Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

396 gasten online

Terugkeer Femi bij FC Midtjylland loopt vertraging op door onbekende non-EU-regel

Niets leek een terugkeer van de clubloze Oluwafemi Ajilore (28) bij zijn oude club, het Deense FC Midtjylland waar ook Petter Andersson onder contract staat, in de weg te staan. Hij zou volgende week al meetrainen en de club wilde hem graag contracteren.

 

Op grond van een bij zowel Femi als FC Midtjylland tot voor kort onbekende regel kan de oud-speler van FC Groningen zijn handtekening echter nog niet onder een contract bij de Deense club zetten.

Op grond van die regel moeten werkloze, niet uit de EU afkomstige personen die Europa hebben verlaten, minimaal 90 dagen buiten Europa hebben verbleven voordat ze kunnen terugkeren. Femi is, nadat zijn contract bij FC Groningen is geëxpireerd, in de zomer weliswaar teruggekeerd naar Nigeria, maar de 90 dagen zijn nog lang niet verstreken. Vermoedelijk zal hij nog ca. 1,5 maand in Nigeria moeten verblijven voordat hij bij Midtjylland aan de slag kan, tot grote teleurstelling van de Deense clubdirecteur Claus Steinlein, zo bericht het Deense Tipsbladet. Steinlein vermoedt dat Femi eerder naar Nigeria zou zijn gegaan als hij van het bestaan van de regel op de hoogte zou zijn geweest. Of Femi's zaakwaarnemer hier een steekje heeft laten vallen? Steinlein vindt het sneu voor zijn club, maar vooral voor Femi, die gewoon weer wil voetballen.

 

Midtjylland heeft nog geprobeerd om in gesprekken met de immigratiedienst te trachten het van kracht zijn van de regel ongedaan te krijgen, maar deze pogingen zijn op niets uitgelopen. De club zal moeten wachten totdat de 90 dagen zijn verstreken. Volgens Steinlein wil de club Femi daarna alsnog contracteren, maar inmiddels is als alternatief Jeppe Lund Curth (29) op huurbasis van Aalborg BK (AaB) aangetrokken. Curth heeft van 2001-2005 overigens in de jeugdopleiding van Feyenoord gespeeld.

 

FC Midtjylland is na zeven wedstrijden de koploper in de hoogste Deense competitie, de Superliga, en is de club waar Femi van 2004-2008 speelde, alvorens FC Groningen hem voor € 3,3 miljoen overnam.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.