Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

223 gasten online

Keert Rasmus Lindgren terug bij FC Groningen?

Stand van zaken zaterdag 17 november 2012:

Wij sluiten niet uit, om ons maar eens eufemistisch uit te drukken, dat FC Groningen bezig is om Rasmus Lindgren naar FC Groningen te halen. De middenvelder is na de ontbinding van zijn bij Red Bull Salzburg doorlopende contract clubloos en wordt op 29 november a.s. 28 jaar. Navid Behroozian, zijn bij Essel Sports Management werkzame zaakwaarnemer, geeft tegenover het Zweedse Fotbolltransfers toe dat meerdere, niet met name genoemde clubs uit de Eredivisie een concrete aanbieding aan Lindgren zouden hebben verstrekt.

 

Volgens zijn agent is er tevens interesse uit de hoogste Zweedse divisie (de Allsvenskan), uit Spanje en uit Denemarken. Het Zweedse Indkast.dk noemt in dit kader de namen van de Deense clubs Brøndby en OB.

 

Hoewel FC Groningen niet met name wordt genoemd in het rijtje dat concreet in de Zweed geïnteresseerd is vermoeden wij dat de Trots van het Noorden wel degelijk naar de diensten van Lindgren hengelt. FC Groningen heeft momenteel geen behoefte aan een middenvelder, maar aan het einde van dit seizoen lopen de contracten van Femi en Tim Sparv, twee andere controlerende middenvelders, af. Aangezien FC Groningen de verbintenis van de Nigeriaan ongetwijfeld vanwege financiële motieven niet wil verlengen en het opvallend stil is rond de toekomst van Tim Sparv denken wij dat FC Groningen de Fin wel eens zou willen laten gaan als het erin zou slagen Rasmus Lindgren te contracteren.

 

UPDATE dinsdag 27 november 2012:

"Eén Belgische en één Nederlandse club concreet in Rasmus Lindgren geïnteresseerd"

Sinds 17 november jl., de dag dat we schreven dat FC Groningen wellicht bezig is om Rasmus Lindgren naar Groningen terug te halen, is het stil geweest rond de Zweed, maar het vuur lijkt bepaald nog niet te zijn gedoofd. Lindgren komt vandaag in het Zweedse Fotbollskanalen aan het woord. Hij zegt dat er concrete interesse in zijn persoontje is van twee enthousiaste clubs: één Belgische en één Nederlandse. Hij zou best naar Zweden willen terugkeren, maar vanuit de Allsvenskan, de hoogste Zweedse divisie, is er momenteel geen interesse, aldus Rasmus Lindgren. Hij zegt ook open te staan voor een voortzetting van zijn carrière buiten Zweden. Hij houdt zijn conditie momenteel op peil in zijn geboorteplaats Landskrona.

 

Wij denken dat FC Groningen de Nederlandse club is die Rasmus Lindgren zou willen contracteren.

 

Opvallend: schrijver van Zweedse artikel past tekst aan

Wij hebben vanavond navraag gedaan bij Andréas Sundberg, de schrijver van bovenstaand artikel in Fotbollskanalen. Hij denkt niet dat het FC Groningen is dat voor Rasmus Lindgren in de markt is, en voegt eraan toe dat hij er verder niets over kan zeggen. Inmiddels heeft hij ook de tekst van het artikel aangepast en heeft de cruciale passage 'En holländsk och en belgisk', ('één Nederlandse en één Belgische' (club)) weggehaald. Wij nemen aan dat dit wel degelijk klopt, maar dat Sundberg te loslippig is geweest. De link naar het artikel is ook aangepast; de tekst is nu hier te lezen. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

Stand van zaken zaterdag 17 november 2012:

 

 

Rasmus Lindgren debuteerde voor FC Groningen op 14 augustus 2005 in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. Hij kwam in die wedstrijd in de 34e minuut als invaller voor Erik Nevland in de ploeg (bron: FCG Stats). Hij droeg in totaal 98 maal het shirt van FC Groningen, was vaak de heerser op het middenveld en een onvoorstelbaar belangrijk smeermiddel tussen de linies, maar hij vertrok met stille trom voor een contractueel overeengekomen gelimiteerde afkoopsom naar ajax in de vervloekte winterstop van het seizoen 2007-2008. In de inktzwarte maand januari 2008 keerden Rasmus Lindgren, Erik Nevland en Bruno Silva de FC de rug toe, waarnaar het seizoen uitging als een nachtkaars en we alle aspiraties op Europees voetbal in rook zagen opgaan. Harder dan in die maand kon aan de supporters niet duidelijk worden gemaakt dat clubliefde niet meer bestaat. Even vóór zijn vertrek naar Amsterdam had Lindgren nog van de daken geschreeuwd dat hij zich in Groningen prima voelde en blij was dat hij weg was uit de drukke Randstad.

 

Zijn laatste wedstrijd was Feyenoord-uit van 27 januari 2008, vier dagen vóór het einde van de transfer window. Na de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, werd bekend dat ajax gebruik maakte van de optie om hem terug te halen. FC Groningen had toen geen tijd meer een passende opvolger aan te trekken, en ajax had op een smerige manier een concurrent uitgeschakeld. Datzelfde ajax had eerder die maand Bruno Silva tot werkweigering aangezet en een half jaar eerder Luis Suarez tegen FC Groningen laten arbitreren. ajax had willens en wetens onwerkbare situaties gecreëerd en kreeg de spelers die het wenste.

 

In het terughalen van spelers die eerder voor FC Groningen hebben gespeeld schuilt een groot gevaar. De verwachtingen zijn vaak torenhoog en kunnen maar zelden worden waargemaakt. De Lindgren van het seizoen 2007-2008 is echter van grote waarde voor het huidige FC Groningen. Maar is zijn vorm vergelijkbaar met die van 'toen'? Waarom moesten Leonardo en hij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg zo abrupt verlaten? Wij gaan ons hierin verdiepen.

 

Vooralsnog kan dit bericht in de rubriek 'geruchten' worden geschaard, maar wij denken dat het zeker meer dan een wild gerucht is.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.