Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

"Dinamo Zagreb tot nu toe enige club die concreet is voor Edison Flores"

UPDATE donderdag 21 juni 2012: "Deze maand duidelijkheid over toekomst Flores"

Stand van zaken zaterdag 19 mei 2012:

Dinamo Zagreb is volgens Peru21.pe de voornaamste gegadigde om de eerder deze week 18 jaar geworden Edison Flores van Club Universitario de Deportes te contracteren. De club uit Kroatië, die met een voorsprong van 21 punten op de nummer twee, Hajduk Split, kampioen van Kroatië is geworden, zou de enige club zijn die een concreet bod  op de aanvallende middenvelder heeft uitgebracht. De clubleiding van Universitario ("la U") ziet Flores liever naar een sterke competitie vertrekken en houdt het bod nog even aan, aldus Peru21.

 

Mocht zich echter geen enkele andere club concreet melden, dan gaat "la U" akkoord met een transfer naar Dinamo Zagreb. Het gaat om een transferbedrag van $ 1 miljoen (€ 780.000), waarvan 50% bestemd is voor Universitario, 30% voor de groep inversteerders die eigendom is van de transferrechten van Flores en 20% voor Edison Flores zelf.

 

De vraag is of FC Groningen na het vermoedelijke contracteren van Mitchell Schet nog geïnteresseerd is in het vastleggen van Edison Flores. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Flores is net 18 jaar geworden en zou eerder een toekomstgerichte aankoop zijn.

 

Het Peruaanse Libero.pe meent op zondag 20 mei 2012 echter dat Flores zo goed als zeker naar Valencia verkast. De Spaanse club zou $ 1,4 miljoen (€ 1,1 miljoen) over hebben voor 80% van de transferrechten. Carlos Gonzalez, de zaakwaarnemer van Flores, is nu nog in Lima maar zou op 15 juni a.s. 'op reis gaan' om de transfer rond te maken. De Flores-soap is een kopie van het eerdere Carillo-verhaal...

 

UPDATE donderdag 21 juni 2012: "Deze maand duidelijkheid over toekomst Edison Flores"

Met een knipoog hebben we vandaag het artikel in het Peruaanse Libero.pe gelezen, waarin geschreven wordt dat er later deze maand duidelijkheid komt over het vervolg van de carrière van Edison Flores, op wie FC Groningen, PSV, Valencia en Racing Santander geboden zouden hebben, aldus Libero. Over Dinamo Zagreb, vorige maand nog de belangrijkste gegadigde om Flores in te lijven, wordt niet meer gerept.

 

De berichtgeving in Peru staat bekend om z'n opportunisme, maar niet uitgesloten moet worden dat FC Groningen alsnog een opvolger voor de eerder vandaag verkochte Thomas Enevoldsen wil aantrekken.

 

Flores is overigens één van de opvallende afwezigen bij de Copa Libertadores Sub 20, een toernooi dat van 15 juni t/m 1 juli 2012 in de Peruaanse hoofdstad Lima wordt gehouden en waaraan Universitario met een U20-team meedoet. Universitario moet het opnemen tegen Unión Española (Chili), América MG (Brazilië) en Real Esspor (Venezuela). Flores is niet geselecteerd omdat hij bij het eerste elftal niet gemist kan worden, zo schreef Libero.pe op 12 juni jl.

Stand van zaken zaterdag 19 mei 2012:

 

 

De transfersom van $ 1 miljoen is contractueel vastgelegd. Tot de 18e verjaardag van Flores had de 'Peruaanse Messi' door een geïnteresseerde binnen- of buitenlandse club voor een bedrag van $ 400.000 gecontracteerd kunnen worden, maar volgens FIFA-richtlijnen had hij dan alleen maar een contract met een looptijd van maximaal twee jaar kunnen tekenen. Toen Flores op 15 mei jl. 18 jaar is geworden is zijn contract opgewaardeerd, met een jaar verlengd en de gelimiteerde transfersom is opgeschroefd naar $ 1 miljoen, aldus Pasion Crema, naar eigen zeggen de beste fansite van Universitario.

 

El Bocón hield het op 15 mei 2012, de 18e verjaardag van Edison Flores, nog op een

transfer naar Villarreal of Valencia - het kan snel gaan in de Peruaanse pers

 

UPDATE vrijdag 15 juni 2012: Peruaanse pers linkt Edison Flores weer aan FC Groningen

Het is alweer een maand stil als het gaat om de berichtgeving van Edison Flores in combinatie met FC Groningen, maar Libero.pe weet te melden dat FC Groningen een formeel bod op de 18-jarige aanvallende middenvelder heeft ingediend bij de 'administración temporal' van de club van Flores, Club Universitario de Deportes uit Peru. Flores wordt geciteerd; hij heeft het over een overgang naar Europa die zijn ploeggenoot, Álvaro Ampuero, ook lijkt te maken. Ampuero wordt nadrukkelijk met het Italiaanse Parma in gebracht gebracht.

 

Wij hechten weinig waarde aan de melding in Libero.pe. Het bericht wordt elders nog niet genoemd; dit doet vermoeden dat we het vooralsnog met een korreltje zout moeten nemen. Van bij FC Groningen bestaande vacatures op het gebied van aanvallende middenvelders is ons ook al niets bekend, ook niet als Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen zouden vertrekken.

 

De Peruaanse competitie is momenteel in volle gang. De club van Flores staat op een teleurstellende 14e plaats en speelt morgen tegen het als zesde geklasseerde Inti Gas.

 

Nolberto Solano, nieuwe trainer van Club Universitario de Deportes (bron: Libero.pe) -

Edison Flores speelt aanvallend aan de rechterkant in een 4-4-2 concept

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.