Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

Training vrijdag 7 oktober 2011: laatste dag stage Faik; lichte blessure Virgil van Dijk

Virgil van Dijk heeft vanmorgen een blessure opgelopen tijdens de training. Hij moest de training staken en verliet het veld samen met verzorger Henk Hagenauw. De blessure leek niet al te ernstig, en aangezien er pas volgende week zaterdag weer een wedstrijd op het programma staat, is er nog tijd genoeg voor de sympathieke verdediger om van zijn kwetsuur te herstellen. Lorenzo Burnet trainde vanmorgen apart van de groep en moest vooral rondjes lopen. Bovendien waren nog diverse spelers afwezig (de internationals, maar ook Andersson, Tadic, Enevoldsen, Van Loo) waardoor er uiteindelijk maar 14 spelers overbleven die onder leiding van Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Dick Lukkien een pittige training afwerkten.

 

Onder de aanwezigen vandaag voor het laatst op proef: de linker middenvelder Hicham Faik. Hij zal in afwachting van een eindbeoordeling terugkeren naar Den Haag. Zijn verrichtingen werden vanochtend nauwgezet in de gaten gehouden door zijn zaakwaarnemer.

  

Toen wij bij het trainingsveld arriveerden, was de warming-up al afgelopen en de groep onderverdeeld in twee groepen van elk 7 spelers, waarbij er bij elke groep een keeper zat. Virgil van Dijk had net zijn blessure opgelopen en we weten dus niet wat er precies gebeurd is, maar Virgil leek last te hebben van zijn enkel.

 

De groepen waren als volgt verdeeld: Hiariej, Suk, Texeira, Keurntjes, Johansson en Bos waren gekoppeld aan keeper Fij. De hesjesdragers waren vanmorgen Faik, Batbay, Ivens, Kieftenbeld, Pedersen en Jones, die Luciano in hun doel hadden staan. Er werd op een klein veld gespeeld en de eerste partijtjes waren steeds 3 tegen 3. Dit werd later uitgebreid naar 4 tegen 4 spelers. In de partij hadden de spelers een bepaald aantal minuten de tijd om te scoren, dan werd gewisseld. Als één van beide teams had gescoord, werd er gelijk gewisseld. Tijdens de partijtjes hebben we verschillende schitterende doelpunten mogen aanschouwen, onder andere van Keurntjes, Pedersen en Hiariej. Maar het mooiste doelpunt kwam toch wel op naam van Hicham Faik, een fraai afstandsschot dat akelig precies in de kruising belandde. Faik, linker middenvelder uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag en deze week op proef bij FC Groningen (zie ons stukje hier), maakte een goede indruk.

 

De training werd afgesloten met een partijspel van 7 tegen 7. Ook hierin konden we nog meerdere scores bewonderen, onder andere van David Texeira. Ook de zaakwaarnemer van Hicham Faik was onder de indruk van onze nieuwste aanwinst uit Uruguay, die naar zijn idee zeker een hele grote speler zal worden. Hij liet zich overigens ook zeer positief uit over Virgil van Dijk en roemde het durf van Pieter Huistra om de jonge garde een kans te geven zich te bewijzen. De keuze om Faik, die ook door andere clubs voor een oefenstage was uitgenodigd, juist bij FC Groningen te laten meetrainen was dan ook een bewuste keuze. Faik laat zijn zaken behartigen door het bureau van Søren Lerby, en daar heeft men vanuit het verleden goede ervaringen gemaakt met FC Groningen (Marcus Berg, Rasmus Lindgren). En ook het feit dat de B-kern dagelijks met de eerste selectie traint vindt de zaakwaarnemer erg belangrijk, zo liet hij zich ontvallen.

 

Na anderhalf uur zat de training er weer op en mochten de aanwezige spelers hun spullen pakken voor een weekend bij familie en vrienden. Maandag hoeven zij pas om 13 uur op het trainingsveld te verschijnen. Volgende week zal er overigens voor een optimale voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag bij Heracles Almelo de hele week op kunstgras worden getraind. Op welk kunstgrasveld naar de vierde overwinning op rij zal worden toegewerkt is ons nog niet bekend.

 

Hicham Faik, talent van Jong ADO Den Haag

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.