die nu nog officieel Sparf is gewijzigd zien te krijgen in Sparv nog niet definitief is afgerond, door de KNVB op wedstrijdformulieren steevast Sparf wordt genoemd. De reden van de zo vurig gewenste naamswijziging is ons niet bekend, voor zover wij weten is Sparf in het Fins geen vulgair woord en ook geen vernietigende scheldkannonade).

 

Alles resumerend denken we - maar we houden een slag om de arm, 't is nog maar woensdag! - dat dit zaterdagavond in Arnhem wel eens de basisopstelling van de Trots van het Noorden zou kunnen worden:

 

pedersen - matavz

bacuna

sparv - enevoldsen

femi

stenman - blind - granqvist - hiariej

van loo

 

Het leek er echt op dat Daley Blind links van Andreas Granqvist speelde. Je kunt je afvragen of je er niet beter aan zou doen Blind i.p.v. Hiariej, die afgelopen maandag ook niet kon imponeren in de wedstrijd van Jong FC Groningen, als rechtsback op te stellen, maar ik weet vrijwel zeker dat de technische staf Tim Sparv niet in het centrum van de verdediging wil neerzetten en dan blijft er vanwege de blessures van Zonneveld en Lucius weinig anders mogelijk dan daar alleskunner Daley Blind neer te zetten.

 

Als bovengenoemde opstelling echter blijkt de kloppen dan heb ik er alle vertrouwen in dat we punten uit Arnhem gaan meenemen. Het is vrijwel het best denkbare wat we momenteel kunnen opstellen.

 

De partij zelf was aardig. In de eerste helft zagen we een forse charge van Sparv op Bacuna, de Fin keek niet op of om en liet Bacuna aangeslagen achter. Aangezien er ook geen enkele andere speler toestormde en ook niemand van de aanwezige verzorgers het nodig achtte eens te kijken hoe ernstig Bacuna eraan toe was, besloot Leandro uiteindelijk maar weer te gaan spoelen - en alle ignorerende collega's hadden gelijk: er was niets aan de hand.

 

In de tweede helft scoorde Thomas Enevoldsen al vrij snel de 1-0, met het hoofd nog wel, wat hemzelf en ook Granqvist bijna omver wierp van verbazing. Kort daarna legde Libregts de partij even stil, de hesjeslozen hadden nl. de opdracht gekregen in de tweede helft druk te zetten en daar kwam niks van terecht, en ook de achterstand bracht niet wat meer pit in hen boven; Libregts is dan niet te beroerd om even fijntjes op de verstrekte opdracht (druk zetten, passie, strijd!) te wijzen.

 

In de stand kwam geen verandering meer. We zagen nog een mooi schot van Enevoldsen dat net naast ging, en verder ranselde Van Loo alles uit zijn kast wat op hem afkwam, hij speelde erg sterk. Een ziedend schot van Sankoh tikte hij katchtig naast, en ook inzetten van Lachman en Koc maakte hij onschadelijk.

 

Tevreden vertrok ik om een uurtje of half twaalf, zet de komende dagen nog even de puntjes op de i en het kan niet anders of Vitesse gaat wederom een zware thuiswedstrijd tegen een hongerig FC Groningen tegemoet!

 

 

Forza Grunn!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.