Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

Hicham Faik (19) op proef bij FC Groningen

In Groningen is de 19-jarige Hicham Faik neergestreken. De Nederlands/Marokkaanse middenvelder van ADO Den Haag werd geboren op 19 januari 1992 en is één van de 24 spelers van ADO met een VVTH-contract. VVTH staat voor Stichting Veiligheid en Verzorging Topvoetbal Haaglanden. De grootste 24 Haagse talenten worden in deze selectie ondergebracht, trainen onder leiding van Wilfred van Leeuwen en vormen de basis voor ADO Onder 21, dat op zondagmiddag in de amateurcompetitie speelt, en Jong ADO Den Haag, dat op maandagavond in de beloften-eredivisie uitkomt.

 

Faik traint drie dagen op proef mee met FC Groningen en de FC heeft hem voor de B-kern van Dick Lukkien op de korrel. Onlangs trainde de Oostenrijkse middenvelder Patrick Haas op proef mee, maar tot een contract is het niet gekomen. Wellicht dat Hicham Faik een contract kan afdwingen. Vandaag kon hij zeker bekoren. Morgen en vrijdag kunnen we hem opnieuw in actie zien.

 

Hicham Faik, vorig jaar voor ADO Den Haag A1 scorend tegen Feyenoord A1

(foto: hebjehem.nl)

 

Wouter was vanmiddag weer present en maakte het volgende trainingsverslag, voorzien van een aantal mooie foto's:

  

Nadat de mannen zich vanmorgen in het krachthonk in het zweet hadden getraind was de training van hedenmiddag op het veld. Er waren maar 15 spelers die zich melden en zelfs een vreemde eend in de bijt was aanwezig. Van afstand dachten we eerst dat het Nick Bakker was, maar dat bleek niet het geval. Een jongeman met de naam Faik mocht als proefspeler meetrainen en na observatie bleek het om een aardige speler te gaan die volgens ons voor het beloftenteam aanwezig was.


Aanwezig deze middag waren : Van Loo, Luciano, Fij, Ivens, Johansson, Van Dijk, Burnet, Hiariej, Texeira, Jones, Tadic, Batbay, Pedersen, Suk en Faik. Enkele spelers zijn  voor hun land op pad (Sparv, Bacuna, Kappelhof) en de rest van de groep was gewoon binnen, zo werd ons verteld.


Na het gebruikelijke warmlopen werden de mannen eerst weer door fysiektrainer Jan Arend Vredeveld onder handen genomen met veel sprint- en rek- en strek oefeningen. Gedurende zo'n 25 minuten deden de mannen vele verschillende oefeningen.


Daarna mochten de drie keepers zichzelf trainen want ook reserve-keeperstrainer Henk Ritsema was niet aanwezig, de man die normaal gesproken invalt als Ruud Hesp zich zoals nu bij het Nederlands elftal vervoegt.

 

De rest van de groep werd in twee groepjes verdeeld voor de welbekende rondo. De groepsindeling was als volgt;

 

Groep 1: Faik, Suk, Johansson, Jones, Texeira, Batbay

Groep 2: Pedersen, Ivens, Van Dijk, Hiariej, Burnet, Tadic

 

Dick Lukkien coachte bij de eerste groep en Erwin van de Looi bij de tweede groep. Pieter Huistra liep ertussen door om ook aanwijzingen te geven en om de mannen op te peppen. De coaches willen bij de rondo graag snelheid en precisie zien. Soms gaat het zó snel dat de spelers het zelf niet kunnen bijbenen, en soms gebeurt er iets wat niet leuk is. Zo kreeg Matías Jones een bal ergens op een plaats waar een man dat liever niet heeft. Maar na even verzorgd te zijn was Matías weer bij de pinken en deed weer fanatiek mee.


Daarna werden de doelen erbij gehaald en werd een een partij gespeeld van 7 tegen 7 waarbij er steeds één keeper rust had. Er werden bij dit partijspel twee spelers naast de doelpalen geplaatst en die mochten ook aangespeeld worden. Om en om ging daar een speler staan.


Het team met de gele hesjes bestond uit de spelers Ivens, Suk, Burnet, Faik, Jones en Hiariej. Het andere team bestond uit Texeira, Tadic, Pedersen, Van Dijk, Johansson en Batbay. Om toerbeurten werd het doel dus verdedigd door wisselende keepers. Diverse mooie combinaties zagen we en ook vele mooie doelpunten, waaronder een prachtige stiftbal van Pedersen. Die man bezit toch een geweldige techniek. Het is alleen jammer dat hij zo vaak geblesseerd is want technisch is het misschien wel een van de betere spelers van FC Groningen. Ook de keepers lieten zich niet onbetuigd wat het maken van reddingen betreft en we zagen mooie safes.


Na ruim 1,5 uur zat de training erop en voor ons dus tijd om naar huis te gaan. Morgen trainen de mannen weer twee keer. Nog even aan Faik gevraagd hoe het bevallen was en hij vond het erg leuk om mee te trainen. Kijken of hij er morgen weer bij is.
 

Fotoreportage van de training van woensdag 5 oktober 2011 van Wouter:

 

DSC_0001 (Small)
DSC_0002 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0007 (Small)
DSC_0008 (Small)
DSC_0010 (Small)
DSC_0011 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0014 (Small)
DSC_0015 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0025 (Small)
DSC_0026 (Small)
DSC_0028 (Small)
DSC_0029 (Small)
DSC_0032 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0034 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0044 (Small)
DSC_0045 (Small)
DSC_0048 (Small)
DSC_0050 (Small)
DSC_0052 (Small)
DSC_0055 (Small)
DSC_0062 (Small)
DSC_0067 (Small)
DSC_0074 (Small)
DSC_0081 (Small)
01/32 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.