Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

232 gasten online

"FC Groningen wil Wildschut als vervanger van Tadic; El Hassnaoui tweede keus"

UPDATE maandag 23 april 2012: "FC Groningen heeft geen bod uitgebracht op Wildschut"

Stand van zaken maandag 26 maart 2012:

De beste man zit er wel eens naast, maar we moeten er toch maar even melding van maken. Johan Derksen heeft zojuist in het RTL7-programma Voetbal International verkondigd dat FC Groningen Yanic Wildschut van VVV-Venlo als beoogde opvolger van Dusan Tadic ziet. Derksen bevestigde andermaal dat de transfer van Tadic naar FC Twente rond is en dat FC Groningen zich naar een opvolger van de Serviër aan het oriënteren is. Yanic Wildschut (wiens voornaam ook geregeld als Yannick wordt geschreven) staat op plek één van de verlanglijst van FC Groningen.

 

Mocht FC Groningen er niet in slagen om Wildschut te contracteren, dan verlegt de FC de aandacht naar Soufian El Hassnaoui van De Graafschap, aldus Derksen.


UPDATE maandag 23 april 2012:

DvhN citeert Hans Nijland: "FC Groningen heeft geen bod uitgebracht op Yanic Wildschut"

In de papieren versie van het Dagblad van het Noorden reageert Hans Nijland als volgt op de geruchten dat FC Groningen een bod zou hebben uitgebracht op Yanic Wildschut: "Niet waar. Als opvolger voor Dusan Tadic hebben wij Filip Kostic aangetrokken. Wildschut is niet aan de orde."

 

Volgens het Dagblad heeft nu het aantrekken van een rechtsback en een linker centrale verdediger (een volgens het DvhN bij de FC dun bezette positie) prioriteit bij FC Groningen.

 

VI.nl schreef later vandaag een bericht met dezelfde strekking: "De interesse van FC Groningen voor Wildschut is door het aantrekken van de Serviër Filip Kostic overigens verleden tijd. 'Dat heeft niets met die jongen te maken, maar met het feit dat wij inmiddels voorzien zijn', aldus Henk Veldmate, technisch manager van FC Groningen. 'Hij is in beeld geweest, maar dat dateert inmiddels alweer van een paar weken geleden. Met Kostic hebben wij een waardig vervanger voor Dusan Tadic.' "

  

Op maandag 26 maart jl. plaatsten we al de volgende berichtgeving over de Groningse interesse in Yanic Wildschut:

 

Scouts van FC Groningen zaten gisteren (25 maart 2012) tijdens het duel van De Graafschap tegen Feyenoord opnieuw voor El Hassnaoui op de tribune, zo schrijft David de Vries op VI.nl.

 

Uit het volledige bericht op VI.nl kan overigens, anders dan wat Johan Derksen beweerde, de conclusie worden getrokken dat alleen Wildschut als vervanger van Tadic wordt gezien en dat los hiervan El Hassnaoui wordt gevolgd. Dit zou ook logischer zijn, aangezien El Hassnaoui immers meer een centrale speler dan een flankaanvaller is.

 

 

Filip Kostic naar Club Brugge?

Niet uitgesloten moet worden geacht dat FC Groningen de aandacht verlegd heeft naar Yanic Wildschut, omdat het er alle schijn van heeft dat Filip Kostic van Radnički 1923 een vierjarig contract met Club Brugge zal tekenen. Dit berichten o.a. het Servische Sportske.net en Kragujevac online. Kostic werd eerder in verband gebracht met FC Groningen toen het ging om de opvolging van Dusan Tadic, zie ons artikel van 4 december 2011.

 

 

UPDATE woensdag 28 maart 2012:

Hans Nijland: "Yanic Wildschut komt eventueel pas in beeld als Tadic vertrekt"

Hans Nijland komt vandaag in de papieren versie van Voetbal International aan het woord. De algemeen directeur van FC Groningen vertelt over Yanic Wildschut: "Een interessante speler die we in het oog houden, maar hij komt eventueel pas in beeld als Dusan Tadic vertrekt." VI vult aan: "Daarmee laat Nijland indirect weten dat de kans groot is dat Wildschut komende zomer een aanbieding kan verwachten. Tadic zal immers een contract tekenen met FC Twente, hoewel dat nog niet publiekelijk bekend is gemaakt. FC Groningen kan een deel van Tadic' transferbedrag vervolgens in Wildschut investeren."

