Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

427 gasten online

"SC Cambuur wil samenwerking jeugdopleiding met FC Groningen beëindigen";

 Mark Diemers mogelijk 'vast' naar Jong FC Groningen

Het zou maar zo kunnen dat het logo van de jeugdopleiding van FC Groningen er na komend seizoen anders uitziet. Ons is nl. ter ore gekomen dat het er alle schijn van heeft dat SC Cambuur de samenwerking met FC Groningen na het volgende seizoen wil beëindigen en liever met AZ in zee wil gaan. Het gerucht, dat nadrukkelijk in Friesland de ronde doet, verrast ons wel. Onlangs maakte Cambuur bekend dat het Alim Öztürk een aanbieding heeft gedaan.

 

De 19-jarige speler van de Friese club heeft dit seizoen geregeld meegedaan met Jong FC Groningen en is daardoor als speler ontegenzeggelijk gegroeid. Ook Lucas Bijker speelt namens de Friese tak regelmatig mee in het team van Dick Lukkien.

 

Los van bovenstaande samenwerkingsperikelen voert FC Groningen momenteel gesprekken met de Friese club om te trachten het nog tot medio 2014 lopende contract van de 18-jarige aanvaller annex aanvallende middenvelder Mark Diemers af te kopen. Diemers behoort tot de betere spelers van FC Groningen/Cambuur A1, en na dit seizoen zou Mark in principe aansluiten bij Cambuur. FC Groningen zou hem graag overhevelen naar Jong FC Groningen en het nu nog geldende 'Cambuur-label' naar de prullenbak verwijzen, zodat Diemers op termijn ook voor het eerste elftal van FC Groningen in plaats van voor Cambuur 1 mag uitkomen.

 

De onderhandelingen over een overgang van Mark Diemers naar FC Groningen zijn nog gaande. De voorkeur van Mark zou bij FC Groningen liggen.

 

Mochten de Friezen daadwerkelijk de stekker uit de samenwerking met FC Groningen trekken, dan liggen er voor de FC wellicht kansen om eens naar het volop in het nieuws zijnde FC Emmen te kijken, al zal FC Emmen hier wel wellicht meer profijt van hebben dan FC Groningen. SC Heerenveen heeft nl. tot woede van de Drenten de samenwerking met FC Emmen beëindigd, per direct nog wel. Er was al overeenstemming om te stoppen met de samenwerking rond het eerste elftal van FC Emmen, maar de samenwerking op het gebied van de jeugdopleiding zou nog een jaar doorgaan. In het Dagblad van het Noorden van vanochtend spreekt Emmen-bestuursvoorzitter Ronald Lubbers duidelijke taal over het besluit van Heerenveen: "Schandalig van Heerenveen. Dit kun je niet maken naar de spelers, ouders, trainers en vrijwilligers. " SC Heerenveen eist bovendien een bedrag van € 58.000 van FC Emmen. Lubbers betwist dit. "Desnoods stappen we naar de rechter", aldus Lubbers in het DvhN.

 

Ook de toekomst van SC Veendam, en dus die van de samenwerking met FC Groningen, is bepaald onzeker te noemen.

 

Mark Diemers, opvallende speler van FC Groningen/Cambuur A1

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.