Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

Schotse pers: "Andreas Granqvist op verlanglijstje Glasgow Rangers"

Stand van zaken maandag 9 mei 2011:

Naast het Turkse Besiktas wordt nu ook het Schotse Glasgow Rangers genoemd als potentiële gegadigde om Andreas Granqvist na afloop van dit seizoen in te lijven, zo maken we op uit Daily Record (via FC Groningen.blog.nl en FCG Forum). Alistair "Ally" McCoist, oud-voetballer van The Gers (581 wedstrijden, 355 goals!) en momenteel assistent manager aldaar, heeft Granqvist in het vizier als ideale man om de defensie te versterken, aldus Daily Record.

 

UPDATE donderdag 17 mei 2011: Express.co.uk bevestigt interesse van Glasgow Rangers in Granqvist

Geen echt nieuws, maar slechts de bevestiging dat het Schotse Glasgow Rangers Andreas Granqvist graag zou willen toevoegen aan haar selectie, zo lezen we vandaag in Express.co.uk. Granqvist is niet de enige speler die op het verlanglijstje van de Schotten staat. Zo worden in dit artikel ook Jason Puncheon van Southampton (vleugelspeler, vraagprijs: £2,5 miljoen, omgerekend € 2,83 miljoen), Lee Wallace (linksback van Hearts of Hearts of Midlothian) en David Goodwillie (aanvaller van Dundee United) genoemd. Tevens zou de club ook graag komend seizoen beschikken over Kyle Bartley, een centrale verdediger van Arsenal die nu ook al op huurbasis voor de Rangers uitkomt.

 

Stand van zaken maandag 9 mei 2011:

 

Omdat er voor komend seizoen pas 13 spelers onder contract staan bij Glasgow zullen er nog meer versterkingen nodig zijn. Het Zweedse Fotbollskanalen bracht op 3 mei jl. de heren Michael Almebäck en Alejandro Bedoya reeds in verband met de Rangers. Opvallend genoeg werden deze spelers van Örebro gisteren aan ... FC Groningen gerelateerd, zie ons artikel daarover.

 

Glasgow Rangers bulkt bepaald niet van het geld, maar volgens de Schotse site vindt er de komende dagen een gesprek met de nieuwe clubeigenaar, Craig Whyte, plaats. In dit gesprek zal het met name om het verstrekken van centen gaan, broodnodig voor nieuwe versterkingen. Whyte nam de club eerder dit jaar voor enkele tientallen miljoenen Britse ponden over, en zal ook nog wel enkele schaapjes op het droge hebben staan.

 

Andreas Granqvist zal zeker niet onwelwillend tegenover een vertrek naar de Schotse club staan. Afgelopen transfer window werd hij ook al in één adem genoemd met het Schotse Celtic. In diezelfde transfer window werd Tim Matavz juist gelinkt aan de Glasgow Rangers, maar de club had op dat moment helemaal geen geld te besteden.

 

Het is duidelijk dat de naam van Granqvist steeds 'hotter' wordt, en dat terwijl de zomer-transfer window nog niet eens is begonnen. Als het verhaal van het Dagblad van het Noorden klopt, dan bedraagt de huidige gelimiteerde transfersom in het contract van de Zweed ca. EUR 2 miljoen. Het is de vraag of FC Groningen deze hoofdprijs, als we dit relatief lage bedrag van de term hoofdprijs kunnen voorzien, zal kunnen incasseren, of dat de in Granqvist geïnteresseerde clubs stuk voor stuk afhaken zodat de uiteindelijke prijs wellicht lager uitkomt dan EUR 2 miljoen. FC Groningen kan nl. niet elke transfer window opnieuw biedingen van andere clubs afwijzen, omdat het gevaar anders dreigt dat onze Zweedse aanvoerder na afloop van komend seizoen gratis de deur uitwandelt - een scenario dat FC Groningen ten koste van alles wil vermijden.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.