Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

303 gasten online

Belgische pers: "Celtic geïnteresseerd in Jonas Ivens"

Een vrij opmerkelijk bericht doet inmiddels in de Belgische pers de ronde, en het is zelfs al door ELF Voetbal en door NewsNow in het Verenigd Koninkrijk opgedoken. De papieren versie van de Gazet van Antwerpen, editie Waas en Dender, meldt vandaag dat het Schotse Celtic interesse zou hebben in Jonas Ivens. Ivens zou meerdere malen door Celtic gescout zijn en de interesse in Ivens niet ontkennen. De krant schrijft dat Jonas Ivens zelf gisteren nog van niets wist.

 

Sites als Voetbalkrant.com, Sport-Planet.eu, en Belgiumsoccer.be vonden het bericht geloofwaardig genoeg om over te nemen.

 

UPDATE dinsdag 27 december 2011:

Meer geruchten in Britse pers over interesse van Celtic in Jonas Ivens

 

De letterlijke tekst in de Gazet van Antwerpen, waarvan we de eerste pagina en de betreffende sportpagina van de editie van vandaag hebben afgebeeld, luidt:

 

Celtic Glascow heeft interesse in Jonas Ivens (ex-KV Mechelen)
Jonas Ivens geniet belangstelling van Celtic Glasgow. De 27-jarige verdediger van Groningen - ex-Beveren en KV Mechelen - werd meermaals gescout door de Schotse club. Via tussenpersonen werd het management gecontacteerd. De speler zelf wist gisteren nog van niets. Celtic, dat op zoek is naar een centrale verdediger, ontkende de interesse niet. De topclub waar Victor Wanyama (ex-Beerschot) momenteel een sterke indruk maakt, zoekt geen grote namen meer. Ivens vertrok in 2010 voor zo’n 450.000 euro van Malinwa naar Groningen.

 

Celtic Park, prachtige thuishaven van deze roemruchte, groen-witte Schotse club

 

Jonas Ivens, inmiddels 27 jaar oud, kwam medio 2010 voor een kleine € 500.000 over van het Belgische KV Mechelen ('Malinwa') en speelde tot nu toe 53 wedstrijden voor FC Groningen (allemaal basisplaatsen), waarin hij zes maal scoorde. Tijdens een persconferentie op 17 juni 2010 werd hij samen met Maikel Kieftenbeld gepresenteerd; klik hier voor een impressie van deze bijeenkomst. Hij is naar Groningen gekomen met de ambitie om zich tot een leider van de verdediging van FC Groningen te ontpoppen, maar moest constateren dat achtereenvolgens Andreas Granqvist, Kees Kwakman en Virgil van Dijk van nature over meer communicatieve en coachende vaardigheden beschikken dan hij, waardoor hij wat lijkt onder te sneeuwen. Dit is vermoedelijk niet bevorderlijk voor zijn zelfvertrouwen, hetgeen in iets minder solide spel manifesteert. Recentelijk werd hij vanwege een enkelblessure vervangen door de veel jongere Johan Kappelhof. Kappelhof speelde prima als centrale verdediger en het is maar de vraag of Ivens snel terugkeert in de basis.

 

De vermeende interesse van Celtic, de huidige nummer twee van Schotland, mag dan ook opzienbarend worden genoemd. Aan de andere kant moeten we het niveau van het Schotse voetbal bepaald niet overschatten. Als het in 1888 opgerichte Celtic FC op zoek is naar een kopsterke centrale verdediger die achterin zijn werk moet doen en niet onstuimig naar voren hoeft op te komen, dan zou Ivens best een nuttige kracht voor de Schotten kunnen zijn. Voor Jonas zelf zou dit wellicht weer wat Schwung aan zijn carrière kunnen geven, want wij vrezen dat hij de concurrentiestrijd in de Groningse verdediging, waar vier spelers strijden voor twee basisplaatsen, niet zal winnen.

 

 

Wij houden de berichtgeving de komende tijd met belangstelling in de gaten.

 

Aanvulling zaterdag 24 december 2011:

TalkCeltic ("The Ultimate Celtic FC Forum") heeft inmiddels een speciaal topic over bovenstaand gerucht geopend. Eén van de meest bijzondere reacties willen we jullie niet onthouden (waarbij we ons afvragen welke tackles en penalty's bedoeld zouden kunnen zijn):

"Heard from a Slovenian friend in Holland that this would be quite a good signing for Celtic, he says Ivens is a top tackler, tall, and very reliable... and also decent with penalty taking"

 

UPDATE dinsdag 27 december 2011:

Meer geruchten in Britse pers over interesse van Celtic in Jonas Ivens

Het zou ons niet hebben verbaasd als de geruchten rond een mogelijke overgang van Jonas Ivens naar het Schotse Celtic een stille dood zouden zijn gestorven, het lot van veel geruchten. In de Britse pers duiken echter meer berichtjes op die met Jonas Ivens en Celtic te maken hebben. Zo schrijft Daily Express dat Celtic-boss Neil Lennon de markt aan het verkennen is (zijn verdediging is dun bezet nu Daniel Majstorovic tegen een koekje van eigen deeg is aangelopen en er met een gebroken jukbeen zes weken uit ligt). Celtic zou Ivens de laatste weken een aantal malen bekeken hebben. (Waar de Schotten de Belg bekeken zouden hebben vermeldt het verhaal niet. Ivens speelde zijn laatste competitiewedstrijd op 3 december jl.) Ivens staat nog tot medio 2014 onder contract bij FC Groningen maar zou volgens het artikel niet onwelwillend tegenover een vertrek naar Celtic staan. Daily Express schrijft dat Jonas ook met een verhuizing naar Club Brugge in verband is gebracht, maar 'dat Nederlandse bronnen nu melding maken van de interesse van Celtic'.

 

The Daily Record en BBC Sport hebben het bericht van Daily Express inmiddels overgenomen. The Daily Record taxeert de Belg op £ 1 miljoen (€ 1,2 miljoen).

 

Zolang de Britse pers zich echter uitsluitend baseert op berichtgeving uit Nederland (waarin weer wordt afgegaan op berichten uit België) moeten we een forse slag om de arm houden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.