Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

129 gasten online

Verkast Dusan Tadic naar de Bundesliga?

Stand van zaken dinsdag 13 december 2011:

Op 28 november jl. maakte het Dagblad van het Noorden bekend dat FC Groningen het contract van Dusan Tadic, dat nog tot medio 2013 loopt met een eenzijdige optie voor nog twee contractsjaren, wilde openbreken om de Serviër tot medio 2016 of 2017 aan de FC te verbinden, zie ons artikel van die dag. Nijland en Veldmate reisden hiervoor zelfs naar Belgrado om met de zaakwaarnemer van Tadic te spreken.

 

Wij denken dat beide FC-kopstukken dit niet zomaar deden: er hebben ongetwijfeld clubs aan de deur geklopt. Nijland gaf eind vorige maand aan dat er nog geen concrete belangstelling was, maar dat Tadic wel wordt gevolgd, met name door clubs uit de Bundesliga. Inmiddels komen de eerste geruchten vanuit het Duitse front op gang, zij het dat deze vooralsnog het karakter van 'wilde speculatie' hebben. Op dit moment worden 1. FC Köln en Schalke 04 genoemd. Wij sluiten niet uit dat er de komende tijd meer Duitse clubs met Dusan Tadic in verband worden gebracht.

 

UPDATE woensdag 14 december 2011:

Geruchten over 1. FC Köln verstommen; steeds meer speculatie over Schalke 04

 

Stand van zaken dinsdag 13 december 2011:

 

1. FC Köln

 

 

Het forum-gedeelte van het Duitse Transfermarkt.de repte op 9 december jl. over de interesse van 1. FC Köln in Dusan Tadic. Als bron wordt het gerespecteerde roddelblad Bild genoemd. Het bericht is overgenomen door het Spaanse Mi Bundesliga. Er wordt gesproken over een tot medio 2013 lopend contract en een marktwaarde van € 5 miljoen. En ook al gaan er in de Bundesliga forse geldbedragen om, Köln kan het zich niet permitteren om met de centen te smijten. Het torst een schuldenberg van € 30 miljoen met zich mee en zal met genoegen zien dat er in de Duitse pers gemompeld wordt over een op handen zijnde transfer van Lukas Podolski van Köln naar Schalke 04. Aan Podolski zou een prijskaartje van € 25 miljoen hangen.

 

Mocht Köln erin slagen z'n vedette aan Schalke te slijten, en ook diverse andere spelers kan 'loswerden' die het liever vandaag dan morgen ziet vertrekken (Bild meldt dat de huidige nummer 12 van de Bundesliga gaarne afscheid neemt van Alexandru Ionita, Sebastian Freis, Miro Varvodic, Adam Matuschyk en Kevin Pezzoni), dan zou dit wellicht financiële ruimte creëren om Tadic bij FC Groningen los te weken.

 

Trainer Stale Solbakken van Köln wil Podolski graag behouden en hoopt dat de international positief gestemd kan worden middels het aantrekken van een aantal nieuwe spelers, ook al volgens Bild. Toen Podolski drie jaar geleden voor Köln tekende zijn hem toezeggingen gedaan: er zou om hem heen een perspectiefrijk team worden gebouwd. Helaas is het sindsdien echter alleen maar gelukt om niet te degraderen; Podolski, die tussen 2003 en 2006 ook al in Köln speelde en toen naar Bayern München vertrok, zal zich iets anders van zijn terugkeer naar de 'Geißböcke' hebben voorgesteld.

 

Schalke 04

 

 

Ook Schalke 04 is volop in de belangstelling van de Germaanse roddelpers. Absolute topster Raúl, die naar verluidt voor een alleraardigste gage van € 7 miljoen op de loonlijst van de Königsblauen staat, zou zijn carrière ergens bij een schatrijke woestijnclub willen voortzetten. Ook de dagen van Jefferson Farfán, de volgevreten Peruaanse aanvaller die in Gelsenkirchen een aflopend contract heeft, lijken geteld, althans zijn voetbaldagen bij Schalke. Hij zou in de winterstop voor ca. € 10 miljoen mogen vertrekken, een astronomisch bedrag voor het afkopen van een contract dat nog maar een half jaar duurt. Zijn knieblessure, opgelopen in de interland tegen Ecuador, herstelt voorspoedig, aldus Süddeutsche.de. Dit zal de transfermogelijkheden vergroten. Ook Schalke heeft een forse schuldenlast, maar dit weerhoudt de club er in het algemeen niet van met geld te smijten. Het weet zich gesteund door sponsor Gazprom, een van het (al dan niet op slinkse wijze verkregen) Russische geld bulkend concern.

