Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Petter Andersson vertrekt bij FC Groningen

FC Groningen heeft vanavond op de clubsite bekend gemaakt dat Petter Andersson komend seizoen niet zal terugkeren bij FC Groningen. De club licht dit als volgt toe: "De Trots van het Noorden heeft de langdurige onderhandelingen met de 27-jarige Zweed definitief gestaakt, toen de clubleiding het gevoel bekroop dat de voorwaarden voor een akkoord steeds weer wijzigden."

 

Technisch manager Henk Veldmate: "Wij kregen gaande weg de gesprekken het gevoel dat Petter meer bezig was met zijn eigen persoonlijke toekomst, in plaats van een gezamenlijke toekomst met FC Groningen. De onderhandelingen werden slepend en we zijn nu op het punt beland dat we zeggen: ‘Tot hier en niet verder.’ We gaan ons nu richten op een andere invulling van de vacant gekomen positie binnen de selectie."

 

Petter Andersson en Hans Nijland,

vandaag in de rust van de oefenwedstrijd -

het gezicht van Nijland spreekt boekdelen

(foto: fcgonline.nl)

 

Petter Andersson komt in het Dagblad van het Noorden van vrijdag 18 mei 2012 aan het woord. De Zweed zegt het gevoel te hebben gehad dat hij dicht bij een contractverlenging was. "Ik ben niet boos, maar ik vind het wel jammer. Ik voel me weer sterker worden en denk dat ik een goed volgend seizoen zou hebben gespeeld. Dan moet ik maar vlammen bij een andere club."

 

Onderaan dit artikel staan interviews van FC Groningen TV met Petter Andersson en Hans Nijland. Uit het vraaggesprek met Hans Nijland blijkt dat FC Groningen van plan is een vervanger voor Petter Andersson aan te trekken.

 

In het Zweedse Norran.se zegt Petter Andersson dat er volgens zijn zaakwaarnemer een beetje interesse is van andere clubs. Petter spreekt over een 'volledige ommekeer' in de gesprekken met FC Groningen, omdat hij dacht dat ze er wel uit zouden komen.

FC Groningen schrijft ook nog op de clubsite:

 

FC Groningen had Andersson al voor de winterstop uitgenodigd te praten over een langer verblijf in Euroborg. De Zweedse middenvelder legde dat verzoek indertijd echter naast zich neer omdat hij zich na twee kruisbandblessures volledig op zijn sportieve en conditionele terugkeer wilde richten. FC Groningen toonde hiervoor begrip. Half april werden de onderhandelingen op verzoek van Andersson alsnog geopend. Beide partijen hadden de intentie tot een akkoord te komen en spraken veelvuldig met elkaar, maar konden het echter niet eens worden over de voorwaarden voor een langer verblijf van Andersson in Euroborg.

 

Wij zijn zeer teleurgesteld dat Petter Andersson en FC Groningen er met elkaar niet zijn uitgekomen. In onze ogen had Petter de komende jaren van grote waarde kunnen zijn voor de ploeg en kunnen uitgroeien tot boegbeeld van de club. Afgelopen seizoen heeft hij laten zien ook op de voor hem nieuwe positie van controlerende middenvelder van toegevoegde waarde te zijn voor de ploeg. In onze ogen is zijn werk bij FC Groningen nog niet af, ook al heeft hij er inmiddels vier contractsjaren opzitten. Hij heeft lange tijd aan de kant gestaan door twee kruisbandblessures; het afgelopen seizoen was zijn eerste waarin hij van begin tot eind fit was: hij kwam in 33 van de 34 competitiewedstrijden in actie. In deze 33 wedstrijden startte hij 32 maal in de basis; 17 maal werd hij vroegtijdig gewisseld. In de drie seizoenen daarvóór speelde hij in totaal slechts 31 competitiewedstrijden!

 

Wij denken dat het komende seizoen echt zijn seizoen had kunnen worden. Het mag niet zo zijn.

 

In onze ogen heeft FC Groningen heel veel geduld gehad met de aarzelende Zweed; de club heeft gelijk dat het, nu de zomerstop voor de deur staat, niet nóg langer wil wachten. Het kan niet zo zijn dat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen afhangen van de beslissing van een bepalende speler om al dan niet bij te tekenen. Ook al waren wij op deze site idolaten van Petter - ook voor hem geldt wat ons betreft: graag of niet. Niemand is groter dan de club! En iets meer loyaliteit naar de club die hem zo lang heeft laten revalideren had hem gesierd.

 

Topsporters en clubliefde - ze lijken definitief niet meer bij elkaar te horen. Maar dat weten we eigenlijk sinds de winterstop van het seizoen 2007-2008 al.

 

Interview van FC Groningen TV met Petter Andersson en Hans Nijland:

 

 

Interview van FC Groningen TV met Hans Nijland:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.