Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

"FC Groningen wil Eric Botteghin als vervanger van Virgil van Dijk"

Volgens Omroep Brabant staat Eric Botteghin, centrale verdediger van NAC Breda, in de belangstelling van FC Groningen. Volgens bronnen van de zuidelijke omroep zou de 1,92m lange Braziliaan, die op 31 augustus a.s. 26 jaar wordt en ook over de Italiaanse nationaliteit beschikt, de gewenste opvolger van Virgil van Dijk zijn. Botteghin heeft in Breda nog een contract tot medio 2014; hij kwam medio 2011 transfervrij over van FC Zwolle. Ook sc Heerenveen heeft hem nadrukkelijk in het vizier als vervanger van Jeffrey Gouweleeuw die in de belangstelling staat van AZ. De Friese club wil Botteghin met ingang van het volgende seizoen contracteren.

 

Eric Botteghin heeft in zijn contract een clausule laten opnemen dat hij voor een gelimiteerd bedrag van naar verluidt € 750.000 van club kan verwisselen. Hij heeft niet de intentie om zijn contract bij NAC Breda te verlengen: "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij NAC, maar ik ben nu 25 en word in de zomer 26 jaar. Mijn contract loopt volgend jaar af. Mijn intentie is niet om te verlengen, omdat ik denk dat ik toe ben aan een stapje hogerop", aldus de B-side Rats.

 

Volgens Dennis van Bergen van Voetbal International weet de zaakwaarnemer van Eric Botteghin niets over de vermeende belangstelling van FC Groningen. Van Bergen: "Betekent niet dat FC Groningen zich niet alsnog kan melden, maar kans dat Botteghin naar Euroborg gaat acht ik klein. Hij wil écht hogerop." (bronnen: 1, 2)

Eric Fernando Botteghin werd op 31 augustus 1987 in São Paulo geboren en speelde in de jeugd van Grêmio Barueri Futebol. FC Zwolle nam hem met ingang van het seizoen 2006-2007 onder contract.

 

FC Groningen wil de vacature, die er straks in het hart van de verdediging zal zijn als Virgil van Dijk vertrekt, met een ervaren nieuwe kracht invullen. Wij denken dat Botteghin hiervoor bij uitstek geschikt is. Hij is achterin een echte rots in de branding die opbouwend goed is en ook bij spelhervattingen als corners en vrije trappen gevaarlijk is.

 

Het is echter de vraag hoe de concurrentiestrijd met sc Heerenveen zal uitpakken. Bovendien wil NAC Breda het contract met Botteghin graag verlengen. Jeffrey van As, in februari van dit jaar tegenover Voetbal International: "Of we zijn in 2014 aflopende contract willen verlengen? Het lijkt me logisch dat NAC een speler die wekelijks tot de beste spelers behoort graag langer ziet blijven. We willen graag door met Eric Botteghin. Hij heeft veel eigenschappen die een goede verdediger hoort te hebben. Hij is in staat een man uit te schakelen, kan één-op-één spelen en is opbouwend veel sterkker dan veel mensen denken. Dat laatste heeft hij de laatste jaren steeds beter onder de knie gekregen, al kan hij daarin nóg meer progressie boeken." En verder: "Hij is nog relatief jong. Hij leeft echt voor het voetbal. Geen drank, op tijd naar bed, gezond eten; Eric is een heel gedisciplineerde prof. Echt een voorbeeld voor hoe je je als voetballer hoort te gedragen. Op het veld agressief, daarbuiten rustig en bescheiden."

 

Verbeterpunten zijn er volgens Van As ook: "Hij moet nog iets meer een leider worden op het veld. En dan doel ik vooral op het gebied van coaching van zijn medespelers. Dat is belangrijk voor iemand die centraal in de defensie staat. Wanneer hij zich daarin nog wat nadrukkelijker laat gelden kan hij, denk ik, nog een paar stappen maken."

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.