 

Ook Schalke zou in Dusan Tadic geïnteresseerd zijn, en opnieuw is het gerucht nog enigszins wazig. Op het Westline-forum wordt erover gesproken, wederom onder verwijzing naar Bild. Het bericht is ook op Fussballtransfers te lezen: "Ebenso im Fokus der ‚Knappen‘ steht laut ‚Bild‘ Dusan Tadić. Der serbische Spielmacher des FC Groningen gehört zu den besten Spielern der Eredivisie. In der laufenden Spielzeit war der 23-Jährige an zehn Treffern direkt beteiligt (drei Tore, sieben Vorlagen), sein Vertrag ist bis 2013 datiert." Ook ran.de, Fussball-Talente.com, FussballReport, 1aSport en IVZ.aktuell maken melding van het gerucht.

 

Bild zelf zegt slechts het volgende: "Poldi für Raúl, Obasi für Farfan – dazu denkt Schalke über Groningens Mittelfeld-Mann Dusan Tadic (23/Vertrag bis 2013, Marktwert 5 Mio) nach, will auch Abräumer Carlos Zambrano (22) aus St. Pauli zurückholen."

 

Tadic is in onze ogen de ideale vervanger van Farfán, maar ook Chinedu Obasi, een Nigeriaan die bij Hoffenheim speelt, zou in beeld zijn om de Peruaan te doen laten vergeten. Schalke doet dit seizoen mee om de Duitse titel en is o.i. een fantastische club waarvoor Tadic ongetwijfeld graag zou willen spelen. Het zou zijn kansen om vaker voor het Servische elftal genomineerd te worden - iets wat voor Tadic een hele grote eer is - bovendien aanmerkelijk vergroten, gesteld dat Tadic bij Schalke aan spelen zou toekomen.

 

Wij houden de berichtgeving bij onze oosterburen nauwlettend in de gaten. Nogmaals, de geruchten zijn vooralsnog nog wat dun. Maar waar rook is, is vaak vuur, en nogmaals - waarom zouden Nijland en Veldmate naar Belgardo reizen om te praten over een contract dat nog tot medio 2015 loopt (bij lichten van de eenzijdige optie)?

 

Het is de vraag hoe stijf Hans Nijland zijn poot kan houden als er een kapitaalkrachtige club op de stoep staat voor Tadic. FC Groningen heeft bij de presentatie van de laatste jaarcijfers laten weten dat het resultaat op transfers tegenviel omdat een lucratieve verkoop was uitgebleven. De verkoop van Tim Matavz zat nl. niet in het boekjaar waarover gerapporteerd werd. Sindsdien is Matavz verkocht, maar Texeira gecontracteerd. Wij denken dat FC Groningen met smart op een forse transfersom zit te wachten, en dat het geen 'nee' of 'njet' kan zeggen tegen een miljoenenbedrag voor Tadic. Wie Tadic echter tegen Vitesse ook op de rechtervleugel zag schitteren, die weet dat de verkoop van Tadic een sportieve aderlating van jewelste is die de doelstelling voor dit seizoen (Europees voetbal) onder zware druk zet. Nijland weet als geen ander hoezeer de supporters van de Trots van het Noorden hunkeren naar Europees voetbal. Europees voetbal zorgt bovendien voor extra inkomsten en maakt FC Groningen aantrekkelijker voor buitenlandse spelers. Een duivels dilemma....

 

 

UPDATE woensdag 14 december 2011:

Geruchten over 1. FC Köln verstommen; steeds meer speculatie over Schalke 04

Inmiddels kunnen we constateren dat steeds meer Duitse sites het bericht van Bild overnemen, waarin gezegd wordt dat Dusan Tadic in beeld zou zijn bij Schalke 04. Vandaag schrijft echter ook het Servische Zurnal dat Tadic het doelwit zou zijn van de club die getraind wordt door Huub Stevens. De clubleiding van Schalke 04 zou de club willen versterken zodat het zich dit seizoen of het volgende seizoen kan mengen in de strijd om het Duitse kampioenschap. Zurnal schrijft dat Tadic met zijn uitstekende spel de aandacht van verschillende Europese clubs heeft getrokken, en Tadic zou naar de mening van Schalke gemakkelijk inpasbaar zijn in het systeem dat Stevens zijn ploeg laat spelen. Tadic wordt volgens Zurnal gezien als vervanger van Jefferson Farfán. Schalke zou volgens de Servische krant naast Dusan Tadic ook Lukas Podolski van Köln en Chinedu Obasi van Hoffenheim willen contracteren, zoals wij gisteren in onderstaand artikel ook al schreven.

 

De geruchtenstroom over een mogelijke overgang van Dusan Tadic naar 1. FC Köln is echter alweer opgedroogd. In een gesprek dat wij vandaag met de zaakwaarnemer van Kim Young-Chan hebben gevoerd is duidelijk geworden dat Volker Finke, Sportdirektor van Köln, heeft ontkend dat het in de markt is voor Tadic. Zeg nooit nooit, maar wij achten de kans dat Tadic naar Schalke vertrekt een stuk groter dan dat Köln zijn volgende werkgever wordt.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.