Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

465 gasten online

Volgens diverse Peruaanse media is er toch nog geen akkoord tussen Universitario de Deportes en FC Groningen over de transfer van Edison Flores; ook zou FC Groningen om meer bedenktijd hebben gevraagd omdat de Trots van het Noorden Flores nogmaals aan het werk zou willen zien. Dit schrijven o.a. Generaccion en Depor.

 Beide sites sprehen hun verbazing hierover uit omdat Flores vorige week nog in Groningen was. Depor heeft Carlos Gonzales, de zaakwaarnemer van Flores, om uitleg willen vragen, maar dit is niet gelukt. De 18-jarige aanvallend ingestelde speler verblijft nl. in Arequipa bij het Peruaanse elftal U20. Inmiddels heeft Ayar López Cano, een manager van Universitario, laten weten dat er nog geen handtekeningen zijn gezet en dat Flores zich daarom weer bij zijn huidige club moet melden.

Volgens Crónica Viva wil FC Groningen Flores tijdens 'el descentralizado' aan het werk wil zien. Dit is de naam van de competitie in de hoogste Peruaanse divisie. Mocht dit kloppen, dan lijkt het uitgesloten dat Flores in de lopende transfer window gecontracteerd zal worden: de eerstvolgende wedstrijd die Universitario in de tweede fase van het lopende seizoen speelt is op 2 september a.s. tegen Sport Huancayo. De transfer window is dan inmiddels gesloten. Of Flores in dat geval nog genegen is voor FC Groningen te kiezen?

Zojuist (21:30 uur Ned. tijd) schrijft Gabriel Casimiro, journalist van Depor, op Twitter dat Universitario besloten heeft niemand meer te verkopen. Niet duidelijk of dit ook voor Flores geldt. 'La U' was immers wel over hem in onderhandeling met FC Groningen.

"Edison Flores speelt deze week geen interlands met Peru U20"

Edison Flores was opgeroepen voor drie interlands die Peru U20 op 21, 23 en 25 augustus 2012 in Arequipa in het kader van de Copa Ciudad de Arequipa speelt tegen Paraguay, Colombia en Venezuela. Volgens Deportes Tuteve is Flores door trainer Daniel Ahmed echter niet opgenomen in de definitieve selectie.

"Edison Flores speelt toch; Hans Nijland is naar Peru gevlogen"

Echter: verwarring alom: volgens La Republica en Diario Ojo speelt Edison Flores op zaterdag 25 augustus 2012 wél tegen Venezuela U20; deze wedstrijd begint om 16 uur plaatselijke tijd (23 uur Ned. tijd). Volgens Libero.pe zou Hans Nijland bij de wedstrijd aanwezig zijn. Wij verbazen ons inmiddels nergens meer over wat er in Peru wordt geschreven. Eén ding is duidelijk: Nijland vliegt niet naar Peru om louter en alleen een wedstrijd te bekijken. Wellicht dat zijn assistentie bij het afronden van onderhandelingen gewenst is? We sluiten echter ook niet uit dat in het bericht niet Nijland maar Henk Veldmate wordt bedoeld.

Vandaag kopt El Comercio in de papieren versie met "El Groningen quiere ver hoy al volante crema en el partido de la Sub 20 ante Venezuela en Arequipa, para decider si lo contrato o no" - oftewel: FC Groningen wil Edison Flores vanavond met Peru U20 aan het werk zien om daarna te beslissen of de FC hem wil contracteren of niet. Voor wat het waard is.

"Transfer Flores gaat niet door als FC Groningen niet uiterlijk a.s. dinsdag $ 400.000 betaalt"

De soap gaat onverminderd door: volgens Depor.pe is de transfer van Edison Flores naar FC Groningen van de baan als FC Groningen niet uiterlijk a.s. dinsdag een bedrag van $ 400.000 (EUR 320.000) op een deposito heeft gestort. Carlos Gonzales, de zaakwaarnemer van Flores, zou inmiddels tegenover Depor hebben bevestigd dat FC Groningen dit bedrag inderdaad nog niet heeft betaald. Er zou mondeling zijn overeengekomen dat dit bedrag binnen drie dagen zou worden betaald, maar FC Groningen zou dit bedrag volgens Gonzales niet tijdig kunnen overmaken. Nolberto Solano, trainer van Universitario de Deportes, is blij: hij was toch al geen voorstander van een vertrek van Flores die hij er graag bij heeft omdat dit zijn aanvallende mogelijkheden vergroot.

Meer en meer bekruipt ons het gevoel dat het inderdaad geen kwaad kan dat 'el presidente' Hans Nijland (die vanmiddag niet op Corpus den Hoorn was waar de jeugdteams aan het werk waren) zijn gezicht in Peru laat zien om de handel vlot te trekken ;-)

Stand van zaken vrijdag 24 augustus 2012:

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom FC Groningen om meer tijd zou willen vragen. De eigendomsverhoudingen rond Flores liggen gecompliceerd: de rechten liggen niet alleen bij zijn club, maar ook bij een aantal andere partijen. Mogelijk wil FC Groningen deze partijen onder druk zetten om de prijs te drukken. Ook zou het kunnen dat de transfer niet los gezien moet worden van de pogingen van de FC om een centrale verdediger te contracteren. Stel dat met PSV over Timothy Derijck wordt onderhandeld, dan moeten beide transfers wel passen binnen de financiële mogelijkheden van FC Groningen.

Als gaandeweg de onderhandelingen over Flores gebleken is dat de prijs die FC Groningen moet betalen hoger ligt dan aanvankelijk ingeschat, dan is het mogelijk dat de club Flores langer aan het werk wil zien om er zeker van te zijn dat de capaciteiten van Flores matchen met de hogere prijs. Wij hopen echter dat dit niet het geval is. Flores zou dan nog niet lang genoeg gescout zijn; Flores is echter al naar Groningen gehaald, hij heeft afscheid genomen van familie en ploeggenoten etc. - het zou hoogst onwenselijk zijn als de transfer nu nog zou afketsen.

Gisteren schreven we nog dat in verschillende interviews van de Peruaanse pers met Edison Flores alles erop duidde dat Flores a.s. maandag samen met zijn moeder en Henk Veldmate in het vliegtuig zou stappen om zijn handtekening onder een vierjarig contract met FC Groningen te zetten.

De komende dagen zal moeten blijken welke kant het opgaat. Het einde van de transfer window nadert met rasse schreden; veel tijd heeft FC Groningen niet meer.

Gerelateerd artikel:
24-08-2012 Planning: Edison Flores en Henk Veldmate keren maandag terug naar Nederland

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.