Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Training woensdag 7 december 2011:

Kim-Young Chan weer goed bezig; Kappelhof tegen Vitesse centrale verdediger?

De hiernaast afgebeelde foto moest tegen de zon in worden genomen, maar het grootste gedeelte van de training van vanochtend werd in felle slagregens afgewerkt. Dit verklaart wellicht het geringe aantal van ca. 5 toeschouwers, waaronder wederom een driekoppige Zuid-Koreaanse delegatie, te weten de vader, een vriend en de zaakwaarnemer/tolk van Kim-Young Chan. De 18-jarige Kim trainde vandaag wederom mee en maakte opnieuw een sterke indruk in het hart van de verdediging.

 

Inmiddels weten we dat hij niet is ingegaan op de aanbieding van zijn huidige club om daar vanuit de jeugdopleiding in te stromen bij het hoogste team, zodat FC Groningen hem zou moeten kunnen contracteren. Of de FC dat ook van plan is weten we nog niet. Afwezig op de training van vanmorgen waren o.a. Jonas Ivens en Petter Andersson. Hun plaatsen in het partijspel werden ingenomen door Johan Kappelhof en Danny Holla; ook Maikel Kieftenbeld keerde terug in de ploeg. De opstelling leek meer op 4-3-3 dan op 4-2-3-1. De training van vanmiddag is geschrapt, en ook morgen, donderdag, wordt er apart genoeg niet getraind, althans niet op het veld. Wij kunnen dus vrijdag pas kijken hoe het staat met de vandaag afwezige spelers, en welke wijzigingen Pieter Huistra in de basis wil doorvoeren. Na afloop van de training bleven Dusan Tadic (in de belangstelling van het Portugese Sporting?), David Texeira en Matías Jones geruime tijd achter op het veld. Vormen zij tegen Vitesse de voorste linie? Uit de reguliere training viel dit nog niet op te maken.

 

Laten we maar eens beginnen met de afwezigen op de training van vanochtend. Zoals hierboven al gezegd ontbraken Jonas Ivens en Petter Andersson. De reden van hun absentie is ons niet bekend. Eveneens niet van de partij waren Thomas Enevoldsen, Emil Johansson, Hyun Jun Suk en Koen van de Laak. Dit viertal is al geruime tijd afwezig en wordt pas na de winterstop in wedstrijdverband terug verwacht. Dit geldt ook voor Kees Kwakman. Kwakman was vandaag wel aanwezig, maar heeft niet met de groep meegetraind maar beperkte zich voornamelijk tot het lopen van rondjes. Het gaat wel de goede kant op met hem, zo gaf hij zelf aan, en hij staat te popelen om weer meer met de bal en met de groep te doen. Maar hij moet nog een paar weekjes geduld hebben. Gelukkig is hij van zijn pijn verlost.

 

Net als gisteren heeft Hans Westerhof, oud-trainer van FC Groningen en momenteel technisch directeur van het Mexicaanse Pachuca, de training geïnteresseerd gevolgd, samen met nog drie Mexicaanse vertegenwoordigers van de club. Wij hopen binnenkort nog eens te ervaren wat hij van de aanpak van Pieter Huistra vindt. Wij begroetten hem met bewoordingen in de trend van ‘even terug op het oude nest?’ Maar volgens Hans is zijn oude nest ‘de Oosterpoort’. Wij nemen aan dat de inmiddels 63-jarige geboren Terborger deze Groningse wijk verwisselt met het Oosterpark. Het zij hem vergeven.

 

Getraind werd net als gisteren wederom uitsluitend op het achterste gedeelte van het TCN trainingsveld. Dit is voor supporters slechts toegankelijk via een modderige gang door gras, drab en andere ellende. Uiteraard lieten wij ons hierdoor niet afschrikken; de handel hangt inmiddels thuis te drogen.

 

Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Dick Lukkien hadden een zeer intensieve training voorbereid. Er werd in partijvorm in groepjes van drie, vervolgens in groepjes van vier en daarna vijf spelers en uiteindelijk in een bijna volledige partij getraind. De nadruk lag op de omschakeling na balverlies en op snelle en zuivere passing. De keepers Luciano en Van Loo namen ombeurten plaats in het ene doel, en in het andere doel deden Fij en Etemadi dit. Hieruit maken we op dat Luciano in ieder geval voldoende hersteld is om terug te keren bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Of de Braziliaan zondag tegen Vitesse de positie van Brian van Loo in de basis zal innemen valt nu nog niet te zeggen.

 

Kim-Young Chan speelde weer erg aardig in onze ogen. Hij is pas 18 jaar jong maar oogt veel ervarener, en heeft een goed overzicht. Soms speelde hij naast Virgil van Dijk en dat zag er goed uit. Wat ons betreft een serieuze optie om de selectie te versterken!

 

We concentreerden ons vandaag op een aantal linies, en duidelijk waarneembaar was dat de achterste linie bestond uit Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Hiariej, en de linie daarvóór uit Sparv - Holla - Kieftenbeld. De aanvallende linie is moeilijker voorspelbaar. Links naast David Texeira speelden afwisselend Dusan Tadic en Matías Jones; aan de rechter kant speelden Leandro Bacuna en Henk Bos.

 

De afsluitende partij zag er als volgt uit:

 

Team 1:

 

Pedersen

Sparv - Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Hiariej

Luciano/Van Loo

 

Team 2:

 

Tadic - Texeira - Bacuna

Jones - Keurntjes - Bos

Luis Pedro - Kim - Batbay

Fij/Etemadi

 

Duidelijk is dat de vermoedelijke basis die het zondag tegen Vitesse gaat opnemen uit een combinatie van team 1 en team 2 gedestilleerd moet worden. Wij hebben het voorlopig gehouden op de vet gemaakte linies, maar vrijdag na afloop van de training weten we of door deze analyse een even vette streep getrokken kan worden.

 

De training zag er erg goed uit; de spelers zaten er kort op en lijken van afgelopen zaterdagavond geleerd te hebben. Opvallend: iedereen was al lang en breed weg richting de warme douche van de Euroborg, toen we Dusan Tadic en onze beide Uruguayaantjes, David Texeira en Matías Jones, gedrieën allerlei oefeningen zagen doen. Wij zijn benieuwd of dit trio ook vrijdag op elkaar ingespeeld gaat worden!

 

Een paar inferieure foto's van de training van woensdagochtend:

 

20111207_003 (Small)
20111207_012 (Small)
20111207_015 (Small)
20111207_021 (Small)
20111207_023 (Small)
20111207_026 (Small)
20111207_028 (Small)
20111207_029 (Small)
1/8 
start stop bwd fwd

 

En dan: Dusan Tadic.

 

 

Gisteren en vandaag zijn in de Portugese pers artikelen opgedoken die reppen over interesse van het Portugese Sporting in onze Serviër. Dit valt o.a. hier en hier te lezen. Beide berichten baseren zich echter op geruchten uit de Nederlandse media. Aangezien de Nederlandse sportsites echter bepaald niet vol staan met berichten over interesse vanuit Portugese clubs in Tadic (afgezien van een melding op het omstreden Voetbalpings, die er meteen een transferbedrag van 8,5 miljoen euro aan koppelde) zijn we bepaald nog niet overtuigd van een aanstaande transfer van Tadic naar Sporting, en al helemaal niet voor bedragen van (slechts) 5 miljoen euro die in Portugal worden genoemd. Wij blijven dit echter wel volgen.

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.