Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

405 gasten online

Luciano nog steeds geblesseerd; is Zonneveld zondag tegen Roda vervanger van Granqvist?

Op een zonovergoten TCN trainingsveld (het nieuwe gras in de Euroborg wordt vandaag gemaaid, morgen worden de lijnen getrokken en misschien wordt er vrijdag getraind) werd vanochtend een pittige training afgewerkt. Bij aankomst bleek meteen dat Luciano na zijn uitvalbeurt bij NAC nog steeds niet meetraint. Erg opvallend was de fitheid van Tim Sparv. Verder zijn we erg benieuwd wie zondag tegen Roda JC de geschorste Andreas Granqvist in het hart van de verdediging zal vervangen. Voorlopig houden we het op Mike Zonneveld.

 

Het eerste onderdeel van de training hadden de spelers gaarne aan zich voorbij zien gaan. Als het gaat om trainingsvormen waar geen bal aan te pas komt, dan gaat bij vele spelers de lip omlaag, de wenkbrauwen fronsen zich en het gezicht gaat langzaam maar zeker de onweersstand innemen. Zeker als er aan de conditie gewerkt moet worden. En laat dit nou net een belangrijke facet van de training van vanmorgen geweest te zijn...

 

Ron Jans en Raymond Libregts hadden de groep in tweeën verdeeld. waarbij de onderverdeling zeker niets met een basis versus niet-basis te maken heeft:

 

Groep Jans: Stenman, Hiariej, Femi, Pedersen, Zonneveld, Sankoh, Matavz, Rijsdijk

Groep Libregts: Lovre, Sparv, Van de Laak, Bacuna, Enevoldsen, Koç, Granqvist, Blind

 

Op een gegeven moment begon de groep Jans met hardlopen, waarna enige tijd later de groep Libregts volgde. Bij beide groepen sprongen er meteen spelers in zowel positieve als in negatieve zin bovenuit. Zo trok Stenman de kar in de groep Jans terwijl Matavz daar een soort van man-vlak-vóór-de-bezemwagen-rol vervulde; in de groep Libregts was Sparv veruit de snelste terwijl Lovre daar troosteloos onderaan bungelde. What's new?

 

De snelheid en het uithoudingsvermogen van onze Finse ster Tim Sparv zijn echter zó indrukwekkend, dat hij binnen de kortste keren de eersten van de eerder vertrokken groep Jans achterhaald had. Dat was echter niet genoeg voor de doorstomende Fin. Hij joeg voort en had al gauw zelfs Stenman te pakken. Wat een kanjer, die Sparv!

 

 

Toen op enig moment dit inspannende deel van de training ten einde was grepen de spelers amechtig naar de drinkflessen Gatorade en zegen ter aarde, zo niet echter de heren Blind en Sparv. Blind bleef even staan en ging toen ook maar even zitten, maar hij zat er geenszins doorheen; Sparv echter bleef doorsprinten maar nu richting de kleedkamer. Op mijn vraag of hij een injury had opgelopen lachte hij wat en antwoordde, hierbij voor de gehele selectie sprekend: No, not today! Het bleek om een urinale stop te gaan.

 

(Bij de woorden Not today moest ik meteen denken aan de gedenkwaardige 26e november, jaargang 1986 (nog geen 25 jaar geleden dus). Wie kan zich nog herinneren wat er op een spandoek aan de Zaagmuldersweg stond?

 

Jesus saves, but not today

 

De verstokte fans onder jullie zullen weten dat de keeper van Victoria Guimaraes, de opponent van die avond, luisterde naar de naam Jesus. De tekst op het spandoek had dus allesbehalve een godslasterlijke en blasphemische achtergrond. Deze finesses waren aan de stewards van weleer echter niet besteed, het spandoek werd al snel weggehaald, onder luide protesten van de Z-Side.)

