Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

296 gasten online

Serv. pers: "Filip Kostic zegt Club Brugge af vanwege aanbod FC Groningen";

DvhN 4 april 2012: "FC Groningen doet Kostic meerjarige contractaanbieding"

Filip Kostic, de talentvolle, 19-jarige linker aanvallende middenvelder van het Servische FK Radnički 1923, heeft de aanbieding van het Belgische Club Brugge naast zich neergelegd omdat FC Groningen zich gemeld heeft in de strijd. Dit schrijft het Servische Zurnal.rs, zeker geen onbetrouwbare sportkrant voor zover wij kunnen beoordelen. De site schrijft dat Kostic de aanbieding van de Belgische club naast zich heeft neergelegd vanwege een "verleidelijk aanbod" van FC Groningen.

 

De clubleiding van FC Groningen zou serieus werk maken van het contracteren van Kostic omdat hij als vervanger van Dusan Tadic wordt gezien, aldus Zurnal. Kostic zelf wil slechts het volgende kwijt: "FC Groningen werd eerder genoemd en had al eerder een concreet bod uitgebracht. Ik weet niet waar ik mijn carrière voortzet." Vesti.rs en Utakmica.rs melden soortgelijke berichten.

 

Het Servische Ritamgrada.rs (een ons onbekende site) schrijft dat Kostic gisteren (maandag) een soort voorcontract met FC Groningen zou hebben getekend. De site baseert zich op "onofficiële bronnen". Wat nu nog nodig is om de komst van Kostic naar 'zeleno-belih' (groen-wit) te laten slagen is een medische keuring en 'andere formaliteiten', aldus de Servische site. Ook hier staat dat Kostic alleen wil zeggen dat FC Groningen een concrete aanbieding heeft gedaan, maar dat hij nog niet weet waar hij zijn loopbaan zal voortzetten.

 

Srpski fudbal schrijft dat Filip Kostic bij Club Brugge een jaarsalaris van € 800.000 kon toucheren, maar om bedenktijd vroeg en vervolgens koos voor FC Groningen. Het bericht dateert van gisteravond, en ook deze site meldt dat Kostic die dag, maandag dus, een contract met de FC getekend heeft.

 

Een ons bekende trainingsbezoeker heeft ons onlangs verteld dat hij op zondag 25 maart jl. bij de Euroborg een praatje met een Servische jongen en zijn vriendin had gemaakt. Later herkende hij hem op foto's die wij wel eens hebben geplaatst: hij leek verdacht veel op Kostic. Vermoedelijk was Kostic toen op doorreis naar Brugge, want een dag later kwam in het nieuws dat Kostic wellicht naar Brugge zou gaan. Mocht hetgeen gisteren en vandaag in de Servische pers is verschenen kloppen, dan heeft FC Groningen op die bewuste zondag een goed gesprek met Kostic gevoerd, wat hem kennelijk bewogen heeft niet met Brugge in zee te gaan. Topactie!

 

VI.nl: 'Kostic moet bij Groningen opvolger van Tadic worden' (kijk onderaan het artikel)


NB

Kostics huidige club, FK Radnički 1923, dat als vierde is genoteerd in de hoogste Servische divisie, speelt woensdagmiddag 4 april 2012 een competitiewedstrijd tegen de nummer twee, Rode Ster Belgrado.

 


Dinsdag 3 april 2012, persconferentie vóór de wedstrijd van Radnicki tegen

Rode Ster Belgrado, die op 4 april 2012 om 16 uur wordt gespeeld.

V.l.n.r.: Filip Kostic, Milena Živković (PR) en Radnicki-trainer Slavenko Kuzeljević

 

Aanvulling woensdag 4 april 2012:

DvhN: "FC Groningen doet Filip Kostic meerjarige contractaanbieding"

Jan Mennega schrijft vandaag in het Dagblad van het Noorden ook over de belangstelling van FC Groningen voor Filip Kostic. Mennega is vrij stellig en zal dus vermoedelijk vooraf met FC Groningen hebben geschakeld. Hij schrijft:

 

"FC Groningen heeft Filip Kostic in het vizier als tweede versterking voor het volgende seizoen. Het heeft de 19-jarige aanvallende linkermiddenvelder van het Servische FK Radnicki 1923 een meerjarige contractaanbieding gedaan. De transfervergoeding van Kostic bedraagt naar verluidt 1,2 miljoen euro. Eerder heeft FC Groningen Paco van Moorsel van FC Den Bosch al vastgelegd.

