Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

304 gasten online

FC Groningen praat met Jeroen Veldmate over terugkeer naar FC Groningen

UPDATE vrijdag 11 mei 2012: Jeroen Veldmate ontkent gesprek met FC Groningen

FC Groningen heeft deze week in de persoon van algemeen directeur Hans Nijland een gesprek met Jeroen Veldmate, de door FC Groningen aan Sparta Rotterdam verkochte centrale verdediger die tegen gunstige voorwaarden (lees: gratis) kan worden teruggehaald naar Groningen. Hans Nijland wil de zoon van technisch manager Henk Veldmate polsen over zijn interesse voor een rentree bij de Trots van het Noorden, zo schrijft het Dagblad van het Noorden. Haast is kennelijk geboden, want ook AZ heeft belangstelling voor Veldmate Jr. Sparta speelt deze week nacompetitiewedstrijden tegen Willem II met als inzet promotie naar de Eredivisie.

 

Het zou ons overigens niet verbazen als Jeroen Veldmate, die al eens heeft aangegeven dat hij niet te porren is voor een plekje op de bank van FC Groningen, uiteindelijk niet naar Groningen terugkeert en dat de FC komend seizoen Tim Sparv, die de laatste competitiewedstrijden als centrale verdediger wordt opgesteld en ook in het Finse nationale elftal een aantal malen centraal achterin heeft gespeeld, tot verdediger wil bombarderen vanwege een overschot aan middenvelders. Om dezelfde reden lijkt ook Leandro Bacuna voorbestemd om zich komend seizoen - al dan niet tegen wil en dank - te focussen op het defensieve aspect van het edele voetbalspel.

 

UPDATE vrijdag 11 mei 2012: Jeroen Veldmate ontkent gesprek met FC Groningen

In een interview met RTV Rijnmond ontkent Jeroen Veldmate bovenstaande door het Dagblad van het Noorden gelanceerde gerucht dat hij deze week een gesprek met FC Groningen zou hebben. Veldmate zegt in het interview dat hij tegen Nijland juist gezegd heeft tijdens de play-offs NIET met de FC te willen praten omdat hij zich volledig op de nacompetitie wil richten. Jeroen Veldmate: "Ik heb helemaal niet over FC Groningen nagedacht. Het nieuws kwam al naar buiten dat ik deze week met de club zou praten, dat is absoluut niet waar. Ik ben alleen maar met Sparta bezig. Ik wil juist niet praten tijdens de play-offs. Ik kan hier moeilijk een mening over geven, omdat ik nog niet met ze heb gesproken. Ik weet niet eens of ze mij terug willen. Misschien zeggen ze wel dat ze mij niet nodig hebben. FC Groningen heeft een clausule dat ze mij terug kunnen halen, dus ze moeten sowieso een signaal geven of ze dat willen of niet. Dat moet ik nog horen. Ik ga sowieso voor mezelf alles op een rijtje zetten. Er kan nog zoveel gebeuren in de zomer. Je weet hoe dat met voetbal gaat, dus ik ga met alle partijen praten."

 

Het gebrek aan speeltijd onder Pieter Huistra was voor Jeroen Veldmate de voornaamste reden om bij Sparta Rotterdam aan de slag te gaan.


Relevante artikelen:

 

25-04-2012 AZ volgt Jeroen Veldmate; FC Groningen heeft zich nog niet bij hem gemeld

21-03-2012 Keert Jeroen Veldmate terug naar FC Groningen?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.