 

Nog even terug naar Sparv. Gisteren nog lazen we ergens in de Finse pers, en wel op MTV3.fi, dat Finnen genetisch gezien meer gelijkenissen vertonen met Nederlanders dan met Hongaren, een volk dat taalkundig gezien wel sterk op het Finse lijkt. 't Is een taai stukje tekst, maar zeker een aanrader. Stort je maar even op het met Suomalaiset geneettisesti lähempänä hollantilaisia kuin unkarilaisia koppende proza!

 

Enfin, om af te sluiten: mocht de schrijfster van het stuk, Kirsi Alm-Siiran, met de genetische verwantschap doelen op het Nederlands overkomende karakter van types als Tim Sparv, en niet perse op Sparvs illustere landgenoten die onder de naam Lordi vriend en vijand verbaasden op een Eurovisie Songfestival en met hun dood en verderf zaaiende act de 1e prijs in de wacht sleepten, dan is er nog hoop, ook als de 6-5 regel (minimaal zes autochtonen, maximaal zes allochtonen in een elftal) ooit eens ingevoerd mocht gaan worden!

 

Terug naar de training van vanmorgen. Na het intensieve balloze duurwerk werden de gezichten wat vrolijker, want er stond een rondo op het programma. De bal mocht door een speler maximaal twee keer geraakt worden en verder mocht de bal niet stil komen te liggen. Bij deze oefening stond het balgevoel en de balcirculatie centraal. Leuk om te zien was dat Koen van de Laak weer helemaal hersteld is en dermate gretig was dat hij zelfs de onvolprezen balafpakker Femi het leder wist te ontfutselen. Even later had Andreas Granqvist overigens geen enkel mededogen met de ras oplopende leeftijd van de heer Van de Laak: de Zweed roste de Brabander zonder mededogen tegen de vlakte.

 

Tenslotte werden de spelers in drie groepjes verdeeld waarbij beide keepers (Van Loo en Nienhuis) ook aansloten. Jeffrey Rijsdijk hield het toen voor gezien en ging nog wat rondjes lopen. Hij herstelt van een vervelende knieblessure en is nog niet 100% fit.

 

We bekeken deze drie groepen, die ombeurten een partijtje afwerkten, met de blik gericht op de mogelijke vervanger van Granqvist, die zondag tegen Roda immers geschorst zal zijn. Het oplossen van dit raadsel viel nog niet mee en de puzzelstukjes zijn ook zeker nog niet in elkaar geschoven. Voorlopig denken we dat Mike Zonneveld naast Gibril Sankoh zal staan, dit maken we op uit het feit dat zowel Gibril als Mike in hetzelfde groepje zaten. De volledige groepsindeling was (excl. keepers):


Groep 1: Blind, Sparv, Hiariej, Bacuna, Koç

Groep 2: Femi, Stenman, Granqvist, Matavz, Enevoldsen

Groep 3: Lovre, Pedersen, Zonneveld, Van de Laak, Sankoh

 

Het voert te ver om een verslag van alle gebeurtenissen tijdens de partijtjes te doen. We noemen een harde poeier van Nicklas Pedersen met zijn linker voet, die het net deed schroeien, en twee prachtige doelpunten van Daley Blind, waarbij zijn tweede goal tot stand kwam na een fraaie assist van Sparv.

 

De conclusie van vandaag is ook dat Stenman weer helemaal fit is, dit biedt Ron Jans wat meer keuzemogelijkheden. Hij zal toch Granqvist moeten vervangen en als ook de andere Zweed, Stenman, niet zou kunnen spelen, dan blijft er weinig anders over dan Zonneveld als linksback te posteren. Dat is nu niet nodig. Op de plek van Granqvist zijn zowel Hiariej, Blind, Zonneveld als wellicht zelfs Sparv inzetbaar, maar wij houden het vandaag even op Zonneveld. Het zou dan maar zo kunnen zijn dat dit zondag de opstelling wordt:

 

matavz - pedersen

femi (of bacuna)

enevoldsen - lovre

sparv

stenman - zonneveld - sankoh - blind

van loo

 

Maar vrijdag weten we meer of dit in de buurt komt van de vermoedelijke opstelling van zondag!

 

Forza Grunn!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.