Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

272 gasten online

Tim Matavz op verlanglijstje van Juventus?

Het gerucht moet nog wel even nader worden onderzocht. Het Italiaanse Calciomercato News bericht dat Napoli niet de enige Italiaanse club is die geïnteresseerd is in de diensten van Tim Matavz: niemand minder dan Juventus heeft onze topscorer op de korrel, als we de Italiaanse site mogen geloven, die zich beroept op berichten in de Sloveense pers (Zurnal24). Aangezien we deze berichten nog niet hebben weten te traceren, laat staan verifiëren, kunnen we dit gerucht nog niet waarderen met vijf sterren (op een schaal van 1 t/m 5).

 

Matavz zou zeer recent versneld in beeld zijn geraakt bij de Oude Dame omdat Amauri Carvalho de Oliveira, kortweg Amauri, vandaag een blessure heeft opgelopen: hij kampt met een gebroken neus. Amauri is de derde aanvaller van Juventus die in korte tijd is uitgeschakeld. Vorige week vielen Fabio Quagliarella en Vincenzo Iaquinta weg met blessures. Eerstgenoemde is er het slechtst aan toe met een gescheurde kruisband, waardoor hij de rest van het seizoen mist, zo lezen we op Goal.com.

 

Het bericht is ook overgenomen door Socialsport, maar dit feit op zich maakt het nog niet geloofwaardiger, evenmin als de lofzang die we op Veggia Signora, een Italiaans Juventus-forum, over Matavz konden lezen. De betreffende poster, Mattos64, prijst op 6 januari jl. onze topscorer de hemel in, en denkt niet dat Matavz de weg van Suarez gaat bewandelen, dus de middelmaat in de hoofdstad laat voor wat die is en meteen naar een topclub verkast. Hij ziet in dezelfde transactie overigens graag Dusan Tadic getransfereerd worden naar Juve, als vervanging van Lanza (bedoeld zal zijn de door Juventus aan Brescia verhuurde vleugelaanvaller Davide Lanzafame). Diezelfde Tadic werd overigens eind december 2010 op Football Art erg mooi beschreven. Aldaar werd echter geopperd dat Tadic wel eens naar PSV kon vertrekken bij een overgang van Balázs Dzsudzsák naar Juventus. Hier hoeven we weinig waarde aan te hechten, maar een leuk artikel is het wel, met een prachtige foto:

 

 

Aanvulling: op 26 november 2010 berichtten we in dit artikel wel het volgende:

" Zurnal24.si komt met het opzienbarende bericht dat Juventus interesse had om Matavz van de FC over te nemen, maar dat de roemruchte club uit Turijn nu prefereert om de bij Manchester City op een zijspoor geraakte Emanuel Adebayor op huurbasis over te nemen. In kannen en kruiken is de deal zeker nog niet. VI.nl schreef hierover op 23 november jl. het volgende: 'Ik weet niet wat ik fout heb gedaan bij Roberto Mancini', zei Adebayor in het Belgische Sport/Footmagazine. 'Maar onder hem kom ik niet aan spelen toe. Ik zal in januari van club wisselen. Ik kan je vertellen dat City al bijna een akkoord heeft bereikt met Juventus. Ik verwacht Manchester daarom te verlaten.' Maar zo'n vaart loopt het nog niet. Manchester City, dat twijfelt of de uitspraken daadwerkelijk afkomstig zijn van Adebayor, zegt niets te weten van een overeenkomst met Juventus. De Italiaanse club zou de Togolese aanvaller op huurbasis overnemen. Adebayor komt onder Mancini weinig aan spelen toe."

 

Onduidelijk is nog of Calciomercato News zich op ditzelfde bericht uit Zurnal24 beroept, of op een recenter stuk. Evenmin weten we hoe het met de interesse van Juventus in Adebayor staat.

 

Volgens Italiaanse competitie-kenner Sander Jonkman, de man achter Il Calcio.nl, is een transfer van Matavz naar Turijn niet waarschijnlijk: volgens hem wil Juventus eerder spelers als Maccarone en Forlán, dat kaliber.

 

Wordt vervolgd?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.