Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

Berichten in Zweedse pers over vertrek Petter Andersson onjuist

Onlangs legde Petter Andersson uit waarom hij tot nu toe nog niet met de FC over de verlenging van zijn aflopende contract wilde praten. In ons artikel van 6 januari jl. schreven we dat het hem aan het begin van dit seizoen aan zelfvertrouwen ontbrak. Hij wilde eerst zien dat hij weer langere tijd fit zou blijven en op niveau zou kunnen voetballen, en dan pas zou hij over zijn toekomst na kunnen denken. Inmiddels is zijn zelfvertrouwen helemaal terug en Petter voelt zich fit.

 

Kortom, het moment om over zijn verdere voetbalcarrière na te denken is nu aangebroken, aldus de Zweed, die aangaf dat het nog meer vertrouwen geeft te weten dat de club in hem gelooft.

 

Het Zweedse FotbollDirekt.se gaf op 12 januari 2012 echter een hele andere draai aan de aarzeling van Petter Andersson om het gesprek met FC Groningen aan te gaan. De Zweedse site vertelde over bronnen te beschikken op grond waarvan het al lang en breed duidelijk zou zijn dat Petter FC Groningen aan het einde van dit seizoen zou verlaten. De krant filosofeert ook al over een mogelijke terugkeer van de Zweed naar Hammarby IF, zijn vorige club.

 

Wij hebben contact opgenomen met iemand in Zweden die Petter door en door kent. Deze persoon geeft aan dat er op FotbollDirekt veel valse geruchten staan die zijn ingegeven door "als er maar iets te schrijven valt". Hij zegt te verwachten dat Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Petter Andersson, op korte termijn het gesprek met FC Groningen over Petters toekomst zal aangaan, "hopelijk met een verlenging van Petters contract als resultaat", zo sluit onze contactpersoon af.

 

Wij hebben altijd begrip had voor het feit dat Petter Andersson zijn handtekening nog niet onder een nieuw contract met FC Groningen kon zetten. Hij was bij Hammarby de absolute ster en publiekslieveling, maar verliet medio 2008 zijn vertrouwde Zweedse omgeving om bij FC Groningen een vervolg aan zijn carrière te gaan geven. Hier liet hij vanaf minuut één zien wat voor speler hij is. In een oefenduel met KV Mechelen kletste hij er in op een manier die we nog nooit eerder hadden gezien. Zijn debuut in competitieverband maakte hij op 14 september 2008. In de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, waarin zijn landgenoten Andreas Granqvist (wereldgoal) en Marcus Berg scoorden, kwam hij in de 73e minuut voor Evgeniy Levchenko in het veld (bron: FCG Stats).

 

In januari 2009 sloeg het noodlot toe: in het met 1-0 gewonnen thuisduel tegen ajax scheurde hij zijn kruisband af. Hij revalideerde en maakte in september van dat jaar in een duel van Jong FC Groningen tegen Jong AZ zijn rentree. Hoeveel pech kun je hebben? De geschiedenis herhaalde zich. Na eerst nog op formidabele wijze gescoord te hebben schreeuwde hij het korte tijd later uit van de pijn: weer had zijn kruisband het begeven.

 

Voor iemand die veel van zichzelf eist en die met de nodige verwachtingen naar Groningen was gereisd kon er niets ergers gebeuren dan dit. Hij ging door een diep dal, klauterde daar met vallen en opstaan weer uit en maakte op 23 oktober 2010 zijn rentree bij het eerste elftal. Ruim twee jaar na zijn debuut en toch was hij toen pas aan wedstrijd nummer 18 toe.

 

 

Inmiddels is Petter Andersson een andere, slimmere speler geworden. Velen vinden dat hij geen schim meer is van de speler die hij 'vroeger' was, maar wij vinden dat hij slimmer is geworden en weet dat hij niet meer 'rücksichtslos' in elk duel kan vliegen, hoe heerlijk dat voor de liefhebbers van 'mannelijk, fysiek voetbal' ook is. Wij zien dat hij zeer belangrijk is voor het elftal, met diverse intelligente steekpassjes spelers in scoringsposities brengt en met zijn inzet en drive veel toevoegt aan het piepjonge, onervaren team dat het eerste FC Groningen momenteel is. En hij is één van de slechts vier spelers van FC Groningen die dit seizoen in alle competitiewedstrijden op het veld heeft gestaan. Kortom, met zijn fitheid zit het wel goed. Nú is het moment daar om te denken aan zijn verdere voetbaltoekomst.

 

Voor een terugkeer naar Hammarby is het nu nog te vroeg. De club ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan degradatie uit nota bene de Zweedse Superettan, de divisie onder de Allsvenskan, de Zweedse Eredivisie. Het niveau waar een speler van het kaliber Petter Andersson zou moeten spelen strookt niet met het huidige niveau waarop Hammarby acteert.

 

In onze ogen is het werk van Petter Andersson bij FC Groningen nog lang niet af. In Hammarby had hij alles bereikt en vertrok op het juiste moment: zijn werk in Zweden was 'klaar'. Hij zou Groningen moeten verlaten zodra hij hier de ster is die alles bereikt heeft, zoals dat bij Hammarby het geval was. Wij hebben van de echte Petter echter nog niet lang genoeg bij FC Groningen kunnen genieten; wij willen Europa in en wel met hem. Wij hebben onze aanvoerder nodig om dat doel te bereiken. De club weet dat, en de supporters weten dat. Nu Petter nog!

 

Zó ziet Ljusvattnet, Petters geboorteplaats, er momenteel uit

 

Gerelateerde artikelen:

 

06-01-2012 Petter Andersson in Zweedse pers: "Vertrek naar andere club niet aan de orde"

04-01-2012 VI: "Petter Andersson wil contract met FC Groningen voorlopig niet verlengen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.