Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

424 gasten online

Column 16 van Mlaz Corbier: Open Brief aan Jan de Jong, directeur NOS

Onze columnist, Mlaz Corbier, is boos. Wat heet boos - hij is ziedend. En wij met hem. En wie het gisteravond heeft aangedurfd de bespottelijke samenvatting van Studio Sport en de selectieve en ignorante berichtgeving van de NOS rond de wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen tot zich te nemen, die weet waarom. Het is zijns inziens de hoogste tijd om de op Amsterdam en de plaatselijke voetbalbende georiënteerde omroepkliek tot de orde te roepen. Wij faciliteren dit volgaarne met het plaatsen van zijn open brief aan de directeur van de NOS. Veel leesplezier gewenst!

 

Open brief aan Jan de Jong, directeur NOS

 

Geachte heer J. de Jong,
 
Laat ik meteen met de deur in huis vallen, de hal door lopen en het kleine kamertje links in de zojuist gerefereerde hal binnenwandelen om te kijken of u nu daadwerkelijk eens een keer van de pot bent gerukt.
 
In het noorden, dat verre, barre oord waar iedereen (van) koeien houdt, naar stront ruikt en op klompen loopt, staat er twee maal per jaar een uitje op het programma. Het betreft het dubbele treffen tussen de betaalde voetbalorganisaties FC Groningen en De Scheerenveen, ook wel bekend onder de geuzennaam “Kampioenschap van het Noorden.” Dat er niet of nauwelijks aandacht om de heisa rond de wedstrijden wordt besteed is algemeen bekend en daarover zal je niemand zo gauw meer horen. Wat is het belang van een stel kinkels die met de pik in de kouwe klei naar voetbal staan te kijken, hè?
 
Supporters in het hele land worden gek van de belemmeringen die worden opgelegd door de zogenaamde lokale driehoek en dat feit zou zo langzamerhand ook bekend moeten zijn in de ivoren toren van de NOS. Er is nog nooit een seconde aandacht aan geschonken ondanks het feit dat de aanhang van FC Groningen zich ondertussen tweemaal heeft geroerd: afgelopen seizoen tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en afgelopen weekend voor het treffen tegen De Scheerenveen. Aandacht aan schenken? Nee, natuurlijk niet zeg. Doodzwijgen dat tuig. Alleen op zondagavond met het bord op schoot naar Studio Sport kijken en verder moeten de debielen zwijgen. Is het niet? Heeft u dezelfde insteek als David Endt zo'n actie op poten zet?
 
Zoals gezegd, dat zulke randzaken niet in de media komen is niet de reden van dit schrijven. Het zal wel “ik ben klein en zij zijn groot en dat is niet eerlijk” gedrag zijn van een boertje, hoor ik u denken. Wellicht. Kunt u mij desalniettemin zeggen waarom er een knullig hoopje samenvatting bij elkaar wordt geveegd van de wedstrijd De Scheerenveen – FC Groningen?
 
Mag ik u voorts wijzen op de blessuregeschiedenis van ene Petter Andersson? Andersson scheurde de kruisband in zijn linkerknie op 25 januari 2009 tegen uw geliefde club ajax. Na een jaar revalideren, trof dezelfde blessure hem in het beloftenduel tussen FC Groningen en AZ. In de wedstrijd van afgelopen weekend moest de Zweed andermaal per brancard het veld verlaten met een kwetsuur aan dezelfde linkerknie. Drie maal raden hoeveel tijd hier aan werd besteed in de samenvatting van de NOS. Precies. Nul seconden (afgerond naar boven).
 
Maar als er een ajax-speler niet ziek is wordt er wèl met een volledig camerateam uitgerukt. Wat hebben we genoten van het gekonkel rond Mounir El Hamdaoui, bedankt voor al die uitzendingen, meneer de Jong. Ik kijk uit naar de prime-time reportage over Nol Boerkoel, het nieuwsitem rond de pijnlijke wimper van Christian Eriksen en het breaking news rond de op knappenstaande vliezen van Fokje van Steurnessen die vroeger bij Frank de Boer in de kleuterklas heeft gezeten. Wilt u wel over Petter Andersson berichten als we hem Anders Petterson noemen, alleen maar omdat het dan lijkt alsof hij familie is van Stefan Petterson?
 
Het is een grote schande hoe jullie met de provinciaaltjes omgaan. De Eredivisie bestaat nog altijd uit 18 clubs hoe vervelend dat ook voor jullie is. Het wordt tijd dat jullie eens beginnen een landelijke omroep te worden, want van een surrogaat AT5 wordt niemand blij.
 
Uw toegenegen,
 
Mlaz Corbier
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.