 

Algemeen directeur Henk Bloemers van De Graafschap:

"Bij ons is niets bekend van de interesse van FC Groningen in Soufian El Hassnaoui"

VI schrijft dat ook Soufian El Hassnaoui, die komende zomer met het Olympisch Elftal van Marokko meedoet aan de Olympische Spelen in Londen, nadrukkelijk in de belangstelling staat van FC Groningen. Algemeen directeur Henk Bloemers van De Graafschap: "Bij ons is niets bekend over de interesse van FC Groningen."

 

Yanic Wildschut werd op 1 november 1991 in Amsterdam geboren en is nu dus 20 jaar oud. Hij speelt sinds het begin van dit seizoen voor VVV-Venlo, dat hem van FC Zwolle had overgenomen. Bij VVV heeft hij een driejarig contract getekend dat dus tot medio 2014 loopt; de Limburgse club bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met één seizoen te verlengen. Bij een overgang naar FC Groningen zou de FC dus een tot medio 2015 lopend contract moeten afkopen. De aan een overgang van Wildschut naar Groningen verbonden transfersom zal dus een forse zijn.

 

In Zwolle had hij een tweejarig contract waarvan één contractsjaar was verstreken. Met name in Venlo heeft hij zich in een razendsnel tempo tot een bepalende aanvallende flankspeler ontwikkeld. Hij speelde in de jeugd bij achtereenvolgens Sporting Noord, DWV, FC Volendam, Almere City FC, RKSV TOB en ajax en vetrok medio 2010 naar FC Zwolle. In Zwolle speelde hij 33 wedstrijden waarin hij drie maal scoorde.

 

Soufian El Hassnaoui werd op 28 oktober 1989 in Ede geboren en is nu dus 22 jaar oud. Hij kwam als 17-jarige naar De Graafschap en verlengde in augustus 2011 zijn tot medio 2012 lopende contract tussentijds mert twee jaar en zijn verbintenis loopt nu dus tot 1 juli 2014. De 1,83m lange aanvaller debuteerde op 14 augustus 2009 in het eerste elftal van De Graafschap in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De Graafschap had hem een paar jaar daarvoor opgepikt bij de amateurclub VV Bennekom. 

 

 

 

 

De Graafschap heeft de volgende beschrijving van de aanvaller op de clubsite opgenomen:

 

"Soufian El Hassnaoui geldt als een laatbloeier. De Graafschap pikte hem op bij amateurclub v.v. Bennekom, waarna hij een schot in de roos bleek te zijn. De snelle aanvaller, die over de nodige technische bagage beschikt, ontwikkelde zich in rap tempo en heeft een plaats in de selectie afgedwongen.


Met Jong De Graafschap won El Hassnaoui in 2008/09 de KNVB Beker voor beloftenteams. Hij scoorde in de met 4-3 gewonnen finale tegen sc Heerenveen een hattrick. Op 7 augustus 2010 maakte de aanvaller zijn debuut in de Eredivisie. Hij speelde enkele minuten mee in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior.


Op 27 september 2010 raakte El Hassnaoui zwaargeblesseerd aan zijn knie; de spits scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie, waardoor hij voor een lange revalidatie stond."

 

UPDATE vrijdag 20 april 2012: "Eerste bod FC Groningen op Yanic Wildschut afgewezen"

VVV Venlo heeft een eerste bod van FC Groningen op Yanic Wildschut afgewezen, zo meldt het Limburgse L1 op haar website. Directeur Hans Soetjens van VVV is niet van plan om de geboren Amsterdammer zomaar te laten vertrekken:"Misschien dachten ze in Groningen dat we uitverkoop hielden, maar dat is echt niet zo. Wij willen Wildschut liever behouden."

 

Ook VI.nl, dat eerder in de papieren versie meldde dat de vraagprijs van VVV-Venlo voor Wildschut ca. € 5 miljoen zou bedragen, bericht inmiddels dat de Limburgers een bod van FC Groningen hebben afgewezen.

 

UPDATE maandag 23 april 2012:

DvhN citeert Hans Nijland: "FC Groningen heeft geen bod uitgebracht op Yanic Wildschut"

In de papieren versie van het Dagblad van het Noorden reageert Hans Nijland als volgt op de geruchten dat FC Groningen een bod zou hebben uitgebracht op Yanic Wildschut: "Niet waar. Als opvolger voor Dusan Tadic hebben wij Filip Kostic aangetrokken. Wildschut is niet aan de orde."

 

Volgens het Dagblad heeft nu het aantrekken van een rechtsback en een linker centrale verdediger prioriteit bij FC Groningen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.