Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Express.de: "Borussia Mönchenbladbach wil Andreas Granqvist"

Het Duitse Borussia Mönchengladbach is één van de vele clubs die recentelijk scouts naar een thuiswedstrijd van FC Groningen heeft gestuurd. Het Duitse Express.de (inmiddels ook T-Online) meldt dat de huidige nummer laatst van de Bundesliga Andreas Granqvist op de korrel heeft om de geplaagde defensie, die wordt omschreven als een Schießbude (schiettent) gezien de vele tegendoelpunten (47 in 17 wedstrijden), te versterken. Naast Granqvist wordt ook Mathias "Zanka" Jørgensen van FC Kopenhagen genoemd.

 

UPDATE dinsdag 21 december 2010: Van Elsacker: "Er is nog niks concreet."

Het Zweedse FotbollTransfers.com heeft een vraaggesprek gehad met perschef Richard van Elsacker van FC Groningen (die door de Zweedse site per abuis Richard van Wolfswinkelby wordt genoemd, lachwekkend). Van Elsacker zegt in het gesprek dat de FC luistert naar elke club die zich meldt voor Andreas Granqvist, maar dat er tot nu toe nog niets concreet is: er is nog geen enkele club geweest die een concreet bod op Granqvist heeft uitgebracht. Van Elsacker wil niet ingaan op het bedrag dat Andreas zal moeten kosten, maar zegt dat het onwaarschijnlijk is dat de centrale verdediger voor niks weg mag, een weinig verrassend statement.

De Zweedse site gaat ook in op de recente berichten rond Borussia Mönchengladbach. De Duitse club zou hem graag willen inlijven, maar hikt tegen de vraagprijs aan, die volgens de Duitsers op 50 à 60 miljoen Zweedse kronen ligt, omgerekend 5,6 à 6,7 miljoen euro. FotbollsTransfers.com denkt dat dit te hoog is gegrepen en becijfert het prijskaartje dat om de hals van Granqvist hangt op 27 miljoen Zweedse kronen, omgerekend exact 3 miljoen euro. Markus Aretz, persvoorlichter van de Duitse club, zegt dat Gladbach op zoek is naar een speler van het type Granqvist, maar wil niet reageren op de namen die momenteel in de Duitse pers circuleren.

Het is tenslotte leuk om te vermelden hoe de Zweedse krant Granqvist omschrijft: "Granqvist är en av klubbens allra viktigaste spelare, straffskytt och publikfavorit", oftewel één van de belangrijkste spelers van de FC, penaltynemer en publiekslieveling.

Borussia Mönchengladbach vloog dinsdagavond uit de Duitse beker (2-0 nederlaag bij 1899 Hoffenheim), mede door een rammelende defensie. RAN schrijft dat de transfer van Havard Nordtveit van Arsenal naar Gladbach in kannen en kruiken lijkt en dat Andreas Granqvist en Martin Stranzl van Spartak Moskou ook nog op het verlanglijstje van de Duitsers staan.

 

In een eerder stadium heeft Andreas Granqvist laten weten niet naar een club te willen verkassen waar hij tegen degradatie zou moeten vechten. Om die reden wimpelde hij de interesse van het Italiaanse Lecce af. Lecce staat momenteel 18e in de Italiaanse Serie A waarin 20 clubs uitkomen.

 

Hetzelfde zou kunnen worden aangevoerd als het gaat om Borussia Mönchengladbach. De ploeg die zijn thuiswedstrijden afwerkt in het prachtige Stadion im Borussia-Park waar tweewekelijks ruim 54.000 toeschouwers zitten (38.000) of staan (16.000) staat abgeschlagen laatste met slechts 10 punten uit 17 wedstrijden en ging ook gisteren weer onderuit: het dolf thuis met 1-2 het onderspit tegen HSV. In de Duitse Bundesliga gaat echter erg veel geld om en de competitie bij onze oosterburen is net als de Britse Premier League interessant en uitdagend. Wij sluiten niet uit dat het argument salaris, naast de sportieve uitdaging, een rol zou kunnen spelen: wellicht dat de factor twee, die de Borussia Verein für Leibesübungen 1900 Mönchengladbach e. V. zonder twijfel op zijn huidige, ook niet onaardige emolumenten zou willen leggen, niet zomaar van tafel wordt geveegd door het kamp-Granqvist.

