Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

291 gasten online

Training donderdag 18 augustus: Pieter Huistra traint met ongewijzigde basis

Afgaande op de training van vanmorgen, net als gisteren een intensieve sessie die ruim 1,5 uur in beslag nam, laat Pieter Huistra zaterdagavond in de uitwedstrijd bij NAC Breda de basis die ADO zondag van het veld tikte intact. Petter Andersson lijkt zo goed als hersteld van zijn zondag opgelopen knieblessure, en ook voor de rest lijken geen mutaties doorgevoerd te worden. Dit betekent dat er in Breda vermoedelijk een ijzersterke bankbezetting is met internationals uit Finland (Sparv), Denemarken (Enevoldsen, Pedersen) en Nederland (Kappelhof), en Johansson hebben we verder ook nog, terwijl Jones zelfs noodgedwongen geregeld naar de tribune wordt verbannen. Wat een weelde! Morgen wordt er echter ook nog getraind en met het oog op NAC-uit weten we dan wellicht meer.

 

Het trainingsverslag is aangevuld met een fotoreportage van Eric Smit!

 

In tegenstelling tot gisteren begon de training niet helemaal op tijd. Dit zal zijn oorzaak hetzij in de door Hans Nijland voor spelers en partners georganiseerde exquise barbeque vinden, een wellicht vlees- en drankrijk spektakel dat gisteravond op de rol stond, hetzij in een tactische bespreking met het oog op de komende competitiewedstrijd van de Trots van het Noorden.

 

Door de eerste oorzaak kan echter meteen een streep gezet worden, want de heren trainden vanochtend dermate fanatiek dat het onmogelijk lijkt dat er zelfs maar een miniem restje alcohol in het bloed is achtergebleven. Kortom, Huistra en Van de Looi zullen de FC tot in de puntjes geprepareerd hebben op de kraker tegen de Brabantse tegenstander, en hierdoor iets later op het trainingsveld zijn gearriveerd.

 

We troffen vandaag een op Koen van de Laak fitte A- en B-selectie aan. Koen was er wel, maar zonderde zich na het warmloop-, rek- en strekgebeuren af van de rest en hield zich met de medische staf bezig. Koen oogde vandaag niet al te fit, en afgaande op zijn lichaamstaal vond hij zelf ook dat het zijn dag niet was.

 

Voor de rest kent de selectie van FC Groningen louter fitte spelers en dit maakt het nodig dat er naast keepertrainer Ruud Hesp, die zich met vier keepers bezighield, drie veldtrainers actief waren: Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Dick Lukkien. En da's bij 24 spelers geen overbodige luxe! Zij zagen gelukkig ook het topfitte grootkapitaal van de FC, de heren Matavz en Tadic die tezamen inmiddels een transferwaarde vertegenwoordigen die de begroting van FC Groningen benadert.

 

Het TCN trainingsveld werd omzoomd door tientallen vakantievierende jeugdigen, die vandaag veel geduld moesten opbrengen om na afloop handtekeningen van hun idolen te kunnen scoren: de spelers hadden er vandaag zin in en het gros bleef ook na de training hangen om over te spelen of op goal te rammen, zelfs met als een vijandelijke muur dienende poppen erbij. Met de instelling zit het helemaal goed!

 

Bij het inspelen trokken als vanouds Holla, Van de Laak en Kieftenbeld naar elkaar toe, en dit gold ook voor het Scandinavische kwintet Andersson, Johansson, Sparv, Enevoldsen en Pedersen.

 

Toen de spelers zich warm gespeeld hadden zagen we een leuke, effectieve sprintoefening. Juist die stukken werden sprintenderwijs afgelegd die normaliter ook in een wedstrijd op die manier worden afgelegd. Dus geen sprint van de ene kant van het veld naar de andere, maar korte stukjes. De felheid spatte ervan af. Later werden viertallen geformeerd die hand in hand moesten sprinten. Grappig om te zien!

