Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

93 gasten online

Blessures Jonas Ivens en Kees Kwakman;

Danny Holla mogelijk centrale verdediger tegen RKC Waalwijk

Kees Kwakman ontbreekt al wat langer op het trainingsveld, maar ook Jonas Ivens moest de training van donderdagochtend laten schieten. RTV Noord maakte vandaag bekend dat Kwakman deze week door twee specialisten in het ziekenhuis van Rotterdam is behandeld. Aldaar werd duidelijk dat Kees' schaambeen is ontstoken. Hij is meteen aan het ongemak behandeld en Kwakman hoopt de training volgende week weer te hervatten. Ivens blesseerde zich afgelopen zondag in de 'wedstrijd' tegen Feyenoord aan zijn rug.

 

Hij kon de pot na behandeling uitspelen, trainde gistermiddag ook mee maar moest de sessie van vanmorgen wegens rugklachten laten schieten. In de grote partij van elf tegen elf nam Danny Holla de plaats in van de Belg. Morgen zal wellicht duidelijk worden of Ivens tegen RKC inzetbaar is, of dat Holla hem zal vervangen.

 

Kijk verder voor een fotoreportage van de training van donderdagochtend van Eric, waarop we o.a. Emiel Venema zien die een bos bloemen en een beker aan Emil Johansson wilde overhandigen omdat diens vorige werkgever, het Noorse Molde FK, zojuist landskampioen is geworden. Johansson ontbrak vanmorgen echter vanwege een liesblessure. Wel aanwezig en een prima indruk achterlatend: Koen van de Laak.

 

Tot slot: stemt allen (hier en hier) op Leandro Bacuna om zijn geweldige goal tegen Feyenoord tot Doelpunt van de Maand te kronen! Leandro leidt voorlopig in de tussenstand!

 

 

Schaambeenontstekingen en liesblessures hebben alles met elkaar te maken, Arjen Robben kan erover meepraten, en Kees Kwakman nu ook. Op Liesblessure.nl staat de volgende verhelderende toelichting:

 

In de medische wereld wordt met de naam liesblessure nogal ongenuanceerd omgegaan. Het is een verzamelnaam die aangeeft dat er pijnklachten aanwezig zijn in de liesstreek, die o.a het gevolg zijn van problemen elders in het lichaam maar ook duidelijk zijn oorsprong heeft in de liesstreek zelf. Met een liesblessure wordt vaak een lokale (niet bacteriele) ontsteking van de peesaanhechtingen bedoeld ter hoogte van de lies. De pijn bevind zich doorgaans aan de binnen-onderzijde van het schaambeen en straalt soms uit naar de binnenzijde van het bovenbeen en de gehele lies- en of onderbuikregio.

 

Als we de spieren bekijken die direct betrokken zijn bij de liesblessure dan blijkt in de meeste gevallen dat het spieren betreft die het been van buiten naar binnen bewegen. De pezen van deze spieren vinden hun oorsprong aan de onderzijde van het schaambeen (het os pubis "ramus inferior").De pees van de musculus adductor longus en in mindere mate de pees van de musculus adductor brevis zijn verantwoordelijk voor de ontsteking die bij een liesblessure nogal eens aangetroffen wordt (zie plaatje links). Daar waar de pezen aan het bot hechten bevindt zich bij de liesblessure de ontsteking. Toch moeten we ons realiseren dat vrijwel alle spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen in spanning verhoogd zijn en ook een rol spelen in het ontstaan van de ontsteking. Let wel: er is niet altijd een ontsteking aanwezig. Meestal enkel een irritatie van de aanhechting en/of botvlies.

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend 3 november 2011 van Eric:

 

tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0049 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0056 (Small)
tn_DSC_0058 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0060 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0080 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0087 (Small)
tn_DSC_0088 (Small)
tn_DSC_0099 (Small)
tn_DSC_0104 (Small)
tn_DSC_0106 (Small)
tn_DSC_0108 (Small)
tn_DSC_0112 (Small)
tn_DSC_0114 (Small)
tn_DSC_0116 (Small)
tn_DSC_0125 (Small)
tn_DSC_0134 (Small)
tn_DSC_0140 (Small)
tn_DSC_0144 (Small)
tn_DSC_0146 (Small)
tn_DSC_0150 (Small)
01/47 
start stop bwd fwd

 

We zien dat er een grote partij van elf tegen elf werd gespeeld, met de volgende opstellingen, waarvan de eerste een sterke indicatie is voor de opstelling van FC Groningen tegen RKC Waalwijk:

 

Ploeg 1 (dus met Holla i.p.v. Ivens en Hiariej i.p.v. Kappelhof):

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Holla - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Ploeg 2:

 

Luciano, Luis Pedro, Bakker, Keurntjes, Batbay, Van de Laak, Jones, Bos, Pedersen, Ben Moussa, Etemadi (jawel, een keeper als veldspeler)

 

Bij ploeg 2 moest vanwege de absentie van diverse spelers (Kappelhof, Johansson, Kwakman, Suk) geïmproviseerd worden om een elftal te kunnen samenstellen. Zo kon het gebeuren dat Agil Etemadi als veldspeler mocht opdraven. Hij deed dit overigens uitstekend, zoals hij gisteren ook al prima keepte.

 

Gezegd moet worden dat Koen van de Laak snelle vorderingen maakt en behoorlijk op de weg terug is en aan de poorten van de eerste selectie rammelt. Hij staat sinds begin december 2011 aan de kant en is dus al 11 maanden uit de running. Mooi dat hij er aan zit te komen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.