Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

392 gasten online

"Groningen ziet Tom van Weert en Jarchinio Antonia als mogelijke versterkingen"

Stand van zaken zaterdag 14 januari 2012:

Het Dagblad van het Noorden bevestigt vandaag in de papieren editie dat Paco van Moorsel van FC Den Bosch vanaf komend seizoen voor FC Groningen zal spelen. Van Moorsel zelf geeft aan heel blij te zijn met de stap die hij gaat maken. De krant schrijft dat er nóg twee spelers op het lijstje van mogelijke versterkingen voor volgend seizoen staan. Het gaat om Tom van Weert, de 21-jarige spits van FC Den Bosch, en Jarchinio Antonia, 21-jarige vleugelaanvaller van Go Ahead Eagles.

 

UPDATE woensdag 1 februari 2012: VI: "Jarchinio Antonia nog steeds hoog op lijstje van FC Groningen; ook PSV, Heerenveen en Engelse clubs volgen hem"

In de papieren editie van Voetbal International komt vandaag Marc Overmars aan het woord. Overmars, lid van de Raad van Commissarissen van de club uit Deventer, zegt dat er wekelijks scouts voor Antonia op de tribune zitten. Volgens hem staat Antonia hoog op de lijstjes van 'de Eredivisieclubs uit het Noorden' (hij kan alleen doelen op FC Groningen en SC Heerenveen), maar volgt ook PSV hem en zijn er ook een club uit de Premier League en eentje uit de Championship in De Adelaarshorst geweest voor de vleugelaanvaller. Overmars: "Ik vind het ook wel logisch, want snelle en doelgerichte buitenspelers zijn schaars. Antonia is voor elke Eredivisieclub een versterking."

 

Uit het feit dat FC Groningen eerder deze week Camilo Mayada stand-by liet zijn, maken wij op dat Jarchinio Antonia mogelijk wel hoog op het lijstje 'gewenste vleugelaanvallers' staat, maar dat Mayada nóg hoger op dat lijstje staat.

 

Stand van zaken zaterdag 14 januari 2012:

 

Van Weert is momenteel net als Van Moorsel geblesseerd. De aanvaller van Den Bosch liep ruim twee maanden geleden een scheurtje in zijn knieband op tijdens een oefenduel tegen Vitesse. Voor het herstel van deze blessure werd een termijn van twee maanden gerekend, en het is dan ook aannemelijk dat Van Weert binnenkort weer inzetbaar zal zijn. Bij Van Moorsel gaat het om een niet-ernstige, kleine verrekking in zijn bovenbeen. Antonia kwam in januari 2011 op huurbasis over van ADO Den Haag en tekende op 1 april 2011 een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar met de ploeg uit Deventer. 

 

Tom van Weert is door FC Den Bosch zelf opgeleid en moest tot aan dit seizoen voornamelijk genoegen nemen met invalbeurten. Hij stond afgelopen seizoen slechts één keer bij Den Bosch in de basis, maar mocht wel 23 keer invallen. Dit leidde tot een totale productie van 6 doelpunten. Dit seizoen is Van Weert, de 1,80m lange aanvaller, echter definitief doorgebroken. Tot aan zijn blessure in november heeft hij 13 keer in de basis gestaan en wist hij 11 keer te scoren, aldus de website van FC Den Bosch. Zijn contract loopt nog door tot medio 2013, dus mocht FC Groningen de spits daadwerkelijk in de zomer van Den Bosch willen overnemen, zal de Trots van het Noorden een transfersom moeten betalen.

 

Dit seizoen maakte Van Weert onder andere indruk in de met 3-0 gewonnen uitwedstrijd van Den Bosch bij Willem II, waarin hij de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening nam:

 

 

Hier nog een aflevering van FC Den Bosch TV na de wedstrijd tegen Willem II met interviews met trainer Groenendijk en de spelers Van Weert en Van Moorsel:

 

 

De eveneens 21-jarige Jarchinio Antonia, vleugelspeler van Go Ahead Eagles, zal geen onbekende zijn voor trainer Pieter Huistra. De watervlugge speler heeft 9 jaar in de jeugdopleiding van ajax gevoetbald en is in die periode ongetwijfeld ook in aanraking gekomen met Huistra in diens functie als assistent en beloftentrainer bij de Amsterdammers. Antonia werd na die 9 jaar jeugdopleiding gewogen en te licht bevonden voor een volgende stap richting de hoofdmacht van ajax, waarop hij door John van den Brom werd opgepikt en de overstap naar ADO Den Haag maakte. Maar ook hier kon de 1,69m lange speler niet overtuigen. Al na een half jaar werd Antonia weer verhuurd, en wel aan Go Ahead Eagles. Hier had en heeft Antonia vooral één doel: ajax en ADO Den Haag het ongelijk bewijzen, zo lezen we in een interview met Voetbal International.

Na dit seizoen staat Antonia nog twee seizoenen (waarvan één via een door Go Ahead Eagles te lichten optie) onder contract, waardoor ook voor hem bij een eventuele overstap naar FC Groningen een transfersom betaalt zal moeten worden, al valt niet uit te sluiten dat de geboren Amsterdammer een vaste transfersom in zijn contract heeft laten opnemen. Dat de kleine vleugelspits over ruim voldoende zelfvertrouwen beschikt, blijkt uit alle interviews en films die wij over hem hebben geraadpleegd. Dat hij bovendien een rasechte ajacied is die het over Feyenoord als '010' heeft wekt niet direct enthousiasme op. Zijn snelheid daarentegen is wel een gevaarlijk wapen, en naar eigen zeggen is hij inmiddels volwassen geworden waardoor het voornaamste kritiekpunt, een gebrek aan rendement, tot het verleden behoort:"Ik word volwassen. Zo simpel is het eigenlijk. Ik red het niet met alleen een mooie passeerbeweging en een aardig doelpunt. Ik heb met veel mensen binnen en buiten de club gesproken. Het advies was vooral om nog meer met het spelletje bezig te zijn." De statistieken geven hem enigszins gelijk. Waar hij in het eerste halve seizoen na zijn overstap richting Deventer 3 doelpunten maakte in 15 wedstrijden, wist hij dit seizoen tot nu toe 6 keer het net te vinden in 18 wedstrijden.

In het interview met de VI, eind december 2011, gaf Antonia aan graag terug te willen naar de Eredivisie. "Ik heb mijn zaakwaarnemer nog niet gesproken, maar ik vermoed wel dat ik in de gaten wordt gehouden. Zelf wil ik terug naar de Eredivisie en het liefst zo snel mogelijk. Go Ahead Eagles zie ik als een tussenstap, maar dat mag niemand me kwalijk nemen. Ik ben jong en ambitieus. Ik wil laten zien dat zowel ajax als ADO Den Haag fout zat en dat ik veranderd ben."

 

Hier een interview met Antonia na de overwinning van Go Ahead Eagles in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord:

 

Antonia speelde vrijdagavond 13 januari 2012 een prima wedstrijd tegen FC Volendam, dat met 5-0 werd vernederd:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.