 

Al snel werden drie kleuren hesjes verdeeld: 10 oranje (de basis van ADO-thuis), 10 gele (die later de tegenstander van de oranje ploeg zou worden in de grote partij van 11 tegen 11) en vier blauwe hesjes (Luis Pedro, Bos, Ben Moussa en Batbay), die later bij de partij geen rol hadden. Voordat er een partij werd gespeeld werden echter eerst nog diverse andere oefeningen gehouden waarbij een gedreven Huistra zoals zo vaak hamerde op snelheid, balcontrole en een juiste praktizering van snel voetenwerk. De spelers gooiden elkaar ook in een rap tempo de bal toe, waarna de bal door de andere spelers teruggekaatst moest worden.

 

Bij de laatste oefening vóór de partij moesten we de oefening zelfs goed bestuderen om te kijken wat precies de bedoeling was. Er stonden 27 spelers (incl. drie keepers) op het veld, maar er waren ook pionnen opgesteld, en soms mochten de spelers een bepaalde positie niet verlaten. Doelpunten mochten er wel gemaakt worden, maar hiervan zagen we er slechts eentje: Leandro Bacuna rondde keurig af na op maat bediend te zijn door onze Koning van de Assists, Dusan Tadic.

 

Deze ene goal was er overigens eentje meer dan wat we in de afsluitende partij te zien kregen. De beide teams waren als volgt samengesteld:

 

Oranje hesjes:

 

Matavz

Tadic - Andersson - Bacuna

Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

Gele hesjes:

 

Pedersen

Jones - Enevoldsen - Suk

Keurntjes - Sparv

Johansson - Bakker - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Beide elftallen vlak vóór de partij

 

Opvallend bij de gele hesjes was het feit dat we Hyun Jun Suk niet in de spits maar aan de rechter kant zagen. Hij zag zich dus geconfronteerd met Lorenzo Burnet en dat leverde prachtige, felle duels op, waarbij Burnet meestal de overwinnaar was. Wat ontwikkelt hij zich goed, hoe moet Johansson zich ooit in de basis spelen?

 

Pedersen speelde in de spits, maar van hem was weinig te zien, hij speelde ongelukkig.

 

In beide helften werd niet gescoord, en hesjeswisselingen werden niet doorgevoerd, vandaar dat we op dit moment denken dat we tegen NAC met dezelfde elf spelers beginnen als tegen ADO.

 

Positiewisselingen zagen we wel. Zo wisselden Andersson en Tadic wel eens van positie, waardoor Dusan dus wel eens 'op tien' speelde en Petter aan de linker kant. Bij de tegenstanders wisselden Nick Bakker en Virgil van Dijk ook wel eens van plek.

 

Beide ploegen waren aardig aan elkaar waren gewaagd en slaagden er niet in te scoren. De reserves waren zeer actief en joegen behoorlijk op de basis, zodat deze niet altijd toekwam aan een geduldige opbouw. Ook NAC zal de FC ongetwijfeld niet zorgeloos laten opbouwen, zo hebben we de training van vandaag geïnterpreteerd.

 

Er viel ondanks de score van 0-0 genoeg te beleven. We genoten van een felle sliding van Kieftenbeld, een mooie verre pass van Ivens op Tadic en aardige schoten van Enevoldsen en Andersson. Verder werd er lekker fanatiek gespeeld.

 

Nadat scheidsrechter Hagenauw voor het einde blies, heeft Pieter Huistra met de 22 spelers nog een lange nabespreking gehouden. Hem ontgaat niets en dit deelt hij steevast met de spelers. Een gedrevener trainer hebben we nog niet eerder meegemaakt!

 

Nabespreking na de partij door Pieter Huistra

 

Morgen de laatste training vóór de wedstrijd bij NAC. We zullen hier ook even een kijkje nemen!

 

Foto's van de training van donderdagochtend 18 augustus 2011 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0044 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0100 (Small)
tn_DSC_0101 (Small)
tn_DSC_0110 (Small)
tn_DSC_0123 (Small)
tn_DSC_0124 (Small)
tn_DSC_0140 (Small)
tn_DSC_0143 (Small)
tn_DSC_0148 (Small)
tn_DSC_0153 (Small)
01/18 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.