Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Christian Rodriguez nadrukkelijk in beeld voor FC Groningen A1

FC Groningen is druk doende de laatste aanwinst voor FC Groningen A1 vast te leggen. Als de inmiddels bij de KNVB en UEFA ingediende paperassen langs alle burelen zijn geweest voor de vereiste stempels zal Christian Rodriguez het team van Paul Raveneau komend seizoen versterken. Christian Rodriguez werd op 21 september 1995 geboren en is dus 16 jaar oud. Hij speelt op dit moment als middenvelder bij het U-16 Academy Team van D.C. United uit Washington D.C., USA, dat hem van LMVS Hawks uit Alexandria, Virginia had overgenomen.

 

Hij komt echter uit El Salvador en speelde al voor 'la Azulita', het nationale U17-team van zijn geboorteland. In december 2010 heeft hij met zijn team meegedaan aan het Future Champions-toernooi in het Braziliaanse Belo Horizonte. DC United werd uiteindelijk 10e op dit door het Braziliaanse Atletico Mineiro gewonnen toernooi, zoals hier te zien is. Eerder dat jaar had hij al een maand met het Franse Lyon mogen meetrainen nadat hij in mei 2010 tijdens een toernooi, waaraan o.a. ook AZ heeft meegedaan, een goede indruk had achtergelaten (bron: Big Soccer).

 

De komst van de Colombiaan Andrés Cifuentes naar FC Groningen A1 is door de komst van Rodriguez van de baan: het team heeft de selectie inmiddels rond. Wij proberen nog uit te zoeken of er voor hem mogelijk wél een plekje beschikbaar is in Jong FC Groningen. Gezien zijn geboortedatum (12 mei 1993) zou dit kunnen. Wij nemen aan dat Allen Bossman nog wel zal aansluiten bij hetzij A1, hetzij Jong FC.

 

Op de website van zijn management Selecta Talent wordt Christian Rodriguez als volgt omschreven: 'Christian is a midfielder with an exquisite touch, impeccable skills and technique.' Christian woont inmiddels al in Nederland en de afhandeling van de resterende formlaiteiten zal ongetwijfeld een formaliteit zijn. Het moge duidelijk zijn dat hij in Groningen in een hele andere leefsituatie is terechtgekomen. Hij zal ongetwijfeld veel tijd nodig hebben om zijn draai in Groningen te vinden, en deze tijd vast en zeker ook krijgen. Hij zal zich hier opnieuw moeten bewijzen.

 

Zijn vroegere team, Hawks, is Christian nog niet vergeten en plaatste begin februari van dit jaar op de website het volgende bericht: "Follow Christian during his journey with FC Groningen in Holland, as he attempts to become a professional soccer player! Congrats Christian! Hawk Pride!"

 

De eerste kennismaking van Christian Rodriguez met Nederland

 

 

Volgens U.S. Soccer is zijn lengte 5-7 feet, en ligt zijn lengte omgerekend tussen de 1,52m en 2,13m, een lachwekkend ruime marge waarbinnen zo'n beetje alle spelers van welk elftal van de FC dan ook zullen vallen.

 

(Een oplettende lezer wees ons op een interpretatieblunder onzerzijds. Zijn lengte is vermoedelijk 5 feet en 7 inches, omgerekend ca. 1,70m.)

 

De hoofdmacht van D.C. United speelt in de Eastern Conference in de Verenigde Staten en bekleedt daar momenteel de tweede plaats. Het speelt zijn thuiswedstrijden in het immense Robert F. Kennedy Memorial Stadium, dat een capaciteit heeft van 45.596 toeschouwers. Bij voetbalwedstrijden worden echter maar 19.467 toeschouwers toegelaten en blijft de tweede ring gesloten. Deze is alleen nodig bij baseballwedstrijden....

 

Robert F. Kennedy Memorial Stadium, thuishaven van D.C. United

 

Gerelateerde artikelen:

 

24-04-2012 Joost Hommenga, Liban Abdulahi en Jafar Arias naar FC Groningen/Cambuur A1

21-04-2012 FC Groningen kaapt jeugdig talent voor de neus van Stoke City weg

16-04-2012 Vijf spelers FC Groningen/Cambuur A1 stromen door naar Jong FC Groningen

18-01-2012 Allen Bossman en Colombiaanse proefspeler in actie voor FC Groningen A1 tegen VEV '67

22-09-2011 Fotoreportage Jannes Veenstra Warffum - FCG A1

21-09-2011 FC Groningen A1 test Allen Bossman in oefenwedstrijd tegen VV Warffum; 1-6 zege

05-09-2011 Allen Bossman (17) op stage bij FC Groningen A1

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.