Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

410 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Ard van Peppen"

FC Groningen is al volop bezig met de voorbereidingen op het komende seizoen, ook al staan er nog wel zeven belangrijke duels in de Eredivisie op het programma. Aangezien de clubkas van de Trots van het Noorden niet overloopt van liquide middelen zal de FC het vizier als het gaat om versterking van de selectie met name richten op transfervrije spelers. Eén van hen is Ard van Peppen, de linksback en tevens aanvoerder van RKC Waalwijk die op 26 juni a.s. 28 jaar oud wordt. Twee bronnen hebben ons onafhankelijk van elkaar laten weten dat Van Peppen gisteren in Groningen was en dat het een FC Groningen-gerelateerde trip was.

 

Wij nemen aan dat FC Groningen Van Peppen had uitgenodigd voor een bezoekje aan het hoge noorden; dit zal de club niet zonder reden hebben gedaan. Ook sc Heerenveen, NAC Breda en ADO Den Haag waren of zijn naar verluidt in Ard van Peppen geïnteresseerd.

 

UPDATE dinsdag 19 maart 2013:

"Clubleiding FC Groningen bevestigt interesse in Ard van Peppen"

Het Dagblad van het Noorden heeft op dinsdagavond 19 maart 2013 bericht dat de clubleiding van FC Groningen de interesse in Ard van Peppen bevestigt en hem naar de Euroborg wil halen. Het feit dat FC Groningen zo openhartig is kan o.i. slechts betekenen dat de komst van Van Peppen al praktisch in kannen en kruiken is, of dat de clubleiding van FC Groningen het alsnog afketsen van de komst van de linksback van RKC Waalwijk niet als dramatisch ervaart. Afgaande op de melding van het DvhN dat beide partijen al met elkaar hebben kennisgemaakt (dit meldden wij gisteren ook al) gaan wij uit van de eerste optie.

 

Henk Veldmate: "Ard van Peppen heeft geen haast en wij hebben dat ook niet"

In de papieren editie van het DvhN lezen we op woensdag 20 maart 2013 dat Ard van Peppen afgelopen zondag de wedstrijd FC Groningen - FC Twente heeft bijgewoond. Henk Veldmate: "Wij hebben hem uitgenodigd om het sfeertje bij FC Groningen te komen proeven. Het was een eerste kennismaking." Nadere afspraken hebben beide partijen nog niet met elkaar gemaakt. Veldmate: "Hij heeft bij ons aangegeven geen haast te hebben en wij hebben ook geen haast." Van Peppen sprak eerder ook al met ADO Den haag, zo schrijft de krant.

 

Ard van Peppen verlengt aflopende contract definitief niet en verlaat RKC Waalwijk

AD Sportwereld meldt dat ook een laatste poging van RKC Waalwijk om het aflopende contract van aanvoerder Ard van Peppen te verlengen gisteren is gestrand en dat de club de linksback geen nieuwe aanbieding meer doet. Van Peppen, vorige week tegenover Voetbal International: "Ik heb geduld, dus we gaan even rustig kijken. Dat doe ik in ieder geval stressvrij. Wat een club betreft; het is niet zo dat ik zwart-wit denk. Het ene jaar doet ADO Den Haag het goed en kijk eens waar AZ nu staat. Kun je dan beter naar ADO? Er zijn standaarden van welke clubs goed zijn, maar eenmaal in gesprek kunnen die perspectieven veranderen."

Van Peppen debuteerde in het seizoen 2005-2006 als profvoetballer voor Excelsior. Van Peppen stond in het seizoen 2004-2005 weliswaar als profspeler bij Feyenoord onder contract, maar speelde niet op het hoogste niveau voor Feyenoord. Hij werd met Excelsior kampioen van de Eerste Divisie, maar hij vertrok desondanks na afloop van dat seizoen naar De Graafschap, dat toen nog niet in de Eredivisie speelde. Van Peppen werd in het seizoen 2006-2007 kampioen met De Graafschap. In het volgende seizoen kwam hij bij de nieuwbakken Eredivisionist niet veel aan spelen toe. In de winterstop van dat seizoen werd hij 'terugverhuurd' aan Excelsior, en vanaf het seizoen 2008-2009 was hij opnieuw contractspeler van de Rotterdamse club, die toen weer in de Jupiler League uitkwam. 

 

Ard van Peppen,

tot medio 2005

Feyenoorder

 

RKC Waalwijk contracteerde Van Peppen met ingang van het seizoen 2010-2011; de in Delft geboren verdediger, die vóór zijn profavontuur voor DHC, Sparta Rotterdam, Vitesse Delft en zoals gezegd Feyenoord (A1 en beloften) uitkwam, tekende een driejarige verbintenis bij de club uit Waalwijk.

 

Het contract van Ard van Peppen loopt derhalve aan het einde van dit seizoen af. FC Groningen bezit in de persoon van Lorenzo Burnet al een linksback; het contract van de kleine Amsterdammer loopt nog tot medio 2014. Burnet werd samen met Johan Kappelhof door FC Groningen gecontracteerd. Beiden kwamen transfervrij over van ajax en tekenden een driejarig contract met FC Groningen.

 

Ook Emil Johansson staat nog onder contract bij FC groningen. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat FC Groningen de eenzijdige optie in zijn contract om de verbintenis met nog eens twee seizoenen te verlengen zal lichten.

 

Wij sluiten niet uit dat in Yoëll van Nieff, die bij Jong FC Groningen geregeld als linksback speelt en op die positie ook al in het eerste elftal van de FC heeft gespeeld, meer als een linker middenvelder of linker centrale verdediger dan een linksback wordt gezien.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.