Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

198 gasten online

"Ernest Faber nadrukkelijk in beeld voor hoofdtrainerschap FC Groningen"

Als we de geluiden in het betrouwbare gedeelte van de wandelgangen goed duiden, dan is de 41-jarige Ernest Faber een zeer voorname kandidaat om Robert Maaskant komend seizoen op te volgen als hoofdtrainer van FC Groningen. De huidige assistent van Dick Advocaat ambieert het hoofdtrainerschap, maar heeft eerder deze week moeten vernemen dat PSV en Philip Cocu een mondeling akkoord hebben bereikt over verlenging van het huidige contract van Cocu (bron).

 

Philip Cocu is op dit moment trainer van PSV A1. Cocu heeft de bevestiging gekregen dat PSV in hem, en dus niet in Ernest Faber, de beoogd opvolger van Dick Advocaat ziet. Of Advocaat na afloop van dit seizoen vertrekt is nog niet zeker, maar het lijkt niet aannemelijk dat Ernest Faber ook onder Philip Cocu assistent-trainer zal willen zijn. Faber heeft overigens nog een eenjarig contract met PSV, maar wij sluiten niet uit dat daarin een clausule is opgenomen die een tussentijds vertrek mogelijk maakt als hij elders als hoofdtrainer aan de slag kan gaan.

 

Eerder werd uit een interview met Hans Nijland met het Dagblad van het Noorden al duidelijk dat de algemeen directeur van FC Groningen zeer gecharmeerd is van Faber, die in de winterstop van het seizoen 1993-1994 als contractspeler van PSV aan FC Groningen werd verhuurd en 11 maal het shirt van de FC droeg.

 

Als de clubleiding van FC Groningen een voorkeur zou hebben voor het doorschuiven van Erwin van de Looi, dan denken we dat dit al lang uitgedragen zou zijn.


Zaakwaarnemer Kees Ploegsma: "Voor Ernest Faber heeft zich nog niemand gemeld"

Inmiddels zou Ernest Faber tegenover PSV hebben laten weten bij PSV geen dubbelfunctie (assistent-coach en hoofd opleidingen) te ambiëren. Zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma van de Sports Entertainment Group, gisteren in het Algemeen Dagblad: "Ernest wil trainer zijn." Nog niet duidelijk is of Faber bij PSV blijft. Volgens Ploegsma heeft zich nog niemand voor Faber gemeld.

 

Ernest Faber in het shirt van FC Groningen

(Sparta - FC Groningen, 1 mei 1994, uitslag 3-0)

Naast Ernest Faber denken we dat alleen Erwin van de Looi een serieuze kandidaat is om Robert Maaskant op te volgen. Het is de vraag of Van de Looi bereid zal zijn om ook onder Ernest Faber assistent-trainer te zijn. Zo niet, dan vertrekt Van de Looi waarschijnlijk en zal Dick Lukkien vermoedelijk worden doorgeschoven en zal Paul Raveneau, de huidige trainer van FC Groningen A1, mogelijk de tweede assistent van het eerste elftal en de trainer van Jong FC Groningen kunnen worden. Voor FC Groningen A1 zal dan een nieuwe trainer moeten worden gevonden. 

 

Dick Lukkien zal in dit scenario op termijn kunnen doorstromen naar het hoofdtrainerschap, want ook Ernest Faber zal op enig moment weer vertrekken uit Groningen.

 

Mocht Erwin van de Looi de opvolger van Robert Maaskant worden, dan zal hij vanwege zijn promotie ongetwijfeld een salarisverhoging ontvangen. Ook dan zal Dick Lukkien eerste assistent kunnen worden, met Paul Raveneau als derde trainer en een vacature bij FC Groningen A1. Deze constructie zal iets goedkoper zijn dan de aanstelling van Ernest Faber als hoofdtrainer. Met Ernest Faber heb je echter iemand in huis die al eens eerder alleen verantwoordelijk is geweest voor een eerste elftal, nl. als coach van FC Eindhoven. In Eindhoven heeft hij uitstekend werk verricht. Hij promoveerde in het seizoen 2011-2012, zijn laatste seizoen bij de club, bijna naar de Eredivisie. FC Eindhoven staat momenteel op een 17e en laatste plaats in de Jupiler League. Dit kan geen toeval zijn. Overigens vertrok Faber in het seizoen 2011-2012 al in maart 2012 bij FC Eindhoven omdat hij bij PSV terugkeerde. Erwin Koeman heeft het seizoen vervolgens afgemaakt bij FC Eindhoven.

 

Ernest Faber werd op 27 augustus 1971 in Geldrop geboren. Hij voetbalde in de jeugd van VV DBS (Door Broederschap Sterk) uit Eindhoven, en speelde als prof in de verdediging van achtereenvolgens N.E.C., Sparta Rotterdam en PSV, dat hem zoals gezegd een half seizoen verhuurde aan FC Groningen. Hij heeft vervolgens vanaf 2005 Jong PSV, FC Eindhoven (waar hij als assistent-trainer van Louis Coolen begon), PSV A1 en weer FC Eindhoven getraind. Tijdens zijn laatste dienstverband bij FC Eindhoven was hij tevens assistent-trainer van Oranje. Met ingang van dit seizoen is hij assistent-trainer bij PSV.

 

Wij zouden een groot voorstander zijn van de komst van Ernest Faber naar FC Groningen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.