Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

104 gasten online

Waarom zat Thomas Enevoldsen gisteren niet bij de wedstrijdselectie?

Stand van zaken maandag 5 maart 2012:

Niet alleen over de opstelling van FC Groningen, dat gisteren de strijd aanbond tegen Feyenoord, waren we enigszins verbaasd. Door het opstellen van drie controleurs (Sparv, Kieftenbeld en Andersson) had de opstelling veel weg van een verdedigend 4-3-2-1 concept (Kerstboom-opstelling), waarin de ploeg welgeteld één schot op doel produceerde - veel te weinig voor een ploeg met Europese ambities. Evenzeer verrast waren we echter door de absentie van Thomas Enevoldsen in de wedstrijdselectie. De Deen is hersteld van een slepende blessure en oogde zaterdag op de laatste training vóór Feyenoord-uit extreem gedreven. Voor hem was echter niet eens een plaats op de bank ingeruimd.

 

De officiële lezing van FC Groningen is dat men de bank met extra defensieve krachten wilde uitrusten voor het geval de basis achterin steken zou laten vallen, en dat er daarom geen plaats was voor Enevoldsen. Pieter Huistra had dan tijdig kunnen ingrijpen. Inderdaad waren er gisteren met Luis Pedro, Bakker, Hiariej en Keurntjes voldoende defensieve wisselmogelijkheden. Naast Van Loo zaten echter alleen Suk en Jones op de bank - en dit verbaast ons. Met Enevoldsen zou Huistra de beschikking hebben gehad over een felle vleugelspeler die in het geval van een achterstand nuttig geweest zou zijn.

 

Wij denken niet dat Matías Jones vóór Thomas Enevoldsen in de pikorde staat, en daarom sluiten wij niet uit dat er toch iets anders aan de hand is. Heeft Enevoldsen, net als Danny Holla een mondige speler die niet altijd een blad voor de mond neemt, na de zaterdagtraining wellicht laten blijken het niet eens te zijn met de keuze van anderen boven hem in de basis, waardoor hij niet eens is geselecteerd voor de wedstrijd in De Kuip? Botst het tussen de trainersstaf en Thomas Enevoldsen? Wij weten het niet. Begrijpen doen we het in ieder geval niet waarom Enevoldsen zondag in Groningen moest achterblijven. Het zou in onze ogen logischer zijn geweest om gisteren zowel Jones als Enevoldsen als Suk bij de wedstrijdselectie te betrekken.

 

(Enevoldsen speelde in de laatste drie wedstrijden van Jong FC Groningen (13, 20 en 23 februari jl.) resp. 46, 73 en 62 minuten en is in onze ogen wedstrijdfit genoeg om minimaal op de bank te mogen zitten. Daar zaten echter wel drie spelers van de B-kern, maar de Deen werd niet geselecteerd. Vreemd, en net zo vreemd als wij het vonden dat Danny Holla op 15 oktober jl. niet werd geselecteerd voor de uitwedstrijd bij Heracles Almelo.)

 

Kijk verderop voor een indruk van de training van FC Groningen van maandagmiddag.

 

UPDATE vrijdag 9 maart 2012:

Groninger Gezinsbode: "Geen conflict tussen Thomas Enevoldsen en Pieter Huistra"

Wim Masker heeft vandaag in het perspraatje met Pieter Huistra de situatie rond Thomas Enevoldsen aan de orde gesteld. Masker citeert Huistra in de Groninger Gezinsbode als volgt: "Thomas heeft last van een steeds terugkerende blessure en dat is zeer frustrerend voor hem. Dinsdag heeft hij een helft met het tweede gespeeld en kreeg hij weer last."

 

Een zeer merkwaardige uitleg van Huistra. Enevoldsen was zaterdag op de training fit, en blesseerde zich pas dinsdag, twee dagen na de wedstrijd tegen Feyenoord...

 

Stand van zaken maandag 5 maart 2012:

 

De spelersgroep was vandaag in tweeën gesplitst. De spelers die gisteren in De Kuip in actie zijn gekomen trainden binnen in Plaza Sportiva, liepen en fietsten wat en lieten zich buiten niet zien.

 

Op het TCN trainingsveld had zich een groep van 15 spelers verzameld, waarvan er 14 morgenavond met Jong FC Groningen op pad gaan. De door Dick Lukkien getrainde equipe zal wederom naar Amsterdam moeten afreizen om het op Sportpark De Toekomst tegen Jong ajax op te nemen, dit keer in competitieverband.

 

Jong FC Groningen zal morgen met het maximale aantal van drie dispensatiespelers aantreden, en wel:

 

Tom Hiariej, Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen

 

De groep zal worden aangevuld met de Hyun Jun Suk en Matías Jones van de A-selectie en met de volgende B-kernspelers:

 

Renze Fij, Stefan van der Lei, Henk Bos, Luis Pedro, Nick Bakker, Atilay Batbay en Tim Keurntjes

 

Tenslotte zullen er twee spelers van FC Groningen/Cambuur A1 worden meegenomen, en wel middenvelder Burak Saban (17 jaar, vorig seizoen nog spelend voor Hollandia; rugnummer 19 op onderstaande foto's) en Mark Diemers (18 jaar, een aanvaller met een SC Cambuur-predikaat; rugnr. 2).

 

Bovenstaand 14-tal wordt morgen wellicht nog aangevuld met meer spelers van SC Cambuur of SC Veendam. Beide ploegen komen vanavond echter in de Jupiler League in actie en konden vanmiddag derhalve geen spelers afvaardigen naar het TCN trainingsveld.

 

Ook Brian van Loo trainde vanmiddag mee, maar hem verwachten we morgenavond niet in Amsterdam.

 

De training van vanmiddag was de eerste, en tevens laatste sessie die voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het TCN trainingsveld werd gehouden. Morgen zijn de heren nl. vrij, en woensdag, donderdag en vrijdag zal er tot onze verrassing vanaf 10.00 uur worden getraind op Sportpark Corpus den Hoorn. Over de reden van de verplaatsing van de trainingen naar Corpus tasten we nog in het duister.

 

Fotoreportage van de training van maandagmiddag 5 maart 2012 van Eric Smit:

 

jong fc004
jong fc005
jong fc006
jong fc010
jong fc012
jong fc013
jong fc018
jong fc021
jong fc023
jong fc028
jong fc029
jong fc030
jong fc031
jong fc034
jong fc037
jong fc042
jong fc043
jong fc054
jong fc056
jong fc059
jong fc061
jong fc062
jong fc086
jong fc088
jong fc094
jong fc096
jong fc097
jong fc27
jong fc44
jong fc8
01/30 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.