Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

246 gasten online

"PSV geïnteresseerd in keeperstrainer Ruud Hesp"

FC Groningen moet wellicht vrezen dat het keeperstrainer Ruud Hesp kwijtraakt aan PSV. Volgens Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, is Hesp volgens insiders dé kandidaat om in Eindhoven keeperstrainer Anton Scheutjens, oud-keeper van Roda JC, Go Ahead Eagles en Helmond Sport, op te volgen. Scheutjens werkt sinds medio 2008 voor PSV en heeft bij PSV nog een contract tot medio 2015, maar volgens Slegers heeft Phillip Cocu er bij de clubleiding van PSV op aangedrongen om Scheutjens na de zomer te laten vertrekken. Dit moest Scheutjens overigens uit de krant vernemen, aldus Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

 

Volgens AD.nl heeft Scheutjens afgelopen weekeind van technisch manager Marcel Brands de bevestiging gekregen dat PSV op zoek gaat naar een andere keeperstrainer. Scheutjens is 'not amused': "Dit is niet netjes natuurlijk. Blijkbaar willen ze straks twee keeperstrainers voor de groep hebben. Ik heb vorig jaar voor drie seizoenen getekend, mijn contract is waterdicht en loopt nog twee jaar door. Volgend seizoen sta ik gewoon op het veld bij het eerste elftal."

Ruud Hesp heeft in Groningen een contract voor onbepaalde tijd. Hij kent Phillip Cocu nog uit de tijd dat hij keeperstrainer was bij Oranje. Wij hebben ons de laatste tijd afgevraagd waarom het gezicht van Hesp op de training steevast opvallend weinig vrolijkheid uitstraalt, daar waar Hesp in de regel de vrolijkheid zelve is. Heeft de interesse van PSV hier wellicht iets mee te maken?

 

Ruud Hesp, op 27 november 2006 toen op de clubsite van FC Groningen bekend werd gemaakt dat hij met ingang van het seizoen 2007-2008 keeperstrainer van FC Groningen zou worden: Hesp zelf ziet met zijn overgang naar het hoge noorden een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. "Ik ben er echt ontzettend blij mee. Ik heb als keeper altijd al bij FC Groningen willen spelen en ook daarna had ik de wens ooit nog eens bij de club te werken. Dit komt mede door het feit dat mijn vrouw uit de stad Groningen afkomstig is en een groot deel van mijn familie in het noorden woont."

 

Ruud Hesp werd op 31 oktober 1965 in Bussum geboren en keepte tussen 1985 en 2002 ca. 500 wedstrijden voor achtereenvolgens HFC Haarlem, Fortuna Sittard, Roda JC, FC Barcelona (2x landskampioen, 1x Spaanse beker, 1x Europese Supercup) en weer Fortuna Sittard, waar hij zijn actieve carrière afsloot. Hij maakte als derde doelman wel deel uit van de selecties voor het EK van 1996 en het WK van 1998. De enige wedstrijd die hij speelde voor het Nederlands Elftal was op 24-05-1998 in voorbereiding op het WK van 1998. Het betrof een oefenwedstrijd tegen FC Lausanne-Sport in Zwitserland

 

Hij werd keeperstrainer en teammanager van het eerste elftal van Roda JC, en combineerde dit vanaf medio 2006 met een baan als keeperstrainer bij Oranje. Hij was de opvolger van Stanley Menzo, die net hoofdtrainer was geworden van FC Volendam (bron: Trouw). Louis van Gaal stuurde bij zijn aanstelling in 2012 als bondscoach van Oranje de technische staf, met inbegrip van Ruud Hesp, weg.

 

In 2007 maakte Hesp de overstap van Roda JC naar FC Groningen, waar hij Roy Beukenkamp ging vervangen. Beukenkamp was keeperstrainer van de FC maar ging zich toeleggen op scoutingswerkzaamheden. Eerst bij FC Groningen, later bij FC Twente.

 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Ruud Hesp, de oudere broer van Danny Hesp, bij FC Groningen een breed takenpakket zou krijgen en zich zou moeten gaan richten op de keepers van de eerste selectie, het beloftenteam en de A- en B-jeugd, zo schrijft AD.nl. Gaandeweg zijn loopbaan bij FC Groningen is zijn focus echter op het eerste elftal en de B-kern komen te liggen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.