Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

212 gasten online

Een hapje eten met ... Luis Pedro

Uitgerekend op de avond dat Luis Pedro da Silva Ferreira de overstap maakte naar SC Veendam, had ik een ‘eetafspraak’ met hem in Ristorante Pizzeria Piccola Roma in Beilen. De bedoeling was een interview geheel over FC Groningen, maar ons gesprek had natuurlijk deels een andere inhoud vanavond.

 

Lees snel verder over zijn voetballoopbaan tot nu toe, zijn visie op het afgelopen seizoen en op Robert Maaskant, en hoe de overstap naar Veendam alsnog tot stand is gekomen!

Hierbij een kort verslag van mijn avond met Luis Pedro:

 

 

Zoals afgesproken heb ik Luis opgepikt bij zijn huis in Groningen-Zuid waar hij nog altijd woont met zijn zus. Onderweg naar Beilen hebben we al het nodige besproken over zijn overgang naar SC Veendam. Daarover later meer. Ik ken Luis al jaren en het is een hele spontane vriendelijke open jongen, dus we waren zo in Beilen. Gezellig aanschuiven in het knusse restaurant van de familie Vloo-Marcis. De keuze is er groot, dus eerst maar eens een pizza uitkiezen. Ook hierover later meer.

 

De eerste vraag die ik Luis stelde was ‘wat zou je vandaag de dag hebben gedaan als je geen profvoetballer zou zijn geworden?’ Luis was hier heel duidelijk in. Het liefst zou hij dan kok zijn geworden of economie hebben gestudeerd. Economie lijkt hem heel erg interessant en kok zijn is natuurlijk altijd handig, maar de kunst van het koken heeft ook zeker iets, was zijn antwoord.


Toen ik Luis later vroeg hoe hij zijn eerste seizoen, echt bij de selectie had ervaren, was hij vrij duidelijk. Het was natuurlijk zijn tweede seizoen bij de beloften, maar hij had gedurende het eerste seizoen een zware blessure opgelopen. Hij moest hiervan terugkomen in de start van zijn tweede seizoen. Het tekort aan spelritme en het gemis aan echte training maakte dat het een zware start was. Later in het seizoen werd het steeds gemakkelijker en kon hij zijn debuut maken in het eerste elftal. Uiteraard is dit makkelijker in een team wat al goed draait, maar op dat moment verkeerde FC Groningen in een moeilijke fase. Toch vervulde het hem van trots om zijn debuut te mogen maken. En terecht lijkt me!

 


Inmiddels heb je Robert Maaskant als trainer meegemaakt. Wat is je eerste indruk van hem?


De reactie van Luis was, ‘hoe kan ik daar nu, zo kort als hij onze trainer is al een oordeel over geven? Maar mijn eerste indruk is dat ie ‘straight’ is, recht door zee, eerlijk en hij maakt heel goed duidelijk wat en hoe ie ’t wil’.

 

Gisteren vernamen we uit de kranten dat je, net als Henk Bos, niet naar SC Veendam wilde verhuizen. Waarom vandaag dan ineens het nieuws dat je toch naar SC Veendam vertrekt?


Ik wilde graag iets meer bedenktijd voor mijn keuze. Vond dat ik hierover ook met een aantal mensen in mijn omgeving moest praten. Ik wilde graag hun mening ook horen , maar dat weet jij net zo goed als ik…. Hahahahahahaha’. Daarnaast had ik een heel goed gesprek vanmiddag bij SC Veendam. Dat gaf me een heel goed gevoel. Morgen mag ik er beginnen en ik heb er ook zin in!


Hoe lang speel je al bij FC Groningen?


Op mijn twaalfde speelde ik bij vv Helpman, daar werd ik gescout door FC
Groningen. Ik speel dus vanaf mijn twaalfde bij de FC, waar ik begonnen ben bij de C2 onder Peter Moltmaker.

 


In de ogen van sommige mensen ben je soms wat onbesuisd in je akties. Wat vind je hier zelf van?


Dat ben ik dan niet met die mensen eens. Misschien reageren die aanvallers wel wat langzaam, hahahahahaha. Nee alle gekheid op een stokje, ik ga nooit ‘blind in een confrontatie of verdedigende aktie, zal ook nooit bewust iemand blesseren.

 

Wat vind je zelf je sterkte punten?


Mijn verdedigen is gewoon sterk, ik kan goed koppen, ook aanvallend is dat wel eens makkelijk en mijn snelheid kan goed gebruik van gemaakt worden.


Heb je ook minder sterke punten of zeg maar leerpunten?


Ik denk dat mijn tactisch denken en spelen, als ik aan de bal ben zeker nog wel verbeterd kan worden. Kortom mijn balbehandeling dat kan ik nog wel verbeteren.


Naast het voetbal heb je ook nog een sociaal leven natuurlijk. Met wie van het elftal ga je ook buiten het voetbal om, om?


Met name Paulo Miguel Francisco, Nick Bakker en Alexander Cristovao ga ik nu veel mee om. In het verleden ging ik echt heel veel om met Kelvin Bossman. Wie weet kan ik hem binnenkort ook weer tot dat groepje rekenen.

 


Richt je je vooral op een carriere bij FC Groningen of kijk je verder en wil je naar een andere ploeg?

 

“Marcel, vandaag heb ik net besloten voor SC Veendam te gaan spelen. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar wil me nu voorlopig richten op een mooi seizoen bij SC Veendam”

 

Weetjes:


Favoriete Nederlandse club: PSV
Favoriete Buitenlandse Club: Real Madrid
Mooiste shirt in Nederland: PSV
Mooiste shirt in Buitenland: Sporting Lissabon
Favoriete speler Nederland: Marcelo
Favoriete speler Buitenland: Pèpe

 

‘Graag wil ik mijn broer Ari bedanken voor wat ie tot nu toe voor mij betekend heeft. Hij is mijn steun en toeverlaat in alles geweest en heeft me eigenlijk ook opgevoed. Daarnaast wil ik jou bedanken Marcel voor dit leuke interview en het heerlijke eten’.

 

Dan het eten van vanavond:

 

Luis bestelde pizza Carbonara Special: hierover zei Luis: deze pizza is echt heeeeeeeeel erg goed!
Marcel bestelde een pizza Del Re: moet eerlijk zijn, voor mij totaal niet onbekend, de lekkerste pizza die ik in het Noorden kan vinden…….

 

Al met al een aanrader is het zeker om Ristorante Pizzeria Piccola Roma te bezoeken in Beilen. Reserveer echter wel van te voren. Hier ook wel vaker gesignaleerd : Marco Borsato, een kenner zou ik zeggen!

 

 

Na lekker gegeten te hebben, gingen we nog even op zoek naar Luis ‘grootste Beiler fan’ . Deze jongen heet Djordy Bos. Dat zelfs hij even de tijd nam om hem even de hand te geven, zegt toch wel hoe open Luis is. Na een bezoekje aan mijn eigen thuisbasis heb ik een erg vrolijke Luis Pedro thuis weer afgezet in Groningen.

 

Luis, Namens fcgonline, bedankt voor een gezellige avond en een leuk interview. Heel veel succes bij SC Veendam.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.