Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

164 gasten online

Veldmate: toekomst van Tadic, Femi en Holla van invloed op nieuwe aankopen;

nieuwe tweede keeper, rechtsback, allround middenvelder en centrale verdediger zijn welkom

Komende zomer barst de transfer window weer in alle hevigheid los. In een vraaggesprek met het Dagblad van het Noorden gaat technisch manager Henk Veldmate uitgebreid in op de wensen die hij heeft met betrekking tot het aantrekken van nieuwe spelers. Veldmate geeft aan dat een eventueel vetrek van Dusan Tadic mede bepalend is voor de mogelijkheden die FC Groningen heeft, en ook moet er worden afgewacht wat er met de huurlingen Femi en Danny Holla gebeurt.

 

Veldmate denkt aan versterking op de volgende posities: tweede keeper (dat zou Leonard Nienhuis kunnen zijn; het is niet het uitgangspunt van de club een nieuwe eerste keeper te halen: "Wij zijn tevreden over Luciano", aldus Veldmate), rechtsback (ontwikkeling van Luis Pedro wordt hierbij in de gaten gehouden), allround middenvelder en: "bij een vertrek van Tadic zoeken wij voorin aan de zijkant ook nog naar spelers". Het zou dus kunnen zijn dat een vertrek van Tadic door het aantrekken van niet één maar twee aanvallende buitenspelers gecompenseerd gaat worden. Veldmate zegt dat FC Groningen er ook nog graag een centrale verdediger bij wil hebben (hij zegt niet dat dit alleen speelt bij een vertrek van Virgil van Dijk).

 

Tenslotte speelt de situatie rond Petter Andersson ook nog. Henk Veldmate hierover: "Wij hebben een paar keer aangegeven dat we met Petter wilden praten, maar dat wilde hij niet. Wij hebben hem gezegd dat wij dan onze eigen wegen zouden gaan. Dat hebben wij ook al gedaan met het aantrekken van Van Moorsel en wij gaan ook gewoon door met wat wij denken te moeten doen. Er kan een situatie ontstaan dat er geen plaats meer is voor Petter omdat die positie al is ingevuld."

 

Het lijdt geen twijfel: de selectie van FC Groningen zal er komend seizoen behoorlijk anders uitzien, zeker als Dusan Tadic vertrekt. Veldmate zegt er niet vanuit te gaan dat de Serviër blijft, maar vult aan: "Of de deal met FC Twente al dan niet doorgaat is bepalend voor de mogelijkheden die wij hebben."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.