Kostic is door FC Groningen intensief gescout en moet in Euroborg de opvolger worden van zijn landgenoot Dusan Tadic. Die vertrekt aan het eind van het seizoen vrijwel zeker naar FC Twente."

 

De overgang van Kostic naar Club Brugge leek in kannen en kruiken. De clubs waren er onderling al uit en Kostic kon - tegen een transfersom van naar verluidt EUR 1,2 miljoen - een vierjarig contract bij de club van Fredrik Stenman tekenen.

 

Tot ieders verbazing heeft Kostic afgelopen zondag vervolgens drie dagen bedenktijd gevraagd. Volgens het Belgische Blue Army, een fansite van Club Brugge, was dit voor de zaakwaarnemer van Kostic aanleiding om de samenwerking met Kostic te beëindigen: "Ik steun Club Brugge. De speler kreeg een fantastisch financieel voorstel en vroeg nog drie dagen bedenktijd. Dat is niet correct. Ik heb de samenwerking met Kostic dan ook beëindigd", aldus de (kennelijk nu voormalige) zaakwaarnemer van Filip Kostic.

 

Gisteren schreef het Belgische Voetbalnieuws.be het volgende over de opmerkelijke ontwikkelingen in de onderhandelingen tussen Club Brugge, FK Radnički 1923 en Filip Kostic:


"Filip Kostic wordt dan toch niet de nieuwe flankspeler van Club Brugge. Beide partijen onderhandelden dit weekend intensief maar kwamen niet tot een akkoord. De Serviër zou plots bijkomende financiële eisen gesteld hebben, waarop Blauw-Zwart afhaakte.


Een overeenkomst met Kostic leek vorige week al helemaal in kannen en kruiken. Radnicki en Club Brugge hadden een akkoord over de transfersom, waarop de negentienjarige Serviër afreisde naar Brugge om er zijn medische tests af te leggen. Alles verliep volgens plan, tot het financiële plaatje ter sprake kwam.


Kostic zou herhaaldelijk bijkomende financiële eisen gesteld hebben, dik tegen de zin van het bestuur van Club Brugge. Club bevestigde aan Sporza dat de deal afgesprongen is. De zoektocht van Blauw-Zwartnaar een vervanger voor de in januari vertrokken Nabil Dirar gaat dus verder."

 

 

Zondag schreven wij in dit artikel al over de opvallende move in de onderhandelingen en dachten toen al, onder het mom van 'de wens is de vader van de gedachte', dat verhoogde financiële eisen aangevoerd zouden zijn om uitstel te verkrijgen omdat een andere geïnteresseerde partij, wellicht FC Groningen, zich wellicht zou hebben gemeld.

 

Ons inziens zijn er nu twee mogelijkheden: òf Dusan Tadic is daadwerkelijk al aan FC Twente verkocht, zoals Johan Derksen onlangs in het RTL7-programma Voetbal International verkondigde, òf FC Groningen gaat ervan uit dat de verkoop van Tadic aan vermoedelijk FC Twente alsnog rond komt en wil nu toeslaan omdat de vogel anders wellicht gevlogen is.

 

 

VI.nl: 'Kostic moet bij Groningen opvolger van Tadic worden'

VI.nl heeft inmiddels ook een stukje gewijd aan de geruchten rond een op handen zijnde overgang van Filip Kostic naar FC Groningen. De site schrijft:

 

"FC Groningen lijkt Club Brugge af te troeven in de strijd om Filip Kostic. De negentienjarige aanvaller is de beoogde opvolger van Dusan Tadic.


Kostic heeft een concrete aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd, omdat die van FC Groningen interessanter is. Althans, dat schrijft het Servische Ritamgrada.rs over de toekomst van de aanvaller van FK Radnicki.


'FC Groningen werd al eerder genoemd en heeft ook eerder een concreet aanbod gedaan', zegt Kostic. 'Maar ik weet niet waar ik mijn carrière ga voortzetten. Dat is het enige wat ik kan zeggen.'


FC Groningen is op zoek naar versterking van de aanval, zeker omdat na dit seizoen Tadic de overstap maakt naar FC Twente. De transfersom voor Kostic zou ruim één miljoen euro bedragen. Ook Yanic Wildschut (VVV-Venlo) is in beeld als vervanger."

 

 

Gerelateerde artikelen:

 

01-04-2012 Camilo Mayada en Filip Kostic opvallend in het nieuws

26-03-2012 Filip Kostic naar Club Brugge?

28-12-2011 VI: "FC Groningen houdt rekening met vertrek Dusan Tadic; vraagprijs € 7-9 miljoen"

04-12-2011 Servische pers: "FC Groningen geïnteresseerd in Filip Kostic"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.