Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

212 gasten online

"Cardiff City geïnteresseerd in Virgil van Dijk"

Newcastle United, Sunderland, Everton, Brighton - zomaar een aantal Engelse clubs die de afgelopen tijd in verband werden gebracht met Virgil van Dijk. Hieraan kan volgens het Britse Football Rumours de naam van Cardiff City worden toegevoegd. Cardiff is op dit moment koploper in het op één na hoogste Engelse niveau, de Championship; Malky Mackay, manager van Cardiff, zou met het oog op de vermoedelijke promotie naar de Premier League een 'target list' van mogelijke versterkingen hebben samengesteld.

 

Virgil van Dijk is één van de gewenste potentiële aanwinsten van de club uit Wales; er wordt rekening gehouden met een prijskaartje van £ 3 miljoen (€ 3,4 miljoen).

 

Op dinsdag 12 maart 2013 bericht ook TribalFootball over de vermeende interesse van Cardiff City in Virgil van Dijk. De site schrijft dat de club zelfs al aan Virgil zou hebben meegedeeld dat het de verdediger zou willen overnemen mocht de club promoveren naar de Premier league.

Cardiff City, in Wales bekend als Clwb Pêl-droed Dinas Caerdydd, is al in 1899 opgericht onder de naam Riverside A.F.C., maar is inmiddels ten prooi gevallen aan de vercommercialisering die meer en meer om zich heen grijpt. De Maleisische clubeigenaren Datuk Chan Tien Ghee en Tan Sri Vincent Tan Chee Yioun (het vermogen van laatstgenoemde wordt geschat op £ 800 miljoen, ofwel € 918 miljoen) voerden met ingang van dit seizoen een zgn. 'club rebranding' door. De clubkleuren zijn veranderd van blauw in rood-zwart; ook het logo is veranderd. In ruil voor een 'investment plan' van de Maleisische clubbazen, waarin onder meer een nieuw trainingscomplex, stadionuitbreiding en een transferbudget zijn begrepen. Kortom - een club die z'n historie, normen en waarden te grabbel heeft gegooid. Of Cardiff City ook een cultuurmanifest heeft?

 

De club verhuisde in 2009 van Ninian Park, waar het 99 jaar lang z'n thuiswedstrijden heeft afgewerkt, naar het Cardiff City Stadium. Ninian Park is inmiddels gesloopt en aan huizenbouw ten prooi gevallen.

 

Het oude en het nieuwe stadion van Cardiff City

 

Wat ons betreft verdient Virgil van Dijk een mooiere club. Zoals in januari echter al op een forum van Cardiff City werd gemeld - Cardiff City heeft waarschijnlijk meer te besteden dan Brighton & Hove Albion, zeker als het promoveert naar de Premier League. Promotie is voor Cardiff een stuk waarschijnlijker dan het voor Brighton is, zoals blijkt uit de huidige stand in de Championship:

 

1 Cardiff City 35-71
2 Watford 37-66
3 Crystal Palace 37-65
4 Hull City 36-65
5 Leicester City 36-58
6 Nottingham Forest 37-57
7 Brighton & Hove Albion 36-56

 

De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks naar de Premier League; de nummers 3 t/m 6 zullen in de play-offs strijden om een derde promotieticket. Brighton staat op dit moment als zevende geklasseerd. Aan de Championship doen maar liefst 24 ploegen mee; de reguliere competitie beslaat derhalve 46 wedstrijdrondes.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.