Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

194 gasten online

"Zweedse belangstelling voor Emil Johansson"

Eerder deze week schreven we al dat Emil Johansson zijn zinnen heeft gezet op een vertrek uit Groningen in de winterstop. Vandaag schrijft RTV Noord dat een delegatie van een nog onbekende Zweedse club hem afgelopen maandag tijdens de wedstrijd Jong FC Groningen - Jong PEC Zwolle aan het werk heeft gezien, en heeft laten weten tevreden te zijn over het vertoonde spel van de 27-jarige speler.

 

Eind 2012 was een overgang van Emil Johansson naar IFK Göteborg nabij, zie ons artikel van 17 december 2012. IFK eindigde in de Zweedse competitie, die inmiddels is afgelopen, als derde, op negen punten van kampioen Malmö FF. Niet duidelijk is of het nu opnieuw om IFK Göteborg gaat.

Het was weliswaar alweer een poosje geleden dat Johansson, die we geregeld als linksbuiten op de velden zien, als linksback heeft gespeeld, maar de Zweedse club was gecharmeerd van het spel van Johansson: "Ik heb vrijdagmiddag een telefoontje gekregen van mijn zaakwaarnemer en ik heb van hem begrepen dat deze club tevreden was over mijn vertoonde spel van afgelopen maandag. Ik heb afgesproken om de identiteit niet prijs te geven, maar ik hoop dat het tot een overgang komt.

 

Ook technisch manager Henk Veldmate komt in het artikel van RTV Noord aan het woord: "Ik heb er vertrouwen in dat Johansson deze winterstop een nieuwe start kan gaan maken en dat zal ook goed voor hem zijn. Ik heb begrepen van zijn zaakwaarnemer dat er nog meer clubs uit verschillende landen interesse in hem hebben, maar in onderhandeling met een club zijn we nog niet."

 

Emil Johansson speelde sinds medio 2011 slechts acht wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen. Zijn laatste optreden dateert van bijna een jaar geleden. Zijn contract in Groningen loopt nog tot medio 2015.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.