 

 

Sportdirektor Max Eberl is dringend op zoek naar verdedigende versterking voor die Fohlen gezien de blessuregolf die over de defensie van zijn ploeg is heengespoeld. Recentelijk waren zeven van de tien verdedigers geblesseerd, wat heeft geleid tot een groot aantal tegendoelpunten. In eerste instantie werd gedacht aan Douglas da Silva van Hapoel Tel Aviv, maar deze knaap is zelfs voor de Duitsers onbetaalbaar. De pijlen worden volgens het Duitse blad nu gericht op Granqvist en Jørgensen, de 20-jarige Deense centrale verdediger van FC Kopenhagen.

 

In de Gerüchteküche van het Duitse Transfermarkt.de wordt vandaag ook wat gemompeld over de vermeende Duitse interesse in Andreas Granqvist. Namens Borussia schijnt Luuk Balkestein (voormalig voetballer van Sparta en Feyenoord en sinds medio 2001 scout van Gladbach) op de tribune hebben gezeten in de fantastische pot van jl. zondag, toen we AZ met 2-0 naar huis stuurden. De site voegt eraan toe dat niet alleen Mönchengladbach Granqvist volgt, maar dat ook HSV dit al sinds 2009 doet.

 

In de eveneens geruchtengerelateerde afdeling van Fohlen Hautnah wordt onder de kop Borussia Dauergast beim FC Groningen, Douglas offenbar nicht auf dem Zettel uitgebreid ingegaan op de diverse scouts die bij elke thuiswedstrijd van FC Groningen op de Euroborg afkomen. Borussia Mönchengladbach is hier met grote regelmaat te vinden. Eberl heeft aangegeven zeker iets te gaan doen als het gaat om defensieve versterking, en trainer Michael Frontzeck voegt eraan toe dat het niet perse een aankoop hoeft te zijn: ook een verhuur met optie tot koop is voor de Duitsers bespreekbaar.

 

De laatste tijd heeft Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Andreas Granqvist, regelmatig contact met Max Eberl en met de scouts van Borussia. Mogelijk gaat het hierbij om Granqvist. De Duitsers wilden onze topper al in 2005 naar Mönchengladbach halen, maar de club van de toenmalige trainer Horst Köppel contracteerde toen niet Granqvist, maar Thomas Helveg. Toenmalige manager Peter Pander gaf vijf jaar geleden echter meteen aan Granqvist te zullen blijven volgen: "Er ist ein talentierter und junger Innenverteidiger. Er ist zurzeit in seiner Entwicklung stehen geblieben, trotzdem bleibt er weiter in Beobachtung."

 

In het uitgebreide artikel wordt een bedrag van 3,5 miljoen euro genoemd als zijnde de contractueel vastgelegde afkoopsom waartegen Granqvist zou mogen vertrekken uit Groningen; als bron wordt Transfermarkt.de genoemd. Wij denken dat dit bedrag echter iets lager ligt.

 

Over de scouts die de laatste tijd de Euroborg onveilig maken schrijft de site het volgende:

 

"In den letzten Wochen wurden die Scouts der Borussia vermehrt beim FC Groningen gesichtet. Während es sich hierbei aller Voraussicht nach um Luuk Balkestein handelt, so war dies letztmalig am vergangenen Wochenende beim 2:0-Heimsieg gegen den AZ Alkmaar der Fall. Beim aktuellen Tabellendritten der niederländischen Eredivisie sind derzeit regelmäßig Scouts von internationalen Clubs im Stadion Euroborg vertreten. Neben der Borussia gilt das auch für Vertreter der Bundesligaclubs SV Werder Bremen und Hamburger SV. Aus der englischen Premier League weilten der FC Everton, der FC Fulham und die Tottenham Hotspurs in den letzten Wochen regelmäßig bei den Grün-Weißen."

 

 

UPDATE maandag 20 december 2010:

Het Duitse RP Online noemt ook de interesse van Borussia Mönchengladbach in Andreas Granqvist, maar de site vermoedt dat Granqvist, van wie ze de waarde op max. € 4 miljoen schatten, te duur is voor de Bundesligaclub. Om deze reden lijkt het de krant waarschijnlijker dat Martin Stranzl van Spartak Moskou wordt vastgelegd. Deze nieuwe aanwinst zou dan naast de Noor Havard Nordtveit, die naar alle waarschijnlijkheid in de winterstop wordt gecontracteerd, op de loonlijst van Gladbach komen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.