Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

398 gasten online

Mamedov, Post en Wagenaar van Jong FC Groningen mogen tijdelijk voor SC Cambuur spelen

FC Groningen meldt vandaag op haar site dat drie spelers van Jong FC Groningen, te weten Norair Mamedov (aanvaller), Danny Post (middenvelder) en Jelle Wagenaar (verdediger) tot de winterstop beschikbaar zijn voor het eerste elftal van SC Cambuur. Het is nu aan de Friese club of het van de diensten van het drietal gebruik gaat maken. Mamedov heeft de meeste kansen op Jupiler League-speelminuten: hij zit morgenavond al op de bank tijdens het duel Cambuur - RKC Waalwijk, zo schrijft de Leeuwarder Courant.

 

We moeten er nog steeds goed over nadenken: hoe functioneert het samenwerkingsverband op het gebied van de jeugdopleiding tussen FC Groningen en SC Cambuur? Welnu, het werkt in de praktijk met betrekking tot het beloftenelftal in grote lijnen als volgt. FC Groningen en SC Cambuur hebben een gezamenlijk beloftenelftal ingeschreven bij de KNVB. Dit team gaat als Jong FC Groningen door het leven. Tot vandaag was het zo dat spelers van dit team door Pieter Huistra bij het eerste van FC Groningen konden worden gehaald, met uitzondering van Bob Schepers: deze aanvaller kon alleen door Stanley Menzo, trainer van SC Cambuur, bij het eerste elftal van de Friese club worden geroepen, en niet door Huistra bij het eerste van de FC, zo is voorafgaande aan dit seizoen in het kader van het samenwerkingsverband bepaald. Na lang aarzelen maakt Menzo (een groot liefhebber van Nassir Maachi, een 25-jarige aanvaller die slechts zelden weet te overtuigen) inmiddels mondjesmaat gebruik van de diensten van Schepers.

 

Aan Schepers is per direct tot en met de winterstop het drietal Norair Mamedov, Danny Post en Jelle Wagenaar toegevoegd. Menzo mag ze bij de wedstrijdselectie van Cambuur halen, maar hoeft dit niet te doen. In elk geval zal Pieter Huistra ze tot en met de winterstop niet oproepen voor wedstrijden van FC Groningen.

 

FC Groningen licht het volgende toe over de potentiële overgang van het drietal:


Technisch manager Henk Veldmate van FC Groningen: “Naast Bob Schepers, die eigendom is van Cambuur en voor wie deze situatie al gold, heeft Cambuur de afgelopen tijd diverse keren A1-spelers Sicco Bouwer en Lucas Bijker bij de eerste selectie gehaald op het moment dat dit nodig was. Dit vanwege de Cambuur-achtergrond van deze jongens. In de praktijk is echter gebleken dat het voor de opleiding en ontwikkeling van spelers in deze leeftijd wenselijk is, dat ze zich volledig kunnen richten op hun trainingen en wedstrijden bij de A1. In plaats van deze jeugdspelers is het voor de drie genoemde spelers uit de Beloften weldegelijk een extra impuls om kans te maken op een plek in de selectie van een club in de Jupiler League.”


Spelers uit de jeugd of het Beloften-team zijn per seizoenshelft inzetbaar voor het maken van speelminuten in het eerste elftal van FC Groningen dan wel van SC Cambuur. Op het moment dat ze een officiële wedstrijd in het eerste team hebben gespeeld, kunnen ze in de maand januari alleen door een transfer de overstap maken naar de andere club.

 

Zoals hierboven al gezegd: Norair Mamedov is het dichtst bij een Jupiler League-debuut: hij zit morgenavond op de bank van Cambuur dat een thuiswedstrijd tegen koploper RKC Waalwijk zal spelen, zo schrijft de Leeuwarder Courant, die overigens met geen woord rept over Post en Wagenaar. Over Mamedov meldt het: Hij moet de plaats opvullen van Reza, die nog enkele weken uit de roulatie is. Ook Nuelson Wau is nog niet inzetbaar.

