Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

"FC Groningen meldt zich bij ADO Den Haag voor Tjaronn Chery"

Volgens Benjamin Can, sportjournalist en freelancer bij RTV Oost, heeft FC Groningen zich officieel bij ADO Den Haag gemeld voor Tjaronn Chery, de 24-jarige middenvelder die medio 2011 overkwam van FC Emmen (FC Groningen had op dat moment ook al interesse). Doordat ADO Den Haag onlangs een optie lichtte staat Chery nog tot medio 2015 in de Residentie onder contract staat. Hij kan als aanvaller aan beide buitenkanten spelen, maar ook 'op tien'. Volgens Can zijn er ook buitenlandse clubs in Chery geïnteresseerd.

Chery staat open voor een vertrek uit Den Haag. Op 12 april jl. verklaarde hij tegenover Omroep West: "Ik heb het prima naar mijn zin bij ADO, maar ik ben nu 24 jaar en diep in mijn hart zou ik wel een mooie stap willen maken. Of dat naar het buitenland is, of naar een club in Nederland maakt me niet zo heel veel uit. ADO staat er financieel niet zo heel erg goed voor aangezien we in Categorie I zitten, dus misschien is het voor ons allebei een goede optie als ik vertrek. Mijn zaakwaarnemer weet ervan, maar het is voor mij geen noodzaak om te vertrekken. Maar ik ben wel toe aan een volgende stap."

 

Mocht het gerucht kloppen, dan is Chery wellicht de beoogde creatieve speler naar wie FC Groningen op zoek is. De vraag is welke afkoopsom, die nodig is om het nog twee jaar lopende contract af te kopen, ADO Den Haag wenst te toucheren. Ook zal Chery zelf genegen moeten zijn de overstap naar FC Groningen te maken.

 

RTV Drenthe schreef op 1 maart 2011 dat de toen 22-jarige 'creatieve vormgever van FC Emmen' in de belangstelling zou staan van FC Groningen, ADO Den Haag, FC Utrecht en sc Heerenveen. Hij koos vervolgens voor ADO Den Haag waar hij een tweejarig contract tekende, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Deze optie is inmiddels gelicht.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.