Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

FC Groningen versterkt zich met aanvaller Alex M'Futila

Vandaag is bekend geworden dat Alexander Domin Cristavoa M´Futila, kortweg Alex M'Futila, de overstap maakt van hoofdklasser Be Quick 1887 naar FC Groningen, aldus OOG Radio en TV. M'Futila werd geboren op 14 maart 1993 en is nu dus 19 jaar. Hij is de topscorer van de ploeg uit Groningen, waarvoor hij sinds 1 juli 2010 speelt. Be Quick 1887 is op dit moment actief in de nacompetitie om te trachten ten koste van UDI'19/Beter Bed promotie naar de Topklasse te bewerkstelligen.

 

Op Zondaghoofdklasse.nl is te lezen dat M´Futila één van de A-junioren is die dit seizoen naar de eerste selectie van Be Quick 1887 werd doorgeschoven. Hij begon op de bank, maar ontwikkelde zich tot basisspeler en topscorer van de Groninger hoofdklasser.

 

Alex werd al enige tijd gescout door FC Groningen. Hij wordt in eerste instantie toegevoegd aan het beloftenelftal van FC Groningen. Hij is op dit moment overigens geblesseerd en zal morgen tegen UDI'19 niet meedoen.

 

Alex speelde al eerder in de jeugdopleiding van FC Groningen: We citeren uit de nieuwsbrief van Hans Nijland van 20 mei 2008 (met dank aan Bas):

 

Schrijnend geval
Minder goed nieuws komt er uit de jeugdopleiding van FC Groningen. Er is namelijk sprake van een schrijnend geval bij de C1. Alexander Christovao M`futila is sinds 1 juni 2005 opgenomen in de jeugdopleiding van FC Groningen. Deze uit Angola afkomstige jeugdspeler heeft geen vaste verblijfsvergunning en dreigt door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te worden uitgezet omdat hij tien dagen buiten de regeling voor het generaal pardon valt.

 

Alexander is in de afgelopen drie jaar volledig deelgenoot geweest van alle activiteiten binnen de jeugdopleiding en van zijn team(s). Het voetballen en de inwoning bij het pleeggezin in Groningen, heeft Alexander meer stabiliteit gegeven. Alexander zal na dit seizoen uitstromen uit de jeugdopleiding van FC Groningen, maar wij voelen een morele verplichting daar waar mogelijk zijn strijd " samen met zijn pleegouder " tegen uitzetting te ondersteunen. Als de IND de regels zal volgen, wordt dit echter een lastig verhaal.


De eerste selectie van FC Groningen telt nu 26 spelers en de B-kern 12 spelers!

Genoemde website schrijft dat Be Quick 1887-trainer Marcel Groninger vrij nuchter reageert op het vertrek van M'Futila. Daar was al rekening mee gehouden en Groninger zegt met Rob van der Leij, Max Reilman en nieuwkomer Koen Olde Monnikhof van Quick'20 volgend seizoen voldoende mogelijkheden in de voorste linie te hebben. 

 

 

De technische staf van FC Groningen heeft onlangs de wens uitgesproken om met een grotere B-kern te kunnen werken. Daar ziet het inmiddels ook behoorlijk naar uit, want M'Futila is al de 13e speler die zich speler van Jong FC Groningen mag noemen. De volledige selectie van Jong FC Groningen ziet er nu als volgt uit:

 1. Stefan van der Lei
 2. Renze Fij
 3. Hilal Ben Moussa
 4. Atilay Batbay
 5. Nick Bakker
 6. Luis Pedro
 7. Jesse Renken
 8. Yoëll van Nieff
 9. Robby Holder
 10. Timo Letschert
 11. Paulo Francisco
 12. Alex M'Futila

Alexander Domin Cristavoa M´Futila

 

Mocht FC Groningen erin slagen om Mark Diemers los te weken bij SC Cambuur, dan zal ook Diemers komend seizoen aansluiten bij Jong FC Groningen.

 

Afgelopen seizoen bestond de gecombineerde A-selectie en B-kern uit 28 spelers. Het eerste elftal van FC Groningen bestaat inmiddels uit 26 spelers. Hierbij hebben wij Femi, Leonard Nienhuis, Danny Holla en Nicklas Pedersen meegeteld. Tel hierbij de 12 spelers van de B-kern en het moge duidelijk zijn dat de clubleiding van de Trots van het Noorden er alles aan gelegen is om een aantal van de 26 + 12 = 38 (!) spelers te slijten. Twee spelers zullen vermoedelijk aan SC Veendam worden verhuurd, en Danny Holla en Nicklas Pedersen mogen de club ook verlaten. Mochten beide spelers daadwerkelijk elders onderdak vinden, dan telt de A-selectie 24 spelers. Als Jeroen Veldmate het hem gedane contractvoorstel alsnog accepteert - iets wat wij overigens betwijfelen - dan is de uitkomst van de som van A- en B-selectie zelfs 39. Een salarishuishouding die FC Groningen o.i. moeilijk kan dragen.

 

Voor de volledigheid: de A-selectie van FC Groningen bestaat op dit moment uit:

 1. Luciano
 2. Leonard Nienhuis
 3. Lorenzo Burnet
 4. Johan Kappelhof
 5. Jonas Ivens
 6. Maikel Kieftenbeld
 7. Danny Holla
 8. Nicklas Pedersen
 9. Tim Keurntjes
 10. Henk Bos
 11. Leandro Bacuna
 12. Mitchell Schet
 13. Michael de Leeuw
 14. Filip Kostic
 15. David Texeira
 16. Hyun Jun Suk
 17. Matías Jones
 18. Tom Hiariej
 19. Oluwafemi Ajilore
 20. Emil Johansson
 21. Kees Kwakman
 22. Thomas Enevoldsen
 23. Género Zeefuik
 24. Paco van Moorsel
 25. Virgil van Dijk
 26. Tim Sparv

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.