 

Cambuur stelt dit seizoen tot nu toe teleur en is pas op de 8e plaats terug te vinden. Het fanatieke gedeelte van het publiek begint zich inmiddels te roeren (what's new in Friesland ), hetgeen eerder deze maand tot een oproep van ene SjaakAfhaak op het forum-gedeelte van de Cambuur-clubsite heeft geleid. Hij schrijft o.a.:

 

Hierbij wil ik een oproep doen aan alle supporters, in het bijzonder de fanatieke supporters op Noord. Net als jullie ben ik enorm teleurgesteld over de resultaten van de afgelopen tijd. De winst tegen de Eagles was geweldig maar de nederlagen tegen AGOVV, Veendam en gisteren Sittard zijn moeilijk te verteren als je kijkt naar de kwaliteit van ons team. In deze teleurstelling merk ik dat wij ons te veel tegen ons eigen team keren. Natuurlijk gaat het niet goed en verdienen sommige spelers een keer een schop onder de kont. Maar wanneer wij in thuiswedstrijden ons tegen ons eigen team keren verergerd dit de situatie alleen maar. Onze jongens gaan in mijn ogen echt niet beter voetballen wanneer zij uitgefloten worden door de eigen fanatieke aanhang. (Ook al is dit soms terecht) Daarom wil ik hierbij de oproep doen om de komende thuiswedstrijd tegen RKC de hele wedstrijd onvoorwaardelijk achter de ploeg te blijven staan.

 

Ook de verstandhouding tussen de kritische Leeuwarder Courant en Cambuur is onder druk komen te staan. Op 11 oktober jl. wijdde de krant op de voorpagina een tweetal berichten over de club, die Wim Sleijfer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SC Cambuur, in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Hij reageert middels de volgende op de clubsite van Cambuur geplaatste open brief op de uitlatingen van de betreffende journalist van de Leeuwarder Courant, ene heer De Jong. Sleijfer schrijft:

 

Geachte heer De Jong,

Vandaag vielen mij twee redactionele stukjes op de voorpagina van uw krant op.

In het ene stukje worden lezers uitgenodigd om met de redactie over de krant van gedachten te wisselen, het tweede, van uw hand, gaat over Cambuur.

Helaas moet ik vaststellen dat u uw bijdrage hebt gebaseerd op aperte onjuistheden. Zo wordt gesteld, dat Cambuur in 2006 nog financiele middelen van de gemeente ontving. Niets is minder waar. De surseance van betaling en de herstart van Cambuur zijn voor de volle 100 procent gefinancierd door particulieren, die Cambuur een warm hart toedragen. Ook in de jaren daarna is van enige gemeentelijke financiele bijdrage geen sprake geweest. Voorzover mij bekend, heeft de gemeente medio jaren negentig een bedrag ter beschikking gesteld voor de verbouw van het stadion, dat in een deplorabele staat verkeerde. In mijn opinie ging het om een afkoop van de zorg voor het stadion, dat toen vervolgens in eigendom is overgedragen aan Cambuur. Dat was het voorwat de bijdragen van de gemeente betreft dan ook.

U wekt in uw bijdrage de valse schijn, dat Cambuur financieel op de gemeente leunt, maar nogmaals, daarvan is geen sprake. Ook nu wordt niet om geld in de vorm van een subsidie gevraagd maar om een tijdelijke overbruggingslening, die netjes kan worden afgelost en waarop een commerciële rente wordt betaald. Het gaat om liquiditeit, niet om vermogen.

Verder tracht u de opvatting ingang te doen vinden, dat Cambuur van het woordje als afhankelijk is. Indien u zich verdiept in de gang van zaken bij andere bvo’s die een nieuw stadion hebben gerealiseerd, zou u vaststellen dat een nieuw stadion een forse vooruitgang voor die clubs heeft betekend. Waarom zou dat in Leeuwarden anders zijn?

Ik vind het buitengewoon vervelend, dat u uw lezers tracteert op feitelijke onjuistheden en daarmee een sfeer creeert, die er niet zou moeten zijn.

Beschouwt u mijn reactie maar als het aanvaarden van de uitnodiging met de redactie in gesprek te gaan.

Met vriendelijke groet,

 

Wim Sleijfer

 

Tot zoverre ons uitstapje naar de altijd borrelende, maar zeer interessante omgeving waarheen vrijwel zeker Mamedov en mogelijk ook Post en Wagenaar zich zullen begeven. Wij wensen hen heel veel succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norair Mamedov    Danny Post                     Jelle Wagenaar

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.