Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

408 gasten online

DvhN: "Peter Wisgerhof nog steeds in beeld als defensieve versterking";

Eindhovens Dagblad: "FC Groningen wil Derijck; vraagprijs ruim € 1 miljoen"

Zaterdagavond schreven wij in dit artikel dat FC Groningen afgelopen week heeft geprobeerd om de 32-jarige Peter Wisgerhof van FC Twente over te nemen. Ingewijden vertelden ons zaterdag dat deze pogingen waren mislukt, waarna FC Groningen de pijlen op de 25-jarige Timothy Derijck heeft gericht. Ook het Eindhovens Dagblad schrijft dit inmiddels.

 

PSV en FC Groningen hadden tot gisteren nog niet met elkaar gesproken over een overgang van Derijck, maar aangezien de Belg een vorstelijk salaris verdient bij PSV en PSV volgens het Eindhovens Dagblad een prijskaartje van ruim € 1 miljoen om de nek van Derijck heeft gehangen denken wij dat FC Groningen Timothy Dericjk uitsluitend op huurbasis kan overnemen.

 

In de papieren versie van het Dagblad van het Noorden schrijft Jan Mennega vanochtend dat FC Groningen nog atijd Peter Wisgerhof wil contracteren.


UPDATE maandag 20 augustus 2012:

"FC Groningen en FC Twente bereiken akkoord over transfersom Peter Wisgerhof"

Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode dat FC Groningen alsnog hoopt Peter Wisgerhof te contracteren. De transfer leek afgelopen zaterdag nog van de baan, maar beide clubs zijn opnieuw met elkaar in gesprek gekomen en inmiddels zijn FC Groningen en FC Twente het eens over een transfersom, aldus Hans Nijland. Nu moet Wisgerhof zelf nog worden overgehaald voor FC Groningen te kiezen. Dit zal niet makkelijk zijn, want ook al staat hij in de pikorde achter Douglas en Bjelland, Wisgerhof denkt komend seizoen toch voldoende speeltijd te krijgen omdat FC Twente ook nog Europees speelt, zo schrijft Masker. In een eerder stadium was Wisgerhof ook niet genegen voor FC Groningen te kiezen; hij is toen bij N.E.C. gebleven.

Stand van zaken, eerder op de dag op maandag 20 augustus 2012:

 

De krant schrijft dat FC Groningen afgelopen week contact opnam met Edwin Olde Riekerink, oud-speler van FC Groningen (253 wedstrijden groen-wit!) en inmiddels de zaakwaarnemer van Peter Wisgerhof. Het DvhN citeert Hans Nijland: "Wij willen hem er graag bij hebben." Ook Wisgerhof zelf komt aan het woord: "FC Twente heeft nog niet gezegd wat het met mij wil. Ik zeg op dit moment nergens nee tegen, maar heb zelf niks te willen. Ik sta nog bij FC Twente onder contract. Er is contact geweest met FC Groningen, meer wil ik er niet over zeggen." TC Tubantia heeft het bericht van het Dagblad van het Noorden overgenomen.

 

Volgens het DvhN is Timothy Derijck van PSV een mogelijk alternatief als de transfer van Wisgerhof niet doorgaat.

 

Wij denken echter dat de transfer van Peter Wisgerhof naar FC Groningen al van de baan is en dat Timothy Derijck nu in beeld is om de defensie van FC Groningen te gaan versterken. Of dit financieel haalbaar is en of Derijck het zelf ook ziet zitten om naar FC Groningen te verkassen is ons onbekend.

 

Timothy Derijck werd onlangs ook al met Anderlecht in verband gebracht. De Belgische club is op zoek naar een centrale verdediger. De trainer van Anderlecht, John van den Brom, werkte eerder bij ADO Den Haag al samen met Derijck. het Belgische HLN.be schreef op 30 juli jl. dat Derijck open zou staan voor een overgang naar Anderlecht, dat naar verluidt bereid zou zijn een bedrag tussen de één en twee miljoen euro te betalen. Ook in 2010 was al sprake van een mogelijke terugkeer van Derijck naar de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. In dat jaar bood FC Groningen eveneens op de verdediger. Het bod werd door ADO afgewezen waarna Derijck nog een jaar in Den Haag bleef, waarna PSV hem voor een bedrag van € 750.000 contracteerde.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

18-08-2012 "FC Groningen overweegt aantrekken Timothy